Uh!! Follow me?

Tuesday, July 21, 2009

pokok bunga gergasi!

ingat lagi entry bertajuk terpaling panjang
dalam sejarah blog aku neh
kerana tiada ruang tanah untuk di buat kebun bunga, maka
haaaa ini merupakan kesinambungan ceritanya

hasil dari 'jari hijau'
aku yang sedia semulajadi
ntah guna baja apa
siram pakai air apa ntah
sepohon bunga kerdil daku itu
telah membesar dengan jayanya
telah menjadi pokok bunga gergasi
yeaaa
sekarang sudah boleh di buat tempat berteduh
myvi aku
tidak perlu lagi gusar catnya akan pudar
kerana
pokok bunga gergasi itu
telah mampu menutupi seluruh
badan myvi
langsung matahari tidak dapat menjamah badan myvi
hebat x hebat la bukan...

kini
sila kagum dengan bukti bergambar
yang berjaya aku snap
untuk tatap anda semua

























yeaaaaa
sekarang anda percaya?
hahahahhahaha

mahu tip tip hebat
bagaimana mahu membesarkan bunga anda
seperti ini juga
keh keh keh








pernah dengar 'baja' jenama CROP
pernah dengar 'nursery' seglemer
photoshop???

kah kah kah
itu la dia yang aku guna

hahahhaha





























































ini gambar sebenarnya
keh keh keh



kalo nak marah
marah la wanita 'cantek' di balik subjek
yang di bincangkan di sini
ihikssss


saja la selang selikan entry blog aku ni
ngan entry sampah jarang2 sekali
santai2 otak skit kan
asik nak serius saja
tidak gempak la bukan

enjoy!

18 comments:

neezareef said...

wakakaak kuang asem ko na..
elok je ade lak replica sejibik myvi ko yg sbeno tu...santek arrr

ains said...

perghhhhhhhh sangat kagum daku na

syanis said...
This comment has been removed by the author.
ains said...

yang peliknyer... keta kecik tu pun sebiji bentuk mcm myvi

~ kIsaH KeHidUPan SueANne ~ said...

hahaha..igt pokok hidup..
pokok hiasan rupenya..kihkhhkhk..

Mr PenyuBiru said...

myVi dalam myVi.hehe

sweetfiza said...

cam gergasi la sangat ....heheheh....

atty's said...

mahal jugak kan replica myvi tu na..

Fauzieah said...

chehh..
nape aku cam dah agak jek tadi..hahah..

dlm keta kami tak leh nak letak replika keta tuh..sah2 anak ku cabut nnt..buat keta menan dia..

daku pun ader 'tanam' bunga tu dlm keta..bkn takat bunga jek..kiri kanan pokok tuh ader mickey & minnie lak..anakku punyer keje..penuh keta laki aku..hahaha..

miezrina said...

ohooooooo nmpknya anda minat topik begini yes yes yes

keh keh keh...

adehai... ihiksss... itu la za weh.. ada lak haaa... kagum aku

ains... bkn sebijik bentuk myvi... tp memang replika myvi pun

sue ~ oho oho... nampaknya begitu lah...

mr. penyu ~ yeaaa yeaaaa.... ternak myvi lak lps neh keh keh keh

fiza.. ha'ah mmg gergasi... ahaks

atty ~ ha'ah kak ty... RM59.90 seketul hoh maheiii

zie... sama la aniq tu... kami terpaksa beli 2 ketul... satu dah di jadikan koleksi mainan dia... satu ini... mummy yang punya... 'don't play play aaa'
kah kah kah

ains said...

owh mmg replika myvi..... comelnyer.... hehehehhehe

miezrina said...

ha'ah ain.... mmg replika myvi

Umi_Aliesha said...

wahh..makin terer ngan teknik fotografi....pasni bleh la minta ambikkan gambo family

miezrina said...

terer apanya kak...

takat crop dalam photoshop tuh

hahahhhahahah....

p-na mama oja said...

ingatkan ada baja betoi, bole la aku nak mintak skit nak boh kat pokok periuk kera kesayangan maks...

wah.. sudah manthop photoshopp..cayalah.. bole wat freelance lepas nie...

miezrina said...

uiiiiii hang neh chik.... kot ye pun... x kan la gitu je crop skit2 dah leh wat freelance.... hancur la kerjaya graphic designer mcm hang kalo gitu gok... ihihihi

aku br kenal layer2 tu chik.... ahahahhaha... slow1 lah aku bljr... lps ni nak edit gmbr hasil tangkapan dr dslr aku tuh.. ihihihi

neezareef said...

ajo aku cara2 nk wat gambo cmtu ha

miezrina said...

step pertama.... donlod software CS3 di pc anda...

sudah ada kalu... dtg balik... sy bagi step ke dua lak kahkahkah