Uh!! Follow me?

Wednesday, July 8, 2009

barang artifak

ho ho....
suka aku
bila fikir tentang title posting je
terkeluarlah tajuk tajuk gempaq haha

macam tajuk utk entry ini
tidak cukup gempak kah?
'artifak'
padahal storynya
hanya berkenaan
proses cuci mencuci
dan menyimpan
barang2 baby

sudah setahun lebih umur akid
tapi
baju baju, tilam bantal
dan semua2 barangan dia
semasa masih baby tu
tidak terusik pun
tidak pun aku keluarkan dari kabinet
tidak ada masa tu dah satu hal
tidak teringat pun ye
tidak rajin pun ye
kah kah kah

so bila mak ada di rumah
tahu sajalah
bebelan dia
ohoooooo
anak yang patuh macam aku ni :P
memang la dengan tangkas
menurut perintah la kan
so aku kemas2 la kabinet anak2
kuarkan baju2 kecik2
topi2 akid
mitten bagai
yang kotor tu letak asing
utk di hantar ke dobi

ha'ah hantar ke dobi lebih baik la
sebab keadaan udara dan pencahayaan
di shah alam
agak tidak baik akhir2 ini
macam mendung nak hujan
macam x hujan2 pun
tapi dari pagi hingga ke petang
malapppp saja keadaannya
so aku tidak mencuci sendiri
dobi saja lah kan

dan yang tersenarai dalam artifak ini
juga barang2 seperti
walker, swing, stroller, car seat




hermmm
aku x mo simpan stroller dan car seat tu benonya
udah beli gigih2kan
tapi abe
susah betul nak bawa stoller tu lah
katanya
ganggu ruang speaker box dia
aduhhhh
car seat pulak
bila kami nak tumpangkan lebih dari 3 orang
dalam kereta kami
haaa dia bebel2 la
jenuh kena pindah pindah
angkat simpan sumer
dia malas
adeh
sayang tau!

itu lah daripada sakit mata memandang
baik simpan biar x nampak terus kan
dan itu lah aktiviti
hari minggu aku
ohoooo
dah hari rabu baru kuar citer hari minggu
belasah!

7 comments:

neezareef said...

amek ko artifak katanye kan...hihi

atty's said...

amik ko..punya le banyak..

miezrina said...

hahhaa... artifak terus kahkahkah


hhuhu... kak ty...
smlm collect dari dobi... RM180 kena huarrrggghhhh....

Hot Mummy said...

yer betul artifak-penjumpaan barang2 lama yang tersembunyi..hikhikhik

Umi_Aliesha said...

mende2 nih...mmg memenuhkan stor...umi pun br last week ku selimutkan walker haziq...tak muat masuk stor..bilik blkg plak jd mangsa...

miezrina said...

huhuhu.... begitu la nasib barang2 begini... hahahha nak buek cam no kan



kak umi... wahahhaha.... sama lah... na kena bebel sbb bilik sblkg semak ngan barang lah kekdahnya haaaa

na buek cam no... udah umahnya subsidi keh keh keh

Umi_Aliesha said...

umi umah x subsidi pun ku rs penuh ngan brg2 diorg ja....

bibik dah start keje ke?