Uh!! Follow me?

Tuesday, December 30, 2008

small gathering

ahad seharian bz ngan kenduri
sakit badan ranya
sib baik anak2 ku terkawal
baik aniq, baik akid
x der perangai
memang mommy boleh la
membantu serba sedikit di majlis itu

setel je kemas2 dlm pukul 12 mlm
kami gerak ke rumah bonda ku pulak
adehai....
abe harus bayar janji
dia ckp "kalo balik kampung ni nnt kita balik umah jerteh juga"
wahhhhhh.... harus la aku bergembirakan

sampai umahku pukul 2.30 pg
agak lambat juga... sebab drive slow skit
BE CAREFULL gitu kan
ihikssssss
sampai je mak ajak borak2
biasa la
mcm2 hal timbul
so gedebuk gedebak
mak turun berniaga
aku, sambung beradu kejap
sebenarnya
ada planning 'jumpa2' kawan2 sekolah
hehehhe


seronok giler
hampir 5 thn juga x berjumpa
dan dah ramai rupanya yang pindah kerja di kampung
amboihhh korang kan main yer
seronok duk kampung ek
dalam geng kami
yang rapat dan yang hadir semalam
aku, zana, linda & da
alhamdulillah
semua berkerjaya
zana cikgu fizik & kimia
linda, pegawai farmasi
da, administrator
yang turut hadir hari tu
faizol, cikgu math
juga merupakan suami kpd linda

sepatutnya beberapa orang lagi
tapi tetiba ada hal last minute
salmi (yang berjaya buat arragement ni tp x leh hadir lak)
cikgu jugak, English
hezlin, tech asst
salina, cikgu sukan
julita, cikgu kimia & biologi

so x kisah la
maybe next raya kita leh buat besar2an
o.k

dalam gambar dari kiri
faizol, husben linda & anak (qistina)
zuraida & anak (sarah)
zuraida ni tgh pregnen anak kedua
dah 3 bln
tapi x nampak pregnen pun
aku yang melebih2 membuncit.. chet!
last tu zana & anak (aisya)
zana ada lg sorg anak aqish
tapi dia x bawa

ishhh macam kelakar je....
seme dah kelek anak masing2
aduiiiiii
korang yang cikgu2 tu
sila la mengajar dengan penuh dedikasi
moga2 ilmu yang di curahkan
diberkati... amin


pulang jua....

planning asal
cuti dari sabtu ke isnin
memang x ke mana2
cik abe pun x dapat cuti
so, memang x der apa2 plan
(shopping memang x pernah masuk dlm planning.. yer)

alih2 petang sabtu tu
abe call dr pejabat dia

abe: na kemas la apa yang patut.. kita balik kg jap g, abe dpt off 2 hr
aku: apa??? alamak... x yah ler... penat lah
abe: alah... balik le kejap, dah dpt off ni.. rugi

huhu
aku yang hati x berapa nak senang
time2 gini
memang x hingin nak ke mana2
penat lah
keje sampai malam
balik umah pun bw balik saki baki kerja
yang boleh di buat kiraan secara manual
ingatkan cuti boleh la ku siapkan
sedikit kerja yang masih ada banyak
adehhhhh

dengan hati yang x berapa rela tu
kemas la jugak
abe nak balik sangat tu
sebab, umah bapaknya
ada buat sedikit kenduri
tumbang lembu seekor
kenduri kesyukuran, solat hajat dan kenduri thn baru

dalam pukul 3 petang, sabtu
kami bertolak
jam jugak ler nak lepas ke raub tu
then paling teruk kat area gua musang tu ler
ada eksiden pulak
akid dah mengamuk2 dah
boring gaknya dalam kete lama2

tahap kemalasan dan
ketidak relaan hati ku
membuat kan aku x amik sebarang gambar
punya la pemalas kan

okeh video anak2 bergelak tawa ada
layan video lah yer
huhuhu


video

Saturday, December 27, 2008

erin brockovich


okeh
movie ni memang lamaaaa dah keluar
tahun 2000 kalo x salah

dan
aku baru2 ini
baru tengok full version
kiranya selama main kat panggung
aku x berkesempatan nak nengok
kat tv main puluh kali gaknya
juga x penah tengok full
ada je yang menggangu gugat

so,
rabu malam dan pagi khamis
lepas (2 kali tu aku tgk)
aku berjaya tengok citer ni
x berkelip2 aku rasa
iklan pun aku gigih nunggu
kiranya x miss walau sesaat pun
hahahahhaha
gilo best upernya ek
sempoi habis
julia roberts yang seksi itu
kenapa dia seksi??
uwaaaaa
husbennya... waahhhh jatuh hati (gatal)


masa citer ni release
aku tahu la serba sedikit
it is base on true story
of Brockovich E.
tapi aku x tengok dan x meneliti lebih lanjut

kalo betul2 terjadi dalam hidup aku
ishhh alangkah bestnya
wanita yang berani
yakin meluahkan kata2
mampu dekat dengan ramai orang
the power of persuasion
ishhhh cair weh
huhuhu


kalo korang nak cakap aku ni
outdated ke
x mengikut perkembangan ker
apa2 je lah
aku x kisah
mulut korang atau jari korang wakakkakaka

aku dah jatuh chenta
ngan personality
erin brockovich


sekarang
aku akan selalu baca2
blog Brockovich E. ni

note: pic adalah credit to here and here

Friday, December 26, 2008

dua sudah balik.. tinggal lagi dua.. ahaks

okeh ni cerita malam lak
kami jenjalan kat sunway pyramid
leka sangat
kalo x di ingatkan oleh cik abe
sure adik2 ku terlepas bas
adoihhhh

dengan kepakaran dan kehandalan
cik abe jugak
kami berjaya sampai ke rumah
just before maghrib
naik umah
kasi mkn itu akid
siap2... adik x sempat mandi pun
actually kami semua x sempat mandi wakkakaka
akid pun tukar baju kat dalam kete je
wahahahha
terpaksa beb!!

kul 8 turun umah
takut jam ler
nak ke Stesen bas Putra kan
alohai
gila takut terlepas bas kan
abe bawa kete x leh laju2 lak
kete adalah banyak
sib baik walaupun banyak kete
jalan adalah smooth
x der terberenti2 ke hapa
kul 8.40 kami tiba di Putra
alhamdulillah
dah siap park kete bagai

terkedek2 je jalan
ye lah masa masih panjang
bas akan gerak kul 9.30 mlm tau
punya ada banyak masa lagi kan

udah tu
adik2 beli kudap2 buat peneman kat dalam bas
hati memang x berapa percaya
depa balik ngan bas
tapi sebab memang tiket flight sudah tidak ado
so terpaksa la adik2 naik bas
bersama pesanan2 penaja kat driver bas berkenaan
hahahahhaha.... takut weh
dunia sekarang, macam2 boleh jadikan
adik2 pulak lawa lawa...
wahhhh wakakakkakaka

sesambil berada di sana
aniq pulak jakun bas
nangis2 nak naik bas pulak
adoihhhh
sabar la anakku
nanti2 kita torai naik bas ek
balik kampung ke,
g kl ker..,
waduhhhhhh..... angan2 akan jadi kenyataankah?

sesi mengambil gambaran terakhir
apakah ayat2 ku ini
adoihhh hahahha

o.k....
lambai2
bye2
"nanti datang lagi yer kakak, adik"


ke sunway pyramid

di sebabkan adik wani nak bergambo
pegang kepala 'firaun' katanya
ahakssss
kami ke sunway pyramid lah


jam giler
parking bawah memang full
tapi kami tunggu jugak
hampir 30min lepak2 dalam kete
semata nak parking cantik kan
hehehe
akhirnya dapat alhamdulillah
sib baik anak2 ketiduran masa menunggu parking tu
so idak la melalak keboringan kan

aku memang jakun o.k
so aku xtau parking kat pyramid tu
amat cerdik
ada sensor dan lampu
sebagai sign ada lot kosong atau tidak
so sangat senang
kami duduk2 lepak2
tengok lampu je
kalo merah... lot tu ada kete
kalo hijau... lot tu kosong
and ada lak singbord yg asik duk hapdet
parking2 kosong kat aras atas ke bawah ke
kiri ke kanan ke
wahhh sungguh best sistem itu
mengekek2 kami gelak dalam kereta
sebab kelakar
atau jakun
wakakkakakakkaka

di sebabkan lapar
masuk je mall kami cari makan
hahahha
dan ku mengulangi nostalgia
'mengidam'kan j.co donut
wakakkakakak

tapi kali ni kami eat in
try sama itu minuman la kan
lepak2...
makan macam piraanna
zrassss je... habis!! haha

then keluar menemani cik abe
menyumbangkan peningkatan bacaan pencemaran udara di Malaysia ni
hahhahaha
sesambil tengok view sunway lagoon
yang seolah2
'sekarang juga ku mahu masuk... main..'
adehhhh bila nak g sunway lagoon ni wei

bestnyaaaa!!!!!

lepas tu kami gerak perlahan2
terhenti2
sebab apa terhenti2 itu?
hahhaha
banyak sangat persinggahan berlaku
adusss aku dah naik mereng tengok
SALE sana sini.... haha

2 3 kali kena tinggal
abe siap cakap
'kngah mu ni, asik hilang je....'
hahhahaha....
biasa lah bang....
SALE ni bang!! kuang kuang

adik2 lak layan camera whore
memang x leh bagi kamera kat derang ni
snap sana
snap sini
tenggek sana sini
huahuahuahua
kelakar aksi2nya

tengok lah akid ni
dalam Mall pun berpeluh2
adeiiii kenapa ko dik
x cukupkah aircond2 dalam ni
hehhee

akid sekarang ni
kalo berjalan2
jarang betul tido
mata melilau2 tengok sana sini
sabo je lah

gambo terakhir dan hasil perembatan mujarab

oh ya...
masa aku jenjalan ni kan
aku terkagum sama satu SLR canon
dan satu lagi
basic function punya
tengah sale ni
ohhhh hati mintak2 kental la kan
aduhhhh canon EOS1000
sabar sabar

hah... satu lagi kan
aku ternampak
kak D a.k.a green apple
memang dia lah
aku sure 100%
hahahha
tapi aku x sempat nak tegur
atau kalo dia lama kat situ pun
aku x tegur kot
gua x reti lah
hehehhee

itu kak D, sedang berlalu

kak D, nasib kita sama
clown itu sangat kedekut mahu bagi
belon tu kat anak kita
kan kan kak D
huhuh


*** kakak ker ek kak D tu?.... hahhaa... aku pun x pasti sebenarnya ihiksss***

sabtu.. 20.12.08

kan aku cakap adik2 aku
x kira yang mana pun
suka ya amat datang umah ku
hehehhe
minggu yang sama
tetiba adik2 aku yang lagi 2 org tu datang
meriah? huiiii memang
hehhehe

tapi yang paling aku suka kalo derang ada
rumahku adalah terurus, kemas dan wangi
wakakakkakakakak
terima kasih adik2

tapi kejap je rasanya
masa berlalu pantas
tup tup dah seminggu dah
adik wani & adik fiza kat rumah aku
tiba hari sabtu, hari derang akan balik
huhuhu....

pagi2 sabtu kami dah siap2 nak keluar la kenkonon kan
last kopek la katakan
nnt malam derang nak naik bas lak kan
tapi cik abe ku telah melengah2kan masa
liat betul nak bangun pagi tu

kami yang dah mandi bagai ni
lepak2 sambil tengok tv la kan
alih2 adik2 ku ckp
'eh... hari ni mawi nikah..'
ohoooo den lupo hahhaa
sib baik x kuar pagi2... haha

so sempat la tengok live tu
cam bukan nikah pun yer...
very teliti dan tersusun
siap ada iklan2 bagai ish ish
tapi x per.... yang penting
cukup syarat dan sah di sisi agama
selamat pengantin baru la mawi... world!!


Wednesday, December 24, 2008

bawa adik-adik jalan-jalan

kan minggu lepas adik2 ku
ada datang ke rumah
dan Rabu 17.12.08 tu aku amik cuti
sebab nak bawa depa jalan2

niat hati mahu ke Sogo saja
beli kan barang2 persekolahan derang ni
satu hapa pun derang x beli lagi

oh sebelum korang keliru
meh aku citer sikit yer
adik2 aku
si wani n fiza ni
adalah anak arwah ayah aku
dengan mak lain yer
derang tinggal di Kelantan

so
aku pilih shoping di hari kerja
sebab nak mengelak
kebanjiran umat
Sogo memang tengah sale kan
kaw2 lak tu sale nya
iman ku memang tergugat
hahahahhaha

di sebabkan cik abe keje
so aku dan mereka ni
kena la naik public transport
dari rumah naik teksi ke stesen komuter
amik komuter ke Bank Negara (Sogo)
dengan sengal2 alam
sebab aku dah lama x naik public transport kan
duk agak2 la
kena tukar komuter kat kl central ke idak ke
ishhhh riso juga hehehhe


sampai je kat sogo tu
naaahaaiii ramai jugak orang
ku ingat hanya aku je kot soping di hari kerja
tanggapan ku meleset rupanya
adehai

aniq sibuk dengan reflection dia... comel

beli itu beli ini
tiba la waktu lapar
turun bawah
cari2 apa yang patut di makan
alih2 adik2 tanya
"x der nasi biasa ke kak ngoh?? lapar nasi ni"
wahahhaha
adehai
o.k la kita g foodcourt
sini kita mkn escream dulu
apa ek nama booth tu
'lacty' 'lacky' apa ntah
hehehhhe

then baru g 6th Floor
foodcourt la kita
aku amik mee kuali
hahaha
ntah hapa nama lupo
adik2 makan nasi campur
ahaks


dah siap2 makan
tukar diapers n baju aniq
t-shirt dia kotor
terkena kicap dr mee tu

then nak ke KLCC lak
adik2 ajak ke ke sana lak
tak rancang pun
hermmm
x per la dik
jom lah pegi
daku pun dah 6 thn ++ x jejak klcc tu haaa
mcm mana nak pegi ni yer?? lupa lak

wakakakakaka
aku dah lupa dah
tilik2 map jln LRT
hahahha
gaya tourist pun ada
wahahhahahha

last tu decide naik LRT dr Sogo tu ke Masjid Jamek
transit putra lak kan

ni tgh tunggu LRT

ceaaa confiden je igt seberang jalan je
naik Putra lak kan
rupanya
tuuudiaaa kena jalan masuk terowong bagai
jauh la jugak
letih anak ku itu
wahahahahhaha


then kejap je tggu Putra tu sampai
masuk Putra, wah penuh
sib baik kejap je berdiri
aniq pun gagah nak pegang tiang wahahha


masa sampai Klcc tu dah pukul 3 lbh dah
so jalan laju2
cari taman, air pancut, kolam
waduh sesat dalam klcc wahahhahaha


bila keluar je
snap2 gambar kat tepi kolam air pancut
wat kenangan


pehtu adik ckp nak amik gambar klcc penuh lak
cari2 view
dapat
then aku paksa adik naik jambatan tu
aku snap dari bawah
dapat


alih2 cari aniq dah x der
wahhhhh... sentap jantung hati kejap wei
upernya nun di sudut sana

sibuk tengok orang mandi manda
mati la wei kalo dia nak mandi wakakkaka
pehtu ku telah berjaya pujuk dia main taman je

lama jugak spend masa kat taman tu
tengok jam dah kul 4.30 ptg
cik abe dah call2 dah
huhuh
jom balik jom!!!

tapi x semudah itu
si aniq wat perangai nak mandi dulu la
peluh2 la, apa lah
macam2 alasan dia beri
adeh kesian anak ku jakun air lak haaa

o.k la nak
mandi kejap je tau
kat kolam kecik je yea

ohooooo
ingat dia patuh sangat je
datang pujuk2 lagi
nak masuk kolam besar
hahahhahaha
o.k la kejap je yea

terus aku mintak
adik fiza teman kan
lipat2 la seluar si adik tu pulak
suruh dia mandi sama
dia x mo lak

lama betul aniq mandi
dah dekat kul 6 x mo naik2
ish x bolah jadi ni
moh moh..... balik jom!!
yang behnya
dia beriya lari2 datang kat kami
ingat kan mmg straight nak datang kat aku la kan
alih2

sempat lagi isnggah kolam kecik lagi
ala2 bilas la konon kan
last kopek katanya
ekekkeke

udah2 la tu nak
dah lewat ni

dah tukar baju seme
tarik dia jalan masuk klcc balik
kepala tertoleh2
gaya x puas mandi
hahahha
kesian betul lah
x per la, lenkali kita g lagi yer

masuk2 je Klcc, nampak Cold storage
oh dahaga, oh laparrr
tolonggg tolonggggg
hahahhaa
minum jap... makan jap....

then kami balik
masa blk tu
ya allah... ramainya makhluk
rebut2 naik putra
sib baik ada satu uncle encem ni kasi
tempat duduk
nampaknya
orang Malaysia sudah perihatin
bagus... caya lah malaysia!!!

dan, paling mencabar adalah masa naik komuter
kami dah berjaya membolos diri ke dalam komuter
tapi duk kena himpit2
tolak2
ya allah...
tolong makkk tolongg!!! aniq tersepit
so aku terpaksa la kendong si aniq ni haa
kesian wei dia
kang duk celah2 kaki orang
lemas kepanasan ke hapa
aduhhh nazak betul lah

lama jugak lah berdiri tu
dah lepas stesen Jalan Templer baru dapat duduk
aduss kesian
tapi aniq ceria2 je lah kan
sesambil makan2 biskut tiger
hahahhahahha

dah duduk tu
sekejap je aniq bebel2
terus zzzzzz
lena anakku
keletihan gamaknya
hehehhe

sesampainya kat stesen komuter tu
hujan lebat lak
abe dah amik akid
so memang x leh datang amik kami
uwaaaa kena balik ngan teksi lak
adoihhhhhh

kesimpulannya
tajuk entry kali ni
sepatutnya
'travell with public transport'
hahahhahahha