Uh!! Follow me?

Wednesday, July 29, 2009

shopping and spoil mood

p

dalam satu hari...
ada macam2 kisah
hari apa?
hari jumaat yang lalu

kenapa...?
saya adalah shopping di stadium melawati
di situ.. sudah macam satu tempat
yang di bina khas untuk
jadi tapak warehouse sale
tahun ini saja
sudah 4 kali aku terlibat
dengan aktiviti sihat tubuh badan
(berpeluh2 berhimpit.. merebut barang)
atau aktiviti x sihat dalam bajet
(pergi membuta tuli, tanpa tahu
apa yang di jual
dan keluar bangga sebab bawa plastik plg banyak 'contoh'
tapi lari bajet pulak for the particular month)

yes people
aku dah 4 kali terjebak
warehouse sale di tempat yang sama
barangnya bukan lain
balik2 comforter
balik2 baju, baik baju kecik atau baju besar
balik2 mangkuk cawan pinggan
ishhhhhh

siapa tahan jika
terpampang banner besar gabak
tertulis
'branded item... warehouse sale... clearance stok'
oooowwhhhh manusia normal pasti teruja kan
padahal duit bukan banyak mana pun
keh keh keh

selingan;
conversation dengan seorang rakan
aku: eh x pegi warehouse sale kat stadium melawati ker?
rakan 1: yang dekat stadium tu ker? ish malas lah
rakan 2: kak na pegi ker?
aku: tu lah ingat nak pergi... tapi hari kerja la... x kan nak hangkut budak2 nih kan...
rakan 2: orang mengasuh budak (jaga baby) sampai petang minggu ni... x sempat kot
rakan 1: elok ke barang2 dia....
aku: **dalam hati... like... wth? la kan** eh... elok la... barang2 branded harga ratus2... sale sampai tingal 80 je... murah tu... mana nak dapat kat tempat lain... yang na pergi hari tu... sampai dah x larat nak berdiri.... pilih2... ishhhh macam nak pengsan tengok harga... ye lah... barang2 dari metrojaya... yang cadar elle, hush pupies, rege 500 boleh dapat 106 jer.... ishhhh pakkal je pegi ngan dak ofis... x larat nak bawak... kalo g ngan abe... mesti 3 4 dah sambar.... bg mak, adik badik seme kan... baju2 budak lagiiii lah.... 5 - 13 hengget sepasang... murahhhh haha... (cerita aku dengan semangat)
rakan 2: mesti ramai orang... sesak2... kan
rakan 1: ha'ah.... baik tunggu sale sogo je... baju2 haikal seme beli kat sogo.... ina (nama adalah sama mcm aku... tp dia org yang x sama macam aku okay) susah skit nak beli baju anak nih... tengok kain dia jugak... kalo kain panas macam pasar tani tu... memang murah... tapi anak x selesa lah.... ina x pernah beli kain macam tu.... baju2 haikal kebanyakkannya disney... dari kecik... ina beli kalo x sogo... JJ..
aku:.... **kebil2 like.... oh kamu dari kasta sederhana rupanya... hahahahhahahhah**
alahhhh korang aku memain jerk la... idak la aku sampai hati nak pikir mcm tu....
aku sedar aku nih... nak pakai barang branded tapi duit nan adooo... tunggu sale gila babi baru nak bersesak2 membeli...
kat sogo x per lah... ada kelassssss.... walaupun shopping 2 jam tapi beratur 2 jam 40 minit... x per.... asal barang 'ori' dari sogo.... ada kelassssssssss
huh......!!!...
begitu kekdahnya kan
aku bukan x suka sogo...
suka giler...
ini cerita bukan nak kutuk sogo pun
cuma aku baru sedar
pergi sogo adalah kelasssss sangatttt kan
kadang2 pelik la perangai manusia
ish ish ish
di telan mati mak... di luah mati bapak
opppssss... x der kena mengena..
haha




sambung maksud sebenar

yaaa... saya telah sempat meluangkan masa
pergi shopping di stadium jumaat yang lalu
shopping dalam beringat
ooooOOOOooooo 1 ogos ni family day di melaka
banyak nak guna duit weh
oOOOOooOOOoo beringatttt pada2 berbelanja

ini saja yang menarik perhatian
sejak jadi mak orang nih
memang kalah betul ngan baju anak2
ish ish ish
pantang tengok...
seolah2 hari2 nak beli baju anak2
weiiiiiii bankrupt lah kalu gini kan

okeh barang di atas
campur barang dalaman sendiri (tiada dalam gambar )
hanya RM232 saja
amat berhati2 di situ
alhamdulilah

seterusnya
sejurus pulang
dan mendapat parking
betul2 depan tangga office
excited dengan parking
sehingga tiba2 tidak ingat
MyVi kini telah lowered
dan tidak lepas kaki lima
bangunan tersergam itu
telah over happy
macam dah 7 bulan x penah dapat parking
paling dekat ngan office
owhhhh
dan terus cium simen
'kedepekkkk'
bunyi halus je
ayu pun x perasan aku dah langgar menda tuh
hahahahahhahha

kesannya
ohhhh bukan halus
ooooohhhhh
pedih ulu hati aku


kurang nampak?

there you go!
itu calar paling kanan
dalam gambar tu kan
bukan sekadar calar
ia adalah terbelah berlubang
macam ada tanam pisau ke hapa ntah
dalam simen tu
wuiiiiiii
macam mana nak cover tu yer
aiyooooooo
senak perut haku

abe cakap...
"x per... nanti kita tempek sticker yer kat bawah tu" sambil gelak
ha'ah memang gelak yang betul2 tu

dia pernah meluahkan
isi perut hati dan pedal
dia nak tempek sticker
tepat2 kat bahagian tersebut
uishhhh aku x setuju
mana bleyyyyyy
x cunggg aaaaahhh
penat2 perodua kuarkan design
dah elok di buatnya edisi yang ini
kita nak mekap hover2
x pasal2
ishhhh mana bleyyyyyy... kan

nampaknya.... ini lah yang di namakan takdir
oh my
sticker apakah yang dia nak bubuh
oh my
aku redha je lah kan.....
hermmmm

alhamdulillah

15 comments:

neezareef said...

perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

sadis weh klu bumber cium simen gituuhh...

aku x leh terima kenyataan klu terjadi gitu..

ains said...

pergh... statement rakan rakan na... membuat kan ku terasa...

klu na pun terasa kasta sederhana... daku adalah berkasta rendah... peeeeerrrggghhhh ekekkeke...

eh kangkawan na tu siap... majistret... lawyer..... apaaaaa ahli muzik..... hehehhe ikut nada ibu mertua ku

ains said...

adeh....... calar tu na.... kalu ain agaknyer manangis hentak hentak kaki... hehheheheh idak la

atty's said...
This comment has been removed by the author.
atty's said...

aku pun sedih kalo kete aku tercalar..
hati ku jua turut tercalar ..na..huuhuh..

tp nanti i pun nak letak sticker..i read attyfir.blogspot.com

wakakkakakakaka

Admin.Jomss said...

alahai..sayangnye kalu kete kesayangan ade calar². mesti fikiran tak tenang seketika. tampal sticker? hmmm.. sticker ni menarik gak "you kiss you pay".. hehe

@--- Sueanne ----@ said...

sis..
kite manusia xnormal..
org excited dengar warehouse sales gile babass..
kite wat dekkk jekk..
mcm xde perasaan lgsg..
heheh..tue la kite..:p

psst : bumper lowered mmg susah la sis..kite pakai mudguard lowered pun trus g kedai suh naiikan atas sikit..baru best langgar bonggol..heheheh..

que_zul said...

adeih na, kalo qq, sedih, pedih smua berbaur rasa..syg kete baru...
tp nk wat camner kan, gini ler nasib kete..kete qq pun penuh calar balar...

neezareef said...

x hagak2 diorg vangga nau ya sopink kt sogo tu

miezrina said...

alahai kawan2... daku tetiba kebizian tahap tenuk... adehhh

za... itu la za.... x sanggup woooo ish ish... nak buh sticker hapa mslhnya... blm habis convert passo neh... ishhhh


ains... mesti salah paham... hahahha... baca komen neeza yg last... mesti ain paham.. ihikss...

(mereka adlh sgt bangga pergi soping kat sogo... sogo paling mahal brg dia... so bila sale mmg murah dan tercapai dek akal... baru mampu nak beli.. tp bila org tanya... "beli kat mana baju nih?" bangga jawab "sogo"... sbb sogo tu macam paling hebat... haaaa paham x ain... kah kah kah....)

bumper ku bumper mu jua hahahhaha

miezrina said...

kak ty... ha'ah hati na calar balar... luka parahhhhh ooooo

admin... kalo saya ckp... mlm itu tidurku x lena... mcm melampau sgt x kakhkahkahkah...

sue anne... lorrr awat x dak perasaan neh... ish ish.. meh sini sy pulihkan... meh... hahahah

pssttt... lowered x baper low sgt pun... tp low la dr asal ishhhh

miezrina said...

qq... adehhh tu la pasalnya... udah nasib kete begitu kan... tp sedih la... ishhh

za... haaaaaa begitu hebat sogo...

aku pun suka g sogo... mmg best... tp... weiiiii aku cerita psl warehouse yang branded henbeg 800 hengget ko leh dpt dgn harga 200.... kau paham dak... eeeeeeeeiiiiiii penat tau... sekeh pala si budak INA ni kang naya jerr kang... penat!

ains said...

hahahahah hokey hokey..... paham kot... ahahhaa ala na.. bukan x tau ain ni.. kekadang lmbat paham.. lelagi klu bc entry dlm keadaan kelam kabut... kehkehkeh

achik mama oja said...

aku pun p.. gila weh sampai x reti pilih..huhuh

dah la denga si oja dok nak merayap jer..potong stim tol la...
baien la nie shopping dah reti ajak balik?? huhuhuhh

miezrina said...

chik... hahahhahah ko heeret je tgn dia bw kuar hahahhaha