Uh!! Follow me?

Friday, November 28, 2008

akid.new gear

o.k
ni satu soalan yer
macam mana nak atasi
sorang anak yang kedekutss
haaa
bukan sedikit kedekutnya yer
banyakkkkkk (itu yg ku letak 's')
hahahha

aniq ni kan
memang salu berkira ngan adik dia
apa2 barang mainan dia
mesti dia x bagi adik main
habis pujuk pun
dia akan bagi dengan ayat
'adik pindammm (pinjam)'
haaa
sampai mcm tu skelai tau dia punya kedukut
sakit hati betul la

so nak x nak
aku kena beli la mainan2 lain untuk akid
dannn
bila beli untuk akid
sure tanya pulak
'ni adik nyer... aniq nyer, mami lupa?'
lorrrr
mati gue weiii
macam mana tu
korang korang ada masalah ni x?
hermmmm

and
ini yang ku belikan si akid last week
kesian jugak dia duk golek2 kat bawah
asik lak kena ada pemantauan
kalo bior kan aje
ada lak baby penyek
hahaha
bukan boleh percaya sangat aniq ni
penah cuba kuda-kudakan adik dia ni haaa
member tu nyerah je...
sib baik aku nampak
kalo idak...
mau patah pinggang si akid ni haa
adehaiiii riso je


dah nampak adik dalam bouncer tu
aniq duk mintak imbuhan dia la kan..
adusss
apa lagi la ini budak maukan
herrmmmm

helicopter
ha'ah helicopter radio control tu
aduiiii senggek mami kalo gini

wah mami kedekut jugak
hahhaha
(mak sapa la ni hahaha)

rombongan che' Jah

ni cerita last week
x terupdate

itu la aku ckp
bahan nak update nya banyak...
tapi itu lah
mungkin masa pack sgt hari2
feel tu x der nak update
blog hop je aku suka
hahahhaha

so ini citer 16-11-2008

after birthday anak buah aku
Balqis & Darwish
(oh ya... entry utk birthday derang pun x buat lagi er!!)

x per x per...
suka aku la nak update mana satu kan
hahaha

layan ni dulu yer...

heheh masa ni tuan blog masih bergaya ngan N95 itu
oh rindu
hihi

gambar-gambar ni hanya sebahagian sahaja
sebab kamera abis bateri lak
adehhh
salu time kemuncak gini la nak abis bateri pun haa
ekekkeke

seme bengang
tp nasib baik ada itu tepon
hahaha
boleh la ku gunakan segala reta yang ada
hahahhahahahah

and utk melihat gambar2 lain
kena tunggu after raya haji ni yer
akan ku buat sambung entry ini
sebab lupa nak bluetooth kan gambar2 itu
dari henfon itu
adeh...
langsung x ingat
rugi betul

kami naik hampir semua
yer semua game
tapi dalam first world je lah
(dapat staff price.. of course)
ate naik pun dah lewat kan
so seme2 tu nanti akan masuk next episod
tungguuuuuuuu

Wednesday, November 26, 2008

aniq.sembang2


video

new gadget - updated

hermmm...
lately cam x der idea nak buat entry
bahan banyak tapi
x tau nak mulakan macam mana

kalo main tempek pictures je
aci dak?
hahah
dah mcm fotopages lak yer
hahhaha

o.k la..
back to the topik
hermmm
isnin baru ni
ku belikan mak tv
brand panasonic
penghabisan model tu utk this year
murah jer lor

mak datang umah ari tu
terbekanan pulak dengan tv umah ku
hint2 macam suka sangat kan
pehtu hadiah birthday yang lepas pun
x kasi2 lg
apa punya anak la kan
so... ku pun dengan ikhlas ati beli la kat dia
sebijik


hermmm
then dpt pulak FOC kamera
panasonic nih
(benornya PWP)
tp sbb regular customer kan
derang kasi free jer


dengan itu
mengada2 jd konpius lak kan
sebab adik ku duk menadah je
nak sebijik kamera yang aku x nak pakai katanya
hermmm

olympus ku yg byk jasa
sayang lg tu
adehai....
7.1mp
6.3 - 18.9mm 1:3.1 - 5.9

panasonic lak
8.1mp
5.5 - 16.5mm 1:2.8-5.1

apa beza nombor2 tu yer...
nombor2 tu sure ada maknakan
hermmm

korang rasa la kan
mana satu yang patut ku guna
dan mana yang patut ku dermakan
adoihhh




hati masih pada olympus
ku bandingkan gambo
rsnya olympus lg best
tp adik ngan abe ckp
panasonic lg power


aiyooo mak konpius seh!
hahaha

(uiks apsal gambo last tu tertonggeng?)



update;

me x jadi beralih arah
masih setia dengan Olympus
ye dik... amik la dik...
x nak la panasonic tu
terima kasih
wahhh

Monday, November 24, 2008

TAG 'print Scr' ~ mudah jer

hahahhaha
aku bz ni benonya
ahaksss

tetiba dapat lak tag dr anie ni
senangnyer ahaksss

terus buat
leh la nyambil rehatkan otak n biji mata jap
leh pulak tunjuk...
'nah bukti screen aku.. hamik ko... myob punya window pun dah berapa banyak daaa"
tp tetap tab utk internet tu
yang paling depan a.k.a utama yer..
pagi2 bukak internet dulu
browsing around
baru bukak kerja wahahahha
apa nak jadi ini manusia
wakakakkakak

just before aku bukak blog aku
dan ternampak mesej dr anie ni
aku adalah sedang perah otak di screen ini

ya ya...
aku tau kerja aku
tanggungjawab aku
no regrets yer terjun ke bidang ini
well keluhan aku ni saja
nak kasi korang puji
aku ni RAJIN... wah!!!

dan dari pagi
aku adalah keep refreshing


facebook aku
addicted sudah
suka betul aku dengan itu facebook haha

o.k
its done

kerja ni pulak mau ku panjangkan kepada
princeredzha
preciousinnocent
peej
shafa
kak nurul

okay kawan2
sila buat yer
sonang yooo..

this is the rule :

1. Take a screenshot of your desktop without moving/closing any of the windows
2. Tag 5 people

DONE!!!

Friday, November 21, 2008

anak...

anak-anakku
si akid skang dah galak meniarap
tido pun nak niarap skang ni

aniq lak...
hermmm
makin banyak songel
x layan kang
mengada2 lebih2 lak
eee
macam tu perangai orang dapat adik ek
bila la nak pulih

nak abadikan foto anak2 lak nih
layannnn

dah pandai capai, pegang n main menan

abang keje dengki je...
mainan lama2 dia tu
lgsg x leh bg adik
tiap kali bg
mesti kuar ayat "aniq punya ya.. adik pindammm (pinjam)"
kudukutss...
ikut sapa la tu yer

ee abang ni tokak kepala kang
hehehe

eeemmmmm dap dap...

malam kelmarin
x sihat sangat akid nih
tido atas riba
uwaaa kejang kaki mummy...
cramp pinggang

makan...

semalam
sebelum abe ke batang kali
berniat murni melepaskan
gari kat tangan dak india tu

kami dating2 dulu...
saja bg budak india tu tersiksa skit
sapa suh main kan.. kann
hehhehe

makan dekat2 je
Hainan Kopitiam sajork

wantan mee

longan ice
(tgh batuk selsema ni.. ais x tinggal.. hadoih)


tertunduk malu... wahhhhhh
bosan dia tggu food lmbt sgt sampai
ehehheh

apakah??
ahhahaha... tengah tengok apa la ni..
langsung x perasan...
hihihi...



Thursday, November 20, 2008

kereta oh kereta

"papa ku pulang dari kota... papa ku belikan kereta... kereta wira warna biru... apsal selalu buat haruuu ekekekkekeke"

adehai...
seronok pulak menyanyi2 di petang hari ni yerk

nak cerita kisah kereta aku ni
dari isnin ri tu
tali kipas ke tali ekon ke
ntah...
bingit betul
bunyi2
"nyeettt... nyeettt... syreeettt"
ish x gemo betul ler

segala mak nenek tali2 tu dah ku tukar
bln 6 x silap
alih2 bunyi lagi
hermmm
biasa kalo lepas hujan memang gini lah dia
bising je

dah tu ku suruh abe
tengok2kan
x gerak2 dia haa
bz bebenor kah?
aku?
mana la aku reti kan
reti bawak je
ekekekke

kete lagi satu tu
adik aku dah rembat
al maklumlah
dia nak ke hulur ke hilir kan
x kan la madang nak naik public transport
kesian member
kasi la can dia merasa yer
ehehhehe

no choice aku x mo menahan bunyi bingit
dan nak tunggu abe siap pagi tadi
lambat bebenor
(plus x tau dia nak anto aku ke, idak ker?)
call je teksi
hahaha

sampai opis
rileks2 lepak2 update blog
hehehhe
dalam kul 1 p.m
adik aku call..

adik: ngoh, kunci gari x der ke ni??
aku: hah?? apa?? (aku blur kejap.. nak buat apa lak kunci gari yer?)
adik: ni kunci gari abe ngoh ni.. mana?? x der ke dalam kete ni??

aku: uiksss... ngaper...? nak wat apa? ada gari ke kat dalam kete?
adik: orang kat umah abg yen ni... basuh kete.. budak india ni, main2 gari, tergari tangan member dia.. mcam mana orang nak bukak??

aku: ya allah!!! apa ke bodoh benor budak2 tu haa... adehai.. dah tu cam mana...? kunci ada kat shah alam la kot... tepon la abe ngoh.. ish ish.. bior kan je lah... bior dia bergari je gitu.. sapa suh main.. bla bla bla.. ( sambung bebel2 hehe)
adik: o.k lah.. orang call abe ngoh...

hahahahha
apa la sangap sangat budak2 tu
dengan gari leh wat main ish ish
sib baik memang ada kunci
kalo x der...
haa puas la guna gergaji nak buka tu kang
adoihhhh

then abe lak call
abe: na... adik ada tepon ke?
aku: ada... hahahahhahah (kami gelak2 adehhh)
abe: ni abe nak g umah abang yen ni.. dah makan ker?... jom la makan dulu... abang lapar...
aku: jommm.. dekat2 opis je lah... malas ler... keje banyak ni...

so abe pun datang..
dan terus singgah hardware bawah ni
beli apa ntah D40 brandnya
anti karat kot

terus spray2 part tali tu ler
ooohhhooooo itu je ke ubatnya
alahai...
yang ku duk bebel2 hari2
ngaper la abe x suh aje aku beli menda alah ni haa

hermmm
itu la dia lelaki
kalo bab2 macam ni
susah nak cergas...
nak nak pulak kete ni memang dia x guna sangat
ohoooooo berat sebelah yer
dapat gading, tanduk x di layan
oooOoooOOOoOOo

tag work station

belek2 dalam memori kad
ada pulak gambo aku tgh wat keje
sapa snap??
driver bos le tu gaknya...

adehai...
kebtulan ada pulak tag workstation
hermmm
belasah la yer...



ni gambo2 di ambil oleh driver boss
jangan marah yer
aku buat keje sambil di hiburkan oleh boss yer
wahahhaha

kan ke bagus kalo wat keje tenat2 mcm ni
dapat lak live band kat sebelah
wakakakakka
adeh merapu mengarut ihikss

o.k gambo ketiga adalah
equipment tambahan
pelengkap kpd tugasan aku hari2 ye
dan
berderet kat bawah itu adalah
fail2 yang perlu aku setel
wahhhhhhhhhhh
argghhhhhhhhhh
gila weh...
berdebar hati ni
banyak betul keje aku
uwaaaaaa



then ni pagi td
aku snap utk menerang kan lg segalanya...

meja aku... ada 2
satu meja kecik utk PC
satu besar untuk document2

bawah meja besar
ada satu kotak taruk kat persimpangan
antara meja kecik ngan besar tu
draft2, paper2bag
brg2 peribadi termasuk jajan
dan henbeg (x der extra drawer)
ekekekke


deretan cek2
dalam laci atas sekali (meja besar)

laci kedua segala mak nenek chop/ rubber stamp
laci ketiga document peribadi (x snap = sepah)


atas meja besar ada extra tray
(before ni x der ni...)
(bukti i ni bz wokey!!)


side kanan meja besar
ada gula2 hehehe
banyak jasa
menyegarkan kembali
di waktu2 mata hampir terlelap
penat ngadap PC, hehe
2, 3 thumb drive
membantu dlm bekap2 keje harian
before final utk di masukkan dlm cd rom
kamus dwi bahasa (kawan baik aku tu)
kalendar dan alat tulis


laci2 meja kecik
kertas2 bahan2 untuk kerja2 yang belum setel
berkepuk2 slip2 bank yang blm setel masuk sistem
(sekarang ada major project tengah di siapkan = accounting)

o.k itu aje...
sekarang ayu di larang kemas meja aku
aku x reti wat keje kalo meja kemas
wakakkakakaka
apakah?
ahaksss

jom tgk hasil...

o.k
part yang nak di uji sgt bila ada tepon C905 ni
adalah kameranya
hermmm
8.1mp

setakat mana prestasinya yer
jommm kita tgk











amacam???