Uh!! Follow me?

Wednesday, July 15, 2009

sport rimsssss

sportrims?
aihhh bunyi plural tuh
haaa betul betul betul
memang plural
keh keh keh
daku menukar sport rim
utk kedua-dua kete
hahahahhaha
tamak haloba x hengat eh

bukannnnn
gini kisahnya
myvi tu
kalo boleh memang aku x mo buat perubahan apa-apa
kereta baru kan
biarlah at least pakai sampai setahun dulu
mana nak tahu
ada masalah apa2 kang
di buatnya x leh claim waranty
matikkk!
udahlah
waranty life tu aku continue
jadi 4 tahun utk certain2
parts

hehehehehe
tapi setan duk hasut
keh keh keh
hermmmm
ada la sebijik myvi
same colour dengan aku punya nih
wehhh
lawo weh mekapnya
aduiiiii
bergelora jiwa raga aku nengok kete dia tuh
walawehhhhh meleleh

hermmmm memang x baper boleh tahan hati
biasa pakai kete
mesti mekap2 punya
kadang hover mekap
jadik mekap macam keliang orang perak!
hohohohoho
itu citer lama eh
zaman2 x reti dan x faham pasal kete
keh keh keh

maka hati jadi x tahan
x leh dah nak tunggu setahun
yang lagi 8 bulan to go
ahahaha
maka telah memutuskan
BERTUKAR!
gitu kan

kedai yang di pilih
adalah kedai yang memang udah kami usha lamaaaa betul
tetiap kali ke rumah abang ngah
mata melilau-lilau naik juling
duk tengok kedai2 sportrim yang berderet2
area rawang tu haaaa
keh keh keh
apa lagi
terus la menuju ke situ

masa tu adik ada kat rumah abang ngah
then aku pun call la dia
suh mai tengok usha dan bagi idea
dia kan sepanjang cuti
mesti pakai honda
ohhh aku suka kalo dia pakai honda
mesti adaaa je dia nak menambah
tambahan pulak
dia akan menanggung bayaran bulanan
honda tersebut
keh keh keh syokkk syok!


maka bertemu la kami di hankook
pilih2 usha2
akhirnya
amik design ini

test test!

haaaaa ngam x?

terus tukar
trade in yang ori
dia amik Rm850
wooohoooooo
sikit saja tambah keh keh keh
dan juga tukar sport spring
tambah lagi skek
boleh la kan

mulakan operasi!
pung pang pung!

sekali SA tu ngecek adik aku tukar honda punya rim jugak
kah kah kah

test display
satu per satu
ohooooo konpius
ingatkan adik aku x termakan pujuk rayu dia
sekali
alamakkkk
untung badan weh
adik mahu sanggup dan rela
tukarkan rim honda
wah wah wah
sukekkk!

ini yang dia berkenan
belasah dik
akak mu dengan kembang mambang hatinya
menerima
terima kasih
ahakssss

itu rim lama
transfer dari wira dalam kenangan indah
trade in jugak

ada ngam x?
ho ho ho

dan ada lagi skit yang abe
ubah dan tambah kat myvi tuh
lampunya di gelapkan
di pakaikan lip/ 'eyeshadow' la kekdahnya kan
then tambah aksesori skit2
pehtu frame pintu tu
eh apatah istilahnya...
nanti2 lah aku snap gambo

13 comments:

sweetfiza said...

wah3x...
bukan satu je BERTUKAR ni...
kedua2nya plak tu ....
tanteekkk...: )

ains said...

wah.... na udah start me mekap kan keta nmpaknyer.... maklum la nak dekat raya ni kan... hehehhehe

miezrina said...

huhuuhu cantek kannnn


ayat ain sama cam abe... apa kaitannya raya ngan kete.... wakakakkaka

neezareef said...

fuyooo...dah ler oren meletz ngn rim baru...

eh..rim baru honda tu cam rim honda areef jewk...nnti blk aku cek..ehehhe

bebaik ko tinted lampu weh kang kena saman..ko pkai ke frame lampu tu...x lawo laaaa...

neezareef said...

eh na ko jgn x tau..
mamat2 kete mmg tuko rim solek kete time nk dekat raya
nnti blk kg tayang kt org kg weh..

kah kah kah

atty's said...

lenkali tuko sportrim kete kty lak eh ..

miezrina said...

ohooooo sama ke za.... baik ko cek cek... keh keh keh

iya la za... x suka tau tinted lampu tu.. memalam lampu dim x macam dim... x nmpk nak suluh hujung jln tau... aisehhh udah la mata aku mata sekenhen kah kah kah
ohooooo begitu yer... nak tunjuk kat org kampung... ohooooo blk dr raya mampuishhh kebuluq x der duit nak mkn lak kah kah kah

buat kutu sparepart kete lak kak ty keh keh... ohooo sebut sal kutu... bln ni na punya turn eh yaaahuuuuu ekekkekeke

Umi_Aliesha said...

ohho...tuko rim plak...umi takat usha jer la...bila ntah nk ada bajetnya...

atieya said...

uihh na .. tukar rim yer ..
hasben mggu lepas tukar sbb rim asal bengkok langgar divider nak elak motor punya pasal. takkan nak beli satu je kan, mesti kena tukar 4-4 sekali ..

neezareef said...

ha tu la na...kelam jew mmg npk sporty tp yg bwak mata cam ayam rabun

Hot Mummy said...

pandaikan na mekap2 kete...klau as ish...xpandailer...pandai bwk jer..en.hubby yg manage smua...luar dari bidangler...

miezrina said...

kak umi... usha kak usha... ada je bajet senang terus je sambo keh keh keh

za.. ha'ah za oiiii kelam malam di buatnya hah

atieya.. ihiksss... ater terpakso amik 4 eh... hiks

as... aduiiii... daku sbb pnh terjebak suatu ms dolu... so menjadi tabi'e lah kiranya keh keh keh

neezareef said...

asek lupa je nk kaji rim honda aku..sama ke x