Uh!! Follow me?

Thursday, July 9, 2009

new tools for my beauty looks! ceh

wakakakkakak
beauty ker?
adeh
gelak bagai nak pecah perut
adehai

ni nak share
dengan rakan2 semekap ku
ade ke rakan se mekap!
belasah je lah ek

perhatian ye kawan2
aku telah menjumpai
satu lagi tool hebat
keh keh keh

dalam duk pening mencari
eye liner cream
seperti michelle phan
dalam youtube tu guna
amik ko kantoi slalu lencong tgk youtube... keh keh keh
alih alih masa aku
buat 'lawatan' ke guardian
aku ternampak
eyeliner dalam bentuk cream itu
ohoooooo keluaran maybelline
saja weh
hahahhaha


harga agak menikam kalbu
tapi sebab dah memang duk tercari2
apa lagiiii
sambar lah saja


nak ke tengok hasil lukisan
garisan mata aku
hahahhaha



taraaaaaa



keh keh keh
aku memang sedikit fail la
kalo bab line2 mata neh
tangan tidak terbedung
plus.. penyakit parkingson
eeakakakkakaka
tapi
dengan eyeliner ini
alhamdulillah
lebih senang dari pakai
liquid eyeliner
ho ho
dan kekal dalam bentuk itu
dalam masa yang lamaaaa
berpeluh ke
berjemur panas ke
tetap maintain o.k

kalo ikutkan
di kotaknya tertulis
24hours
tapi tidak pernah la aku test try
pakai x buang2
selama 24 jam yooo
ater ke gila la gamaknya eh
wakakkakkakaka

sila la cari ye rakan2
sila sila
ihihihi

ooohhhh ya...
hari penemuan bersejarah itu jugak
aku beli ini
haaaa
ni memang aku dah duk usha lamaaa
tp nak beli mcm nak x nak pulak
akhirnya
aku beli jugak
apa tujuannya?

haaa neh meh nak story
kuku kaki aku ni
memang masalah sket la
huduh rupa dia
kaler pun dull je
x seputih gigi aku
hahahahhaha
mungkin kesan selalu manicure padicure lah
dan dah lama pulak aku x buat
makanya
benda alah ni
untuk rawatan kaler kuku tu lah

experiment pertama aku
mula mula pakai pengikis ni
buang la sisa2
daki ker
lapisan kuku mati ker
eh ada ke lapisan kuku mati?
wahahahhaha
then jadi begini

o.k seterusnya
pakai liquid ini
benda ni mcm
magic lah
tetiba je
taraaaaa
berbeza tak
kuku belah kiri ngan kanan tu
haaaaaa
cantik berseri seri
kuar kaler mulus tulus
hahahhaha
soft je
nampak
dari kuku kaki yang seperti
lelaki pekebun yang berjaya
kepada kuku kaki
puteri raja
wahhhhh over tau!
haha

then sepatutnya
pakai varnis ini
tapi aku x pakai lah
malas nak cuci2 bagai kan
zaman muda mudi jahiliah dulu tu
boleh la
tapi bila dengar orang cakap
jika meninggal dalam keadaan ber quitec/ varnis
kuku tu kena cabut terus
wahhhhhhhhh ngeri ngeriii
tidakkkkk!
so terus insaf
sampai ke hari ini
alhamdulillah

so kawan2
jom beauty sama2
haha

11 comments:

neezareef said...

aku ke rakan semekap mu itew..ahahhah ade hati nk ngaku

wah aku kagum..tp smlm aku g x pasan lak menantang tu ...harus aku ninjau lg nih...cam menarik jew ko pkai pn cantik je..ke ko je pkai cantik aku pkai hancus

miezrina said...

zaaaaaa.... sib baik ko ngaku rakan semekap aku...
kalo idak aku lah peranhsang sengsorg

wakakakkakaka

usha za usha.... best pakai ni

senang bangat!

ko terer bab line2... lagi la cung kot... aku nak tarik kasi ada ekor hujung tu fail lah... sblh o.k... sblh senget2 haha

masviona said...

cam menarik jer.....dedua barang tuh pun cam best jer....yg kuku brand scholl tuh baru je tau nih...hiksss

Fauzieah said...

huishhh..mak aihh..mcm2 ada...huhuh..
tak reti la aku nak mekap2 mata nih..sbb dah lama sgt tinggal alam mekap2 nih..nak pakai eyeshadow,mascara pun dah keras tgn..
tgk org pakai jek laa..hahaa..

ains said...

hahhahahah ain br belajau mekap mekap juga////// tapi belum tahap spi eyeliner.... ngeri ok... takut tgk lukis lukis.... pastu tersinggung terus tercucuk mata... hahahhahah... tapi kengkawan ku sedang memujuk suh pki eyeliner

ains said...

na.... smaa la.... x mo pakai kuitit(x tau eja)..... dah.. takut mati kena cabot kuku

miezrina said...

mas... memang menarik tertarik tau.... itu pencantek kuku sgt affordable... tau

zie... keh keh keh.... ko lawo x per... muka budak2 x yah duk nak tempek tebal2.... daku neh... terpaksa tempek... kang jumpa org... jenuh kn tny umur kah kah kah


ains... yeaaaaahhhh come come... join the club yeahhh yeahhh

Umi_Aliesha said...

wah..menarik eyeliner tuh..regenyer pun menarik..muahahahahaha...umi plak jenis ikut mood..kdg ku mekap..kdg malas....yg rajin...anak daraku...huhuhuhuhu...

neezareef said...

na aku kena beli jugak la menda nih x tahan asek teringat

x sempat nunggu bln dpn gamaknye..haha

Anonymous said...

geotorelxz loan rates
credit card debt
low rate loans

Anonymous said...

Thank you for the auspicious writeup.It in fact was a amusement account it.
Loook advanjced to more added agreeable from you!
However, how can we communicate?

my webpage :: weight Loss diet For women