Uh!! Follow me?

Friday, July 17, 2009

halo halooooooo!

ceaaaaa
kan main ceria2 yer
hermmm
kerana apa ceria neh
kerana cik abe sudah ontheway back
ohoooooo
apsal rasa cam cepat lak friday
kuang kuang kuang
jangan x tahu
betapa perasan seperti berdikari sangat
dalam 3 hari yang lalu
koh koh koh
betapa paksa senyummmm jer
walau aniq buat perangai
betapa 'sakit hati' di tukar 'kelakar'
bila akid sudah tahu dengki
tidak boleh pakaikan baju abang nya
tidak boleh tolong basuhkan yak yak abang nyer
tidak boleh masuk ke dapur
walhal bukan nak masak
cuma nak cucikan botol2 susu mereka saja
oh oh oh
akid, apasal kelakar sangat neh!
adeiii

alhamdulillah
dalam keterpaksaan
aku redha
lepas ni
"abang kejar lah cita cita mu..."
"abang... na sokong saja segala keputusan abang"
ohoooooooooo

berlagak jugak
baru sekali ini
redha bila di tinggalkan
adeh
terus berlagak
seperti
'alahhhh 4 hari jerrrrr'
aduiiiiii

x per x per
kata orang alah bisa tegal biasa
maka aku akan seperti itu jugak
siapa lagi nak bagi dorongan kat suami
kalo bukan isteri dia sendiri
siapa lagi menjadi tunggak pembela suami
kalo bukan isteri sendiri
haaaaa ini baru betul
diri ku!

petang ini
atau mungkin malam ini
kami sekeluarga akan kembali ke kuantan
melawat atuk ku di HTAA
apa khabar lah dia hari ini
2 hari di suruh puasa
kerana hari ini doktor
mahu masukkan micro cam
ke saluran perutnya
melihat apa punca dia muntah
dan tidak berselera
dan tidak boleh terima apa saja
benda yang masuk ke perut beliau
harap2 doktor pakar itu
dapat menemui punca kesakitan atuk

jika tidak melarat maka ahad malam
kami akan kembali ke shah alam
dan memulakan tugas2 harian
seperti biasa
jika ada yang musykil
mungkin aku akan tunggu
untuk sehari dua lagi
boss harap mengerti! heh

oh! abe akan outstation lagi
29 hb nanti
aihhh apa ke banyak nauuuu nak outstation neh
eh eh... tadi dah 'redha'
okay.. redha redha
"berapa hari pulak abang pergi ni?"
"ohhh anak2 okay... derang x kisah..."
"na?.. okay... na x per bang... kejar lah cita-cita abang"
"semua ni untuk kita sekeluarga jugak kan"
koh koh koh
aku akan guna dialog itu
hahahhahahaha

hermmmm
1st aug 2009
merupakan family day untuk office aku
di adakan di melaka bandaraya bersejarah
ingat kot x jadi
adehai
jadi jugak rupanya
dapat cuti ke idak cik abe aku neh
harap harap boleh la join
udah 2 tahun kot x join menda macam nih
herrmmm
nampaknya aktiviti kali nih
di penuhi dengan sesi fotografi
alahaiiiii nak jugak join
bila lagi mahu betul2 praktik
teknik2 terbaik utk dslr aku tuh
berkarat dah wehhhh
aiyoooo

ada entry untuk semalam
ingat nak terus publish
tapi udahnya x siap2
sampai hari neh
keh keh keh
jap lagi kot aku up kan entry tu

la ni nak stop typing jap
mahu menjadi kepochi
intai2 rusuhan rakyat shah alam
di bangunan sebelah
keh keh keh
macam macam hal lah....
ohhh stop... tidak mahu blog ini
bercerita tentang politik
stop stop!

6 comments:

neezareef said...

tebalik ngn afiq..afiq pantang dengo org ketuk lesung bunyi desir ikan goreng cpt2 dia lari ke dapo..

adehh..mak aku ckp pgggg depannnnnn..jgn masuk dapoooo..tp dia duduk gak tgk org masak!

adeh..anak saperr ni

sweetfiza said...

dah pandai jeles dah akid yer ...

syanis said...

hihihihi mmg kelakar.....

uit na... family day kat melaka juga... ain pun akan ke melaka 1aug tu.... tapi kat wet world pedas la family day.. tgk la klu ado baget lebih mau ke malakau juga... na family day kat mano?

miezrina said...

za ~ keh keh keh... terbalik eh... akid ni dia x mau mami dia susah payah masak... "jaga je la dia..." keh keh keh

fiza... itu la dia... adehai...


ain... kat ayer keroh ain...

ains said...

owh air keroh./........ herm... jauh kot.... kot la... kehkehkeh

miezrina said...

ain kat man alak.... na ni duk risau dah... abe x dpt ikut neh adeiiii