Uh!! Follow me?

Tuesday, July 21, 2009

menemani atuk utk satu malam





kalo ikutkan
hati memang berbelah bagi
anak anak masih kecil
lebih tepat lagi
akid masih kecil
lagi pulak belum pernah terpisah
untuk tempoh satu malam yang panjang

tapi hati juga terdetik
apa salahnya
untuk waktu yang ada ini
aku gunakan untuk menemani atuk
yang berada di hospital sudah masuk hari ke 6
ishhhhh kesian betul

tahu saja lah orang tua
kalo nak pergi hospital pun amat payah
inikan pula stay sana
beberapa hari
ngomel la dia
layankan aje lah

tapi aku tidak keseorangan
aku di temani adik lelaki dan adik perempuanku
ye ye
saya adalah penakut nak stay sorang2
kah kah kah

maka macam2 lawak yang keluar
cerita2 masa dulu kala
gelak2 dalam kesopanan
koh koh koh
terbatuk terbahak2
menahan gelak yang septutnya BESAR

camera whore mesti ada

eh eh... muka x siap x aci
padahal memang selama ni pun x siap jugak

ceaaaa control ayu sket haha
tetap macam x siap jugak

si adik yang terkokoh2 gelak tahan
sabo je lah

ohhh gambo pesakit x ada ye
atuk ku tidak mahu enterprem ke dalam blog indah ini
okay, tipu di situ
sebenarnya terlalu asyik berpelesiran
sehingga lupa mahu merakamkan
gambar subjek entry kali ini
maka di gantikan
gambar lama
atukku yang hensem
(aku panggil dia dengan gelaran che')


ohhhhh malam itu adalah
malam yang panjanggggg
pejam.... celik eh x pagi lagi
pejam balik...
then celik.. eh baru pukul 3 pagi
bila la nak siang neh
haaaaa sangap yang hamat okay
adehai
udah la bermacam2 bunyi yang kedengaran

ada sorang pakcik ni
x berhenti berteriak
sakit sangat la gamaknya
tidak tertanggung la agaknya
sekejap sekejap
"arrrghhhh.... uuurgghhhh... aduuuuuuh"
sekejap sekejap
"allah.... allah...."
aduhai sayunya hati
rasa macam nak tolong
tapi bagaimanakah?
hermmmm

x lama selepas tu kedengaran suara anak muda pula
"aku nak kencing kat tandas lah...
aku kata aku x nak kencing kat katil...
angkat aku nih..."
ish ish ish
malam malam begini
kau lempar suara lantang kau
orang nak tidur la weh

macam2 lagi la
karenah orang sakit neh

bila dah pagi
heran juga tetiba je suara pakcik
yang sakit macam hazab betul tu
tetiba je senyap sunyi sepi
dan
pagi tu juga menerima khabar
"pakcik yang bising2 semalam dah meninggal..."
innalillah wa'inna ilaihirojiun

itu lah dia... kisah satu malam di HTAA
malam minggu yang sungguh bermakna
insaf!


9 comments:

neezareef said...

ko kemain posink adik badik subjek utama ko x snap ek..seb baik ade old pic..sbo jer..

alahai..byk lak pengalaman ko dpt kutip dlm tempoh semalaman kt spital..na aku pn takut na kt spital seb ko ade adik2 ko teman

ct rahani said...

semoga atuk k.na cpt sembuh la yer.. sonok lak baca pengalaman akak kt wad tuh.. huhuhu..

p-na mama oja said...

so hg p dok hospital mana? kat kuantan ek?? akid sapa jaga?

~hope tokwan hg cepat ok.. nie tokwan belah mana?

~klu dok spital kerajaan mmg takut weh.. nak p toilet mau kena teman...huhuh
ingat x masa aku kena denggi dok spital 2 minggu.. azab weh..!!
klu sptal private x pe la gak.. toilet dlm bilik..huhuh

ains said...

semoga tok na cepat sembuh yer....

huhuhu sesungguh nyer ain pun takut bermalam di spital.... tapi nasib baik masa kat putrajaya... katil ku dekat ngn pintu mengadap kaunter nurse.... x la takut sngt

syanis said...
This comment has been removed by the author.
ains said...

alahai.... innalillah tuk pakcik yang meninggal tu.... herm.....

miezrina said...

za..... itu la dia... posink x hengat ekekeke...
x sangka aku za... mlm tu mcm2 karenah ada

vender... tq vender
ehehehhehe itu la sonok jugak duk spital ni kdg2 ihiksss

haiiiiiiiiiiiiiiiiiii achik... weh... lama x nmpk.... ok ker?
hosp kuantan chik... HTAA
tima kasih doa hang... tokwan umah pekan la... suami arwah nenek aku yg breast cancer tu... ingat?
ha'ah la chik... ngeri sket la hosp gomen neh... ikutkan pak ngah aku (bapak lydia) dia nak masukkan ke KMC, private hosp.
tp tau tau je lah... adik badik x sehaluan pendapat... payah chik... nnt la kalo jumpa aku citer... kisah di sebalik kejadian... x manis nak tulis di blog indah aku neh....

ains... tq ain
psssttt na x sempat mintak ampun ngan pakcik tu... mlm itu ada la termengutuk dia skit... ishhh
al-fatihah....

neezareef said...

atok dah baik lom na

miezrina said...

lom la za.... pttnya sabtu lps dah kuar spital... tp keadaan x mengizinkan lagi.... kesian kan... org tua... duk tempat tu lama2... kebosanan... yg dah nak baik pun... makin jd teruk kalo lelama kat spital neh...