Uh!! Follow me?

Tuesday, July 14, 2009

bukan diriku!

abe outstation lagi nih
jelajah utara lak dia
perak penang kedah n perlis
wah wah wah
kan main eh
x der angin x der ribut
tau2 haaa kau
4 hari outstation

kata aku:
"boring betul abe ni... tahun ni saja dah berapa kali outstation
dah la sekali pergi 3 4 hari
na ni.... kalo ada je outstation ke branch
sure nak angkut satu family
kalo x angkut anak2
mesti gigih siapkan kerja dalam 1 hari
kalo boleh x mo berpisah dengan anak2
walaupun sehari"

abe balas:
"merungut merungut merungut"

aku:
"mesti lah... susah tau abe x der
sudah la pagi2
kena angkut anak2 g umah mama derang
berangkai2
kalo perangai elok mood pagi yang best
o.k lah, tp kalo memsg wat haru
adehaiiiii.... jenuh la memujuk!"

abe:
"bertahan je lah, bersabar.. x elok nak merungut sokmo..
x sedap hati abe nak tinggal na nanti"

aku:
"........ tauuuu x perrrrrrr....."

abe:
"belajar belajar la berdikari... skit2 x tahan
skit2 merungut.... dah berapa lama na buat
perangai macam ni. susah la abe nak kejar cita2!..
.........................."
terhenti kata kata di situ
sejurus melihat
wajah isterinya berubah

aku:
T_________T


buat muka sememeh je lah
hamik kau... terus kena sound ko!
perangai mengada ngada selama ni
telah sedikit sebanyak
menyumbang kepada
keterbantutan
(ade ke perkataan ni)
sang suami
untuk mengejar cita citanya
oh! ini bukan diriku yang sebenar!

aiyorrkkk
x tahu
sapa punya bini la macam nih
keh keh keh keh

hermmmm
sejak bila aku jadi gini agaknya
dulu
aku la pemangkin... katanya
aku la pembakar semangat dia
aku la antidots terhebat
wah wah wah

puan siti norazrina
sila berubah
sila menjadi seperti perenggan yang di atas
sekian

5 comments:

ains said...

herm..... mungkin kah selepas nak ber anak 2.... hikhikhi

ct rahani said...

biasa la kak.. angin pompuan.. kdg ok kdg x.. arap akak tabah selalu k..

Anie said...

na samalh kita kena tinggal selalu....

tp ani anak baru sorang tak terasa sgt...terasa bila qiesha buat peragai jer...kalau qiesha tak buat hal senang sikit semua under control jer..

miezrina said...

itu la.... pelik hormon ni... ishhhh

x mo la jd penghalang cita2 suami mcm ni adeh

sama eh anie... alahai.... senasib eh

Umi_Aliesha said...

biasa aa...umi pun gitu jugak...nih kega skit sebab dh kurang OS..kebetulan plak skrg umi dh keje jauh...mmg harap sgt dia tak OS...x tau mcm mana nak handle..yo lah 6.30 dh kluar umah..takkan nak anto anak2 awal gitu..