Uh!! Follow me?

Thursday, June 4, 2009

terapi kaki akid

tajuk pelik
wakakakakka
bukan apa
akid ni jenis penggeli tapak kaki
kami suka la dajal dia
bagi dia pijak pasir lah, rumput lah
bior dia biasa ngan texture2 kasar
lambat nak berjalan sangat kan
alhamdulillah
menjadi upernya

aku agak menjadi lah kan
sebab akid
dari duk menyusur2
langkah pun macam kartun
tiba2 dah boleh berjalan
secara tiba2
heran jugak

apa yang kami buat
kami bawa akid ke padang
bagi di apijak pijak rumput
boleh tengok lah
gelagat dia tahan geli geli tu
aduiiii kelakar

skang dia dha pandai jalan secara gerak bebas
kuak lentang semua kan
so last week kami bawa lagi
letak dia berkaki ayam kat padang
memula dia refuse untuk jalan
3 4 kali dia terduduk
x tahan gaknya
nak pijak rumput tu

last2.. dia berjaya
tapi jalan secara laju2
kelakar gila





ihiksss
korang boleh cuba buat macam ni jugak
sure anak2 akan cepat berjalan nanti
huhuhu

tapi skang akid ada masalah baru
x reti pakai kasut lak
udah mami dia asik lupa nak pakaikan kasut
dari kecik lagi
memang x pakai kasut
so, tiap kali pakaikan
dia akan bergaduh la ngan kasut
sampai guling2
kalo di biarkan lama2
dia boleh menangis meraung
sampai teresak2
sebab x mo kasut
adeiiii
apa nak jadi ni

10 comments:

neezareef said...

na..
sama je akid sama afiq
asal nk pkaikan kasut dia bulat2kan kakinya bio org xleh nk masukkan kasut

weh ko amek la video sabo je arr tgk gambo goyang2 ko nih..

p/s : afiq lom jln lg nih..menapak dah mula..x sabonye aku

Jiey^Mien said...

jiey pun tgh try buat terapi rumput nih kat ian.. geli la pokcik tu.. :P

ian maybe sebab dari baby2 lagi mama dia suka bg pki kasut, so dia dh so used to.. =)

atty's said...

lor..dah leh jalan..taknak pakai kasut lak ye..kena cari inesetif len..supaya akid nak berkasut..

sweetfiza said...

"gaduh ngan kasut"
cam leh bayangkan je akid dok marah kasut tu melekat kat kaki dia ....
hihiihihi....

miezrina said...

za... ada gambo video yg ni... tp last week aku jenuh menunggu blog nak upload.... lambat laa... nnt la aku free2 aku upload lain ek
ko tepuk2 betis dia tu za.... bagi kental... org kata cpt berjalan nanti
hihihi

jiey... huhuh.... itu la na bc kat blog jiey... menarik...

itu lah kak ty... pasal tu la ms besday ari tu... kasut dia tersadai kat meja hadiah ekkekeke

fiza.... hahahhaha... bayangkan lah... begitu lah dia... hihihi

Ena said...

waaaaaa ajo men bola malam2 ek..
tapi encem giler la.. cop wat menantu leh ihiks..

ains said...

alololo.. comel nyer akid... penggeli eh....hehehehe

ains said...

lor plak... udah x mo pakai kasut.... bahyer bahyer kang jadi mcm elyana

miezrina said...

ena... uikss... ada besan online baru pulak dah haaaa... adoiiii... hehehhe

ains... itu lah dia... kalo jd elyana tu... adeh....

neezareef said...

afiq pn klu pkai kasut jln mcm robot...wakakakaka