Uh!! Follow me?

Friday, June 12, 2009

tempahan lauk pengantin

ihiksss
ya kawan2
ada sesapa mau menempah lauk pauk pengantin
sila sila
aku boleh menerima tempahan yer
ekekekkekekke
adehai
kisahnya
masa aku kawin dedolu
aku buat sendiri lauk pauk pengantinnya
ahakssss
gila meroyan
x cukup tido
buat bahan2 je dah semalaman
wahahahhaha
alhamdulillah
dapat makan hasil air tangan sendiri kan
ihihihihi

masa tu
kecoh dlm family aku
semua sepupu sepapat kagum
makcik pakcik heran
kretif upernya aku ni ek
huhuhu

and
hari bersejarah telah berulang
eceh
sepupu aku yang kawin tempoh hari
sedari bulan 4 dah usulkan kat mak aku
nak mintak aku buatkan
santapan pengantin
di hari bersejarah beliau
wah wah...
x sangka weh
ada yang sudi nak menempah
wakakakkakakak

aku suka je
x der apa sangat nak di buat kan
so bermula bulan 5
gigih la
mencari2 bahan bacaan
buku resepi bagai
then sepupu aku call
cakap dia dah dapat
majalah yang memang khas utk santapan pengantin
siap resepi
siap bergambar.. deco bagai
wahhhhh itu bagus tu

4hb pagi tu
aku terus ke rumahnya
nak tengok majalah yang di cakapkan
sah... memang lengkap
bagus bagussss
boleh la cilok design
(duk pikir2 lagi ni... majalah apa ek... RASA kot.. alaaa lupa lah)

petang tu terus ke bandar
cari bahan2
balik umah lepak jap

then kul 8.30 malam
kami bersiap
sebab sepupu aku nikah lepas isya'
dalam kul 11 malam siap nikah makan bagai
aku balik
kuar kan bahan2
yg penting ayam la...
mau di perap kan
pehtu
kerja potong memotong di jalankan


gigih tau...
ihiksss
itu assistant setia aku
sib baik ada dua orang ni
haha

taraaaaaa
itu tembikai
aku guna pisau kecik biasa je
nanti2 nak masuk kelas deco lah
nak belajar cam mn nak ngukir buah2
patutnya kena guna pisau khas kan
x per x per
next time
insya'allah

malam tersebut
abang long aku
kena gegar asah pisau
5 6 kali tau
ye lah... pisau kalo dah tumpul
x best nak buat design
x menjadik nanti
ihiksss

malam
hanya kerja2 membuat barang2 deco je
parut carot lah
potong cili lah
korek tembikai lah
pehtu bahan2 tu semua di rendam dalam ais ketul
supaya x lebam

then esoknya
start kul 9 pagi
baru aku mula memasak lauk2 nya
maaf gambar masak memasak tidak di rakam
lupa sungguh
haha

and
tiba masa utk susun2
mencantikkan santapan di raja sehari kan

bermula ngan udang
aku memilih buat
udang celop merak kayangan
eh betul ke namanya gitu wahahaha

ni tengah susun udang lagi
cantik neh
aku soka

eh tiba2 dah siap ayam golek
ekekekkeke
apa punya kameramen nih
ishhh

ini
ikan kerapu terbang
hahahha
adik aku kasi nama neh
sebab aku paksa abang long aku
belah depan ikan
pehtu aku cucuk lidi
kasi kembang meniarap gitu
goreng
tiba2.. dia naik berkepak
cam nak terbang
wakakakkaka
terus dapat nama
adehai

pehtu tetiba dah abis gambo proses mendeco
terus sambung pada waktu santapan

telur mekar di jambangan
adusss nama
ciptaan saja tu
aku x ingat sebenornya

buah cinta hati malu2
wahhahaha
belasah la nama tu

sori lah x lengkap gambar2 neh
aku x terfikir psal blog pun
kalo aku teringat pasal blog
sudah pasti
setiap gerakan aku
di rakam
tapi tidak yer
aku lupa
next time la okay

sekian
bakat terpendam aku
wahhhhh
sempat lagi
wakakakkakaka


9 comments:

ains said...

wah na.... mmg berbakat.... pdi la... sonang anak anak nak kawen nnt

ains said...

hihihihi... pdi na pakai kain batik...... sesuai ngn suasana kampung

miezrina said...

wakakakkakak tima kasih ain

isu kain batik ni x sudah2... wakakkaka

byk kelebihan kain batik tau
salah satunya
leh mengempiskan perut
tp perutku x kempis2 apo cito?? wakakakkaka

Anie said...

WAAHHH..NA MASAK SENDIRI MASA KAHWIN YER..SEMPAT LAGI TU...

KERETIF GAK NA NIH YER..KALAU ANIE HANCUR TEMBIKAI TU

Rinna said...

Bravo! cayalaa.. Cantik deco pengantin Ina..

miezrina said...

huhuhu.... anie... bley la skit2 ekekke


rina... ihikss... design terbaru... mmg cantik2 kan... tiru kat buku... boleh la... ekekkeke

neezareef said...

mak aihh..kagum seh leh join venture la ni sama en areef..wakakakkaa

miezrina said...

za... wakakkakaka... bulissss kalo ada biz ni... jgn lupa jemput gua... ekekkekeke

neezareef said...

ko nk nuntut ilmu x na..hihi