Uh!! Follow me?

Thursday, June 18, 2009

medical check up anak2

suppose akid amik vaccine mmr
pada 30th may lepas
tapi
mana bley
hari tu kan besday anak2
hoho
postpone postpone

lepas tu balik kampung lak kan
eh x kan nak cucuk
kang naya demam kat kampung
ohooooo
postpone postpone

then balik je dari kampung
dia x sehat lak
demam
rengek2 bagai
ohoooo
postpone postpone

berapa banyak postpone daaaaaa
then tgk condition dia smlm
dah x demam
cuma tetiba batuk lak
aihhhh
x kan nak postpone lagi kan
kot kot la batuk x kait ngan cucuk kan
torai la bawak g klinik
tanya yang lebih pakar kan
ni kau main belasah sesoka ati je
nak postpone madang
wakakakakakka
lagi pun bekalan ubat ubatan basic kat umah tu
dah abis

so bawa la anak2 cekup tadi





aniq.. 15kg..
weh... cam kurus tp 15kg?
berat tulang ke anak aku
aniq makan ubat cacing tadi
last dia makan masa umur 2 tahun
ohooo lama lama


akid 8.1kg ohoooo
budak ringan ekekkeke
"bolat tu angin je ye makcik2
saya adalah tidak berat mana
ekekekkekeke"
kata akid
haha

cek cek batuk, kahak
kerongkong
then pagi ni ada selsema lite2
so terus mintak ubat selsema
total gedebuk gedebak
RM147.00
untuk dua badik ni


akid dapat antibiotik lak tadi
macam nak serius je batuk dia tu
jarang la doc bagi antibiotik
tapi this time dapat pulak
then aku mintak
supp buat bekalan
barang 3 biji
memang dah out of stock
ntah bila habisnya
hihihihi

so..
bila dah lega batuk2 dia ni
baru la bawak g cucuk lagi
hermmm
lapse la skit tarikh cucuk dia kali ni

12 comments:

atty's said...

pandainya aniq makan ubat ha..

neezareef said...

tetiba npk akid main kt area kitchen..hihi...minat ya akid..nk ikut jejak langkah uncle ker..

ubat cacing minum kt situ gak ke
sbb klu ikut paed aku dia suh minum pg2 sblm masuk ape2 then tggu 1hr br leh mkn/minum
same ubat cacing tu dgn yg myra minum..tp myra dpt perisa coklat

miezrina said...

kty... ohhh itu kebolehan semulajadi

mak pak dia dolu2 pun x hebat mcm tu wakakakakkaka

miezrina said...

za... hahahha udah menan girl je yg ado pun hah... mesin basuh la... peti es lah....

memang x mkn apa lg... dia bgn tido kul 9... terus g klinik... ekekeke

miezrina said...

oh sama la za... perisa coklat... tp x nmpk coklat sgt lah

sweetfiza said...

patut setahun 2 kali kan mkn ubat cacing ni ...

farisha pun nasib baik senang la sangat2 mkn ubat2 ni ...

miezrina said...

ha'ah... kalo ikut 'sepatutnya' memang la begitu... tp kami leka lah pulak... hahahahha

Jiey^Mien said...

ian pun tak cucuk lagi..
tgg bulan 7 coz ian 'genap' setahun bln 7.. =)

neezareef said...

ohh..yela since ko pegi pg2 tu...

mmg arr na x npk coklat sgt..aku risau kot2 la rasa pait ke skali aku cium wah sedap la bau ubat cacing skang..hiks

syanis said...

uit... lama nyer aniq mkn obat cacaing.... bukan 6 bln sekali kena mkn eh....

mcm syazana mmg cekup g 6 bln sekali... hah masa tu la dier bg mkn

syanis said...

NA.... ANIQ GAGAH PERKASA... W/PUN KURUS TULANG BESI TU... KUAT... TU PASAL BERAT... HIHIHI

miezrina said...

kalo ikutkan mmg la ain....

gagah yer...