Uh!! Follow me?

Friday, August 7, 2009

masih musim buah ke? aku nak cerita pasal buah nih

last week kan abe outstation kelantan
3 hari dia enjoy kerja kat sana
lagi pulak dia pergi dengan beberapa orang rakan
yang ada juga berasal dari kelantan
maka.... terdetik la aktiviti
yang lamaaaaa dah x di buat
'menunggu durian jatuh'
waduh waduh
seronokk!!!

ntah kebun sapa derang lepak la kan
aku cilok je lah gambo2
yang ada dalam kamera abe





hah tu
panjat2 seme tu
aduiiii nostalgia katanya kan

then banyak jugak la buah yang di bawa pulang
durian berpuluh2 biji
manggis berkilo2
duku langsat, berguni
rambutan x sah nak cerita lah
hermmmm







nasib baiklah tidak menjadi peniaga buah
seketika hhahahahahhahaha

then aku ngan aniq
memang dua beranak ni
adalah 'kaki makan buah'
maknanya
memang orang yang gila makan buah lah kan
buah apa je lah
you name it
memang aku ngan aniq pantang betul jumpa buah
mesti nak beli
mesti nak ngapppp
ihikssss

udah dapat sampai banyak gini kan
aduiiii macam nak terus tido di situ
makan tido makan tido
ohhh syorrrgaaa!
ihiksss

haaaaa ko
kantoi pelahap

ya allah bini sapa la neh
buruk lantak
hahahhaa

aduiiiii layankan aje eh

10 comments:

sweetfiza said...

amboi dua beranak ni ...
kemain lagi ...
cute je tgk gambr last tu ...:)

syanis said...

pergh.... durian ngan rambutan yg memikat kalbu...

sama ngn fiza...suka gambo ateh sekali tu... mcm gambo candid

Zura said...

sedap sgtlah tue....comel anak² akak...

atieya said...

sedapnya na ... tp sayanglah dusun arwah atuk ku tahun ni tak berbuah banyak .. huuhu merajuk kot.

Mr PenyuBiru said...

adeh! buah buahan tempatan. dah lama tak belasah manggis.kulit dia geng mlm buat jus kan.huhu

neezareef said...

waduhh...x pe la nak blog sndiri buruk lantak blkg kira ar....

Jiey^Mien said...

Uish, keno balik klate nih.. make sungguh2 etek.. :P

miezrina said...

huhuhu... walaupun musim buah sudah nak habis... ramai lg upernya yg x merasa makan buah eh... cepat cepat..

atty's said...

adoi beshnya na...kalo ko jiran aku..aku dah ngendeng buah doyan ..tuh

miezrina said...

memang lah kakty

jiran2 sini pun kan
siap call kak idah (pengasuh anak2)
derang siap suh kak idah tu tanya abe
sebab derang nampak abe gigih mengangkut buah2 tu
dari bonet kahkahkah