Uh!! Follow me?

Wednesday, August 12, 2009

genting 3

lorrrrr
kenapa terus 'genting 3'
bukankah sepatutnya
no 2 dulu baru 3
wehhhh... ada lah weehhh
suka aa nak skip2 pun
sebab genting 2 tu
entry terpenting
jadi aku skip dulu

(tunggu dapat gambonya...
aku buh la nanti entry genting 2 tuh ek)
boleh macam tu pulak keh keh keh

belasahhhh kan

okeh entry ini
untuk masukkan xtvt indoor park
selepas dah penat bagai nak mati
kaki gigil gelupur macam hapa dah kan
dan x sempat nak naik
ride yang konon superhero tu
alaa yang spiderman terbang2 tu lah
huhuhuhuhu
nyesal jugak x naik
tapi udah hari nak hujan
penat
tambah pulak dah nak malam
anak2 pun dah selsema masa tuh

aku mengalah lah
masuk dalam je lah
kat dalam first world tu
memang aniq suka bangat lah kan
banyak ride utk budak2 je

masa ni kami semua dah pakai baju tebal dah
x tahan dah sejuk
yang bestnya si akid
aku x penah belikan baju tebal size dia
tapi kami sempat cilok baju
anak abang ngah aku ekekkeke
rockkk uuuuuu!!!

dan,
kat dalam tu
untuk pertama kalinya
aniq naik bumper car sengsorang

tapi memang khas untuk junior punya lah
aku rasa aniq la yang terpaling kecik
3 tahun
orang lain dah gerak drummm drummm
dia duk kaku saja di situ
ekekekekkekeke
siap kakak baik yang jaga kereta tu
datang tolong
ajar dia macam mana nak tekan pedal
ekekekkekekke
sib baik kejap je aniq dah tahu buat sendiri
kalo idak sampai abis game tu
kakak baik kena tenggek tonggeng
kat kete aniq ekekekekkeke


x banyak amik gambo
tu pun abe snap ngan fon jerk

di sebabkan myra terlalu tinggi
dah x lepas nak naik junior bumper car
kami di paksa lak naik tingkat 2
teman myra naik bumper car dewasa lak
dia duk la beratur sengsorang
kami yang tua2 ni dah kepenatan
ekekekekke

tetap hyperaktif lagi si akid neh
x reti letih pun
lompat sana lompat sini
ishhhh


masa ni kan
abe dah moody dah
biasalah dia kan x leh renggang ngan nasi
kat dalam outdoor park tadi tu
mana la ada orang jual nasi
ekekekekkekeke

so dah siap si myra naik bumper car tuh
kami mintak beransur dulu lah
nak mencari nasi untuk abe neh
kang pengsan pulak
naya jerk kang

udah selesai makan
kami lepak kat starbucks kejap
motif utama adalah mencilok air panas di situ
wakakakkakakakka
aku selamber je melenggang
x bawak termos air panas
ater termosnya besor gabak weh
x kan nak buh dalam beg galas aku hah
udah beg tu di penuhkan ngan baju tebal2 je
ekekekkekeke
abe lak nak minum caramel machiato
so, okek lah kan
idak la kerana air panas semato2
kah kah kah



percubaan tidokan si akid tidak berjaya
jam pun dah menunjukkan kul 8 lebih
abe dah hint2
'esok keje pagi esok keje pagi'
kehkehkeh
x reti2 lagi ko nak paham kan..
dia nak balik la tu kannn


so kami decide beransur dulu lah
bos ngan famili dia duk dalam umah hantu ke hapa ntah masa tu
kami balik dulu lah


tapi menyinggah2 gak
kesian kan si aniq
bagi rasa lah main skit2
benda yang paling dia suka
paris ride


dah makin comel lak kete2 dia hah



pehtu akid siap dah kenal kuda kepang neh
tunjuk2 "tu tu"
amboih baru sekali naik kat outdoor
ko dah kenal heh


so mangsa dia
mami dia lah kan
layannnnn


udah siap naik neh
si aniq nak ulang naik paris ride
namun malang di situ
daddy dah tekad nak balik jugak
maka meraung2 lah anak itu
aduiiii
memula dia rengek2 je
bila masuk je terowong nak ke parking theme park tu
udah hampir golek2 ke lantai lak meraung2 dia
ekekekekke
tapi kami buat derrrkkkk jerk
nak buat cam no
udah jauh dah kami jalan
x kan nak patah balik
orang lain pandang2 je kami
mesti derang fikir
zalim betul mak pak budak neh
wakakakkakakakak

dah sampai parking tuh
aniq siap terduduk2
x mo naik kete
nak main lagi x pueh2
aduiiii
sebenarnya budak tu dah penat
dah ngantuk
dan berjam jam x bertemu botol susu
buat perangai lebih la kan
pehtu aku cepat2 la buat susu
bagi dia
naik je kete terus kroohhhh x sedar diri dah
wakakakakakka

kami x terus balik umah
aku kena g rumah abang ngah dulu
nak nyinggah amik dokumen rumah
sampai situ
si aniq terbangun pulak
aaaa sudahhhh
sambung 'merempit' lah
kan main x sedo diri dah dia
yang si akid
rileks je tido kejong
bagaikan di syurga la gamaknya
ekekekke
sib baikkkk

aku dah usai mandi2 seme
dah dekat kul 12 malam tuh
kami gerak pulang ke pangkal jalan
singgah dobi kejap amik baju2
(ater kedai dobi mcm mak aku punya
suka2 je memalam buta pun
ko gegar pintu dobi ekekekek)
baju2 anak2 kan dah hampir tiada yang boleh di gunakan
so terrrpaksa jugak gegar pintu dobi tuh kan

wakakakakkakaka


sekian...

ha'ah betul sekian nih
saja je bagi kecoh
konon nak jd sampai genting 16
padahal ini sajork!!!
betul neh....
memang dah habis pun episodnya hah
ekekekekekkekke
em corry!!!


8 comments:

syanis said...

cian aniq.... x puas main.... huhu.....

sweetfiza said...

la...
sampai genting 3 je ...
siap skip tu ...genting 2 takde ...
x puas2 lg aniq main yer ...
kena gi lagi ni na ...
nnti baru tul sampai genting 16...
hehehe....

miezrina said...

hahahahah... itu lah ain... aduiii


fiza... ha'ah kn g lagi nmpk gayanya...

neezareef said...

sblm tu aku nk tanye 'lanting' tu ape na?

ptt arr ko sengaja lompat2 upenye..

eh ensem la akid wat rambut gitu..npk stret la rambut nye...

miezrina said...

mana ko dpt perkataan tu weh... ada aku tulis ker???

lanting? apa tu... bhs kelate ke hapa....

ha'ah za sengaja... hr ni aku kuarkan genting 2 tuh ok

aku ada janji nak masukkan gambo dia potong rmbt kan... lupa lak... nnt la wat entry basi...

atieya said...

bestnya g genting .. last g masa umur 12 tahun .. ekekekeke

atty's said...

comeynya akid..suka tgk ..

miezrina said...

huhuhulama dah tu dinda... kn pegi lg nmpknya heh


tq kak ty....