Uh!! Follow me?

Thursday, August 13, 2009

genting 2

!
nak bawa korang ke zaman silam jap

dulu masa study kat uitm
aku and ex bf
ada pernah pergi ke taman tema luar
genting highland ni

semua ride aku rasa
sampai ke malam lepak dalam tuh
and pengalaman naik space shot
yang masa tu nama dia solero
atau aku je panggil solera
sebab ada tempek iklan
ice cream solero kat pagar
menda alah ni


dalam hidup aku
itu lah menda paling
mengerikan
takut
suspen
gelabah
dan segala2nya lah

dari situ aku tekad
"that's it...!"
itu lah kali pertama dan terakhir
aku merasa naik space shot
OMG
macam mati hidup balik
memang la lepas tu
ko akan rasa release
ringan kepala badan semua
tiba2 masalah sebesar gunung
macam setel dengan sekali petik je
haaaaaa
best kan...

tapi........
masa yang di ambil
5 - 7 minit
untuk finished and touch down
balik ke bumi nyata tu
adalah masa yang paling
kritikal
tahap yang ko rasa
nyesal x tempah lubang kubur awal2
haaaa gitu

axeggerate!!!!
yes, i know.
tapi itu la yang dapat aku gambarkan
perasaan aku

korang cuba lah sendiri
dan kalo korang x der rasa 'nightmare'
macam aku rasa
better korang g buat x-ray
tengok samada korang ni normal ke idak
ada HATI x kat dalam dada korang tuh
haaaaahahahahhahah

okeh habis dah kisah silam

now!
kisah genting 2
aduh
baru nak citer je
hati aku dah berdebo2
hahahhahaha
eh gelak pulak
patutnya T________T
cry cry
huhuhu

jom masuk ke alam
realiti
yang aku pun macam x caya
'AKU NAIK SPACE SHOT LAGI!!!!!'
ya allah
kenapa aku mungkiri janji
6 tahun yang lalu aku dah berjanji
aku akan tidak sekali kali
mengulangi 'kebodohan'
pertaruhkan nyawa
pada 'menatang' itu lagi
ooohhhhh my!

hermmm itu aku
x caya??

okeh jom tgk kronologinya

sebelum naik

nun di atas
tinggi neh

ceaaa.... kan main heh

ececececcehhh

doa doa

here we gooooo!!!!!!!!!!!!!
huaaaaarrrrrgggghhhhhhhhhhhakunakmati!

mati seketika!

.


mintak tolong pun x der guna dah

x paham betul dgn manusia sblh kanan aku tuh
boleh nak naik lagiiiiii
ohoooooooooooooo lebih baik tusuk dadaku
dengan tombak sakti
daripada menyiksa aku kat atas nun
hoooohhh!


selepas 10 minit rehat di pinggir pagar!
serius aku dah x leh melangkah

lutut adalah melekat antara satu sama lain
tiba tiba lutut jadi jiran baik pulak
ekekekekkekekke

andrenalin kemuncak
pecah otak aku
adehhhhhhh

kesian!

okeh bye



:P

ini kenangan abadi
jika tidak naik dah lepas nih


ada lah bukti
tersemat di situ


AKU MEMANG BERANI!!!!!





9 comments:

sweetfiza said...

huhuhh...
inilah dia genting 2 tu yer ...
edisi memungkiri janji ke atas diri sendiri tu ....ihihihi....
fiza mmg x prnah & tkkan naik kot benda alah tu ....
nak2 plak dengan usia yg semakin meningkat ni ...
hehhehe....mcm dah tua sgt plak ayatnya tu ....huhuhuh....

@--- Sueanne ----@ said...

hahaha..yg sis g naik tue wt per???ekekekeke...

kite pn pernah naik gak..ikut kwn2 nye pasal la tue..haishhhh itu la d first time n the last time..

tobat xmor naikk dah..rase cam jantung tinggal kt atass jekkk..huauahuahua..

psst : nampak sgt kt gmbar tue kaki sis dh kejung..ekekekek

miezrina said...

kena cuba sekali
baru tahu rasa dia

then bangga..... heh

na dah cuba 2 kali

maka double bangga

heh

miezrina said...

sue... tahu x per... shhuuss!!!

syanis said...

AIN TABIK... SPRING BER SPRING SPRING NGN NA... MMG BERANI.....

AIN MMG X KAN NAIK MENDA TU... TGK GAMBO NA PUN AIN RASA NAK TERKUCIL KUTAHAN JEBAT

syanis said...

ain pernah rasa naik roller coaster na.... ex bf ku ajak..... mmg nekad... trn dr roller coaster daku x leh bgn....

siyes... kena papah.....lutut mcm tanggal da huhuhu sapa suh ajak aku naik padan muka dier....

atty's said...

tapi mmg besh naik tu..kty last naik thn 2007 kalo tak silap....

neezareef said...

wakakaka
aku mmg lom penah naik na
dulu time aku pg aku pkai long skirt..kang tesingkap x npk bumi langsung lak kan..wakakkaa

aku mmg ade keinginan nk naik tu tp kena ade kwn arr sama2 naik..

miezrina said...

ains... huhuhu....TQ TQ... ekekke

alah apa lah sgt roller coster tu ain... ini space shot paling lah hebat sekali.. ye cuba cuba... ekekekke


kakty... huhu... baru lagi tu.... tp dah masak... maka boleh cuba lagi heh

za... kui kuik kuik... mek mek arab pakai jubah litup... selamba je gagah naik jg za oi... ko kn cuba za sekali je dlm hidup pun dah cukup... meh aaa sama2... tp aku x naik la.. aku tgk dr bwh... tlg jerit sama2 kau hahahahha