Uh!! Follow me?

Saturday, August 29, 2009

makan yang seronok lagi lazat...???

keh keh keh
itu tajuk
ada pening pening lalat sedikit
so abaikan, haha

khamis lalu
wahhhhh
baru reti nak cerita kasi habis one round
kisah makan berbuka
anjuran sebuah office
terchenta
tempat aku berkhidmat lah

macam lah hebat sangat
ehhh di mata aku... HEBAT lah

memula tu kisah jem x hengat
kami fikir
"sah x sempat berbuka on time... sahhh"
tapi rupanya
kecekapan abe mencilok
macam nak buat laporan kesesakan lalu lintas
di Balai Bukit Aman sahaja
tapi tiba tiba...
"eh.. dah berada di parking lot Muzium kesenian lah..."
haaaa gitu
pandai abe buat magic
kehkehkeh

maka tiba lah kami
secara serentak
beramai ramai
berduyun duyun
segerombolan
haaa kau...
abis semua kata ganti 'ramai' aku guna
sebab apa??
sebabbbb...
percaya atau tidak
kami sahaja rombongan yang tiba
pada hari tersebut
hebat x hebat la kan
tempat aku berkerja tu

bahagian pentadbiran
yang sangat lah cekap
berjaya menempah
satu restoran untuk kami
ye... seluruh restoran itu
di tempah
khas untuk warga office sahaja
waaahhhhh hebat
hebat sangat la tu
bangga sangat!

keh keh keh
padahal
entah apa akal restoran tersebut
tiada promosi kah
atau memang x buka pada hari khamiskah
tapi sebab kami dah tempah
maka mereka buka juga
kot la kan
x tahu lah haku
kekekekekkekeke


lihat lah
ketibaan kami
tiada manusia lain
kami dan kami sahaja


ekekkekek
tapi bagus juga sebenarnya
anak2 yang semakin lama semakin x ketahuan
punya la buat restoran tu
macam bapak derang yang punya

kekekeeke
nasib baik lah x der orang lain
so tidaklah nampak
sangat
anak sapa la yang nakal sangat nih
kahkahkahkah

makanan arab
memang sedap
sarat2 semuanya

tapi sedap
lupakan diet anda seketika
dan makan sepuas puasnya
kerana
tema nya adalah buffet
atau dalam erti kata lain
melantak sampai habis
licinkan makanan dalam tray pun
tetap di caj RM77++nett
macam kes kami hari tu
kami kena dalam
RM84 per adult
so baloi la kiranya
sebab
prawn maggo
telah kehabisan
di belasah oleh kami
seantaro dunia
keh keh keh keh

seantaro dunia tu macam ramai
tapi kan
sebenarnya 14 orang jerk
hahahahhahaha
bayangkan lah
punya lazat
sampai habis udang tersebut kami lantak
hahahhahahaha

jom tengok makanan

ceaaaa apa motif taruk kurma dulu nih
haaaaa sunat tu jamah kurma di waktu berbuka
kannnnnnn?

kurma sedap
macam cotton candy punya soft
cair di mulut gitu
biji dia sangat jauh dari isi
hoihhh mcm mana nak explain
ok x payah explain
pergi la korang mencuba
keh keh keh

ais kacang bikin sendiri
self service di situ
jadi jangan ko nak segan
taruk lah buah kabung
cendol
sagu ke saga
ke kacang ke
apa apa sajalah bahan2 yang sepatutnya taruk
haaaa taruk lah banyak2
lazat!

sebelah daging
sebelah murtabak
daging itu
macam di buat pakai gandum ke hapa ntah
macam bukan daging tapi ia daging
daging yang lembut dan mempunyai rasa yang hebat
dengan sos menyelerakan
ishhhhh
sudahhhh x boleh explain lebih2

argghhhh!!! ini paling mencabar aku utk explain
tengok menu ni jerk
terus hilang idea
PLUP!! ghaib!
adoiiii sedap sedapppp
tolongggggggg
whole lamb
ntah sos apa la yang menambahkan kelazatan lamb tersebut
alamakkkkkkkkkkk
nakkkkk!!!

ohhhhhh ini betul2 arabian
haha
lebanon bread kot yang nipis itu
cicah2.... ngap2!
huiiiiii
x ketahuan

pemanis mulut
aku cuma makan yang tiga segi macam samosa moden tuh jerk
enak.... manis2 rangup
krap krap gigit
mata terpejam2 di saat menikmatinya
apa ntah nama dia
x bleh ingat nama nama pelik mknn ini

ini portion nasi aku
nasi ada 3 jenis
satu aku lupa nama
macam beriani ke nasi minyak ke
satu lagi nasi putih
then yang aku makan
nasi safron
sikit jerk amik tu
lebih kpd lauk pauk
huiiihhhhhh
x boleh tahan
nampak ada udang besar dalam pinggan aku
haaa itu lah yang di gossipkan di awal tadi
yang kami belasah
satu tray habis
ishhh ishhhh

haaaaa menu ini juga
yang lazat amat
tapi x habis habis
kami makan
hahahahhahahahhahahhahahha


meja kami
yang ada aku
tapi ketika ini aku si pengambil
bukti kejadian
keh keh keh

ini lagi satu meja

finished!
alhamdulillah

gendang gendut tali kecapi
kenyang perut suka hati

ceeewaaahhhh berpantun pantun weh

apa jadi pada akal
jatuh hati pada suasa
insya'allah jika tiada aral
kami datang lagi hari selasa

wahhhhhhhhh kuar lagi satu pantun
keh keh keh

sekian terima kaseyyy!!!

3 comments:

Mr PenyuBiru said...

adeh! sila time la masuk sini. kena masuk semula lepas berbuka ni.hehe

miezrina said...

en penyu.... entry ini kureng!! nampak enak
sebab kamera cap henfon saja yang di gunakan
sila lihat entry seterusnya
wallah!!!

syanis said...

klu pegi kena pakai suar cerut..... supaya ikatan talinyer leh dibuka mengikut kesesuaian perut.....