Uh!! Follow me?

Wednesday, December 10, 2008

perjalanan pulang 3

jom balik besut jom
hehehhehhe

sebelum tu
wajib isi minyak la kan
then beli sedikit jajan
biskut minuman
buat teman anak2 kecil
kata perjalan ngan anak2 kan
ekekekkekek






perjalanan yang agak smooth
hujan renyai2 mengiringi kami

sampai la kat kuala berang
kampung kepah
banjir oooo
air melintasi jalan
kira2 sedalam 50 cm
adehhhh

abe: jap jap, tengok kete depan tu, lepas ke x?
na: eh, abang nak harung banjir ni ke?
abe: tengok orang depan tu jap, lepas ke x?

x sempat aku nak menambah
ya allah
kami dah masuk dalam air
cik abe ku berani jugak lalu
harung jugak air sedalam tu
jauh lak tu
ya allah
hati debo2
nak menjerit
nak menangis
seme ada
sampai tengah2 air banjir tu
kete hampir mati dah
rasanya memang x dapat bertahan lagi dah
duk gear satu x gerak2 ni
enjin bunyi amat sakit dah
cengkaman tayar pun dah x baper nak kemas
kete dah macam nak hanyut
ya allah suspennya
abe paksa jugak kete jalan

abe: sikit lagi sikit lagi

aku, anak2
diam membisu
eiiii x leh bayangkan
memang suspen sangat2

akhirnya
alhamdulillah
kami lepas
huhuhuhuhuhuh

muka masa ni debo2 lagi
kencang degupan jantung dia
tu la degil sangat
adeh
abe jangan la berani2 nak buat macam ni lagi
kesian kete ni haaa
ya allah
x sanggup aku

jalan lagi dalam 300 meter

ada lagi sign banjir ni
kali ni jalan di tutup untuk semua kenderaan
meaning lori seme x leh lalu la

alamakkkkk
kami terperangkap di pulau
hehehehhe
macam mana ni

then abe kuo la
borak2 ngan 'geng2 degil'
(pemandu yang gagah harung banjir jugak)

ada la dalam 6 biji kete wira
1 pajero

bincang2
ada orang kampung sekali masa tu
then orang kampung suh cuba lalu felda
kuar ke Kuala Ping
kalo felda x banjir
kami akan selamat kuar seberang sana
(terlepas dari banjir)

nak patah balik
masuk air tu lagi
eeiii memang x sanggup
kami lebih rela bermalam di sini
huhuhuuh

bincang2 beramai2
then decide
cuba jalan yang orang kampung tu rekemen

bismillah
5 kete decide konvoi ikut jalan tu
lagi 2 biji kete
memang x leh start dah
dah puas godeh2
memang x boleh
ada masalah apa ntah
then derang benarkan kami jalan dulu

bismillah
perlahan2 kami jejak jalan hutan tu
kiri kanan hutan je hehhee
x per...
demi nak melepasi kawasan banjir sedalam lebih dari 1 meter tu kan

akhirnya
kami sampai di simpang 3
Kuala Ping

nampak x
signboard banjir tu
itu jalan ke kanan dari simpang ni
kawasan tu bersambung dengan kawasan banjir yang tadi

alhamdulillah
selamat juga

6 comments:

neezareef said...

ya Allah..adventure nye ha.gamble abis....


aniq dlm kete tu
npk sgt budak bando nye
sbb dia lain dr yg lain

miezrina said...

huhuhu adventure weh

sembang2 kami lg adventure lps episod mengharungi badai tu

"suatu hr nnt, kita beli 4x4, kita masuk 4x4 adventure team lak"

wakakkakaka

uikss... nmpk anak bando yer... hahhaha, ntah la ekekekek, yg penting dia manja ms tu, sbb dia plg kecik... haha

ct lavender said...

mencabarnya k.na nk balik kg.. k.berang tu dh dekat2 ngan tpt vender.. tp smpai tpt vender dulu lar.. vender pun x balik raya nie.. dah mak pun bg green light x yah balik.. banjir katanya.. hehehe...

miezrina said...

huhuhu... ye lah mencabar... hahahha

x mo dah lenkali hehehhe serik

Umi_Aliesha said...

Na..ramai org pantai timur lalu h/way perak..kot simpang pulai..tuh jln jem..hiks!

miezrina said...

hah ye kak.... kalo btl2 belah tgh kelantan... lalu sana dekat..
kalo area besut or selatan kelantan lalu jln pantai.. ikut umah kak ruby.. jem jugak ehehhehe