Uh!! Follow me?

Wednesday, December 24, 2008

bawa adik-adik jalan-jalan

kan minggu lepas adik2 ku
ada datang ke rumah
dan Rabu 17.12.08 tu aku amik cuti
sebab nak bawa depa jalan2

niat hati mahu ke Sogo saja
beli kan barang2 persekolahan derang ni
satu hapa pun derang x beli lagi

oh sebelum korang keliru
meh aku citer sikit yer
adik2 aku
si wani n fiza ni
adalah anak arwah ayah aku
dengan mak lain yer
derang tinggal di Kelantan

so
aku pilih shoping di hari kerja
sebab nak mengelak
kebanjiran umat
Sogo memang tengah sale kan
kaw2 lak tu sale nya
iman ku memang tergugat
hahahahhaha

di sebabkan cik abe keje
so aku dan mereka ni
kena la naik public transport
dari rumah naik teksi ke stesen komuter
amik komuter ke Bank Negara (Sogo)
dengan sengal2 alam
sebab aku dah lama x naik public transport kan
duk agak2 la
kena tukar komuter kat kl central ke idak ke
ishhhh riso juga hehehhe


sampai je kat sogo tu
naaahaaiii ramai jugak orang
ku ingat hanya aku je kot soping di hari kerja
tanggapan ku meleset rupanya
adehai

aniq sibuk dengan reflection dia... comel

beli itu beli ini
tiba la waktu lapar
turun bawah
cari2 apa yang patut di makan
alih2 adik2 tanya
"x der nasi biasa ke kak ngoh?? lapar nasi ni"
wahahhaha
adehai
o.k la kita g foodcourt
sini kita mkn escream dulu
apa ek nama booth tu
'lacty' 'lacky' apa ntah
hehehhhe

then baru g 6th Floor
foodcourt la kita
aku amik mee kuali
hahaha
ntah hapa nama lupo
adik2 makan nasi campur
ahaks


dah siap2 makan
tukar diapers n baju aniq
t-shirt dia kotor
terkena kicap dr mee tu

then nak ke KLCC lak
adik2 ajak ke ke sana lak
tak rancang pun
hermmm
x per la dik
jom lah pegi
daku pun dah 6 thn ++ x jejak klcc tu haaa
mcm mana nak pegi ni yer?? lupa lak

wakakakakaka
aku dah lupa dah
tilik2 map jln LRT
hahahha
gaya tourist pun ada
wahahhahahha

last tu decide naik LRT dr Sogo tu ke Masjid Jamek
transit putra lak kan

ni tgh tunggu LRT

ceaaa confiden je igt seberang jalan je
naik Putra lak kan
rupanya
tuuudiaaa kena jalan masuk terowong bagai
jauh la jugak
letih anak ku itu
wahahahahhaha


then kejap je tggu Putra tu sampai
masuk Putra, wah penuh
sib baik kejap je berdiri
aniq pun gagah nak pegang tiang wahahha


masa sampai Klcc tu dah pukul 3 lbh dah
so jalan laju2
cari taman, air pancut, kolam
waduh sesat dalam klcc wahahhahaha


bila keluar je
snap2 gambar kat tepi kolam air pancut
wat kenangan


pehtu adik ckp nak amik gambar klcc penuh lak
cari2 view
dapat
then aku paksa adik naik jambatan tu
aku snap dari bawah
dapat


alih2 cari aniq dah x der
wahhhhh... sentap jantung hati kejap wei
upernya nun di sudut sana

sibuk tengok orang mandi manda
mati la wei kalo dia nak mandi wakakkaka
pehtu ku telah berjaya pujuk dia main taman je

lama jugak spend masa kat taman tu
tengok jam dah kul 4.30 ptg
cik abe dah call2 dah
huhuh
jom balik jom!!!

tapi x semudah itu
si aniq wat perangai nak mandi dulu la
peluh2 la, apa lah
macam2 alasan dia beri
adeh kesian anak ku jakun air lak haaa

o.k la nak
mandi kejap je tau
kat kolam kecik je yea

ohooooo
ingat dia patuh sangat je
datang pujuk2 lagi
nak masuk kolam besar
hahahhahaha
o.k la kejap je yea

terus aku mintak
adik fiza teman kan
lipat2 la seluar si adik tu pulak
suruh dia mandi sama
dia x mo lak

lama betul aniq mandi
dah dekat kul 6 x mo naik2
ish x bolah jadi ni
moh moh..... balik jom!!
yang behnya
dia beriya lari2 datang kat kami
ingat kan mmg straight nak datang kat aku la kan
alih2

sempat lagi isnggah kolam kecik lagi
ala2 bilas la konon kan
last kopek katanya
ekekkeke

udah2 la tu nak
dah lewat ni

dah tukar baju seme
tarik dia jalan masuk klcc balik
kepala tertoleh2
gaya x puas mandi
hahahha
kesian betul lah
x per la, lenkali kita g lagi yer

masuk2 je Klcc, nampak Cold storage
oh dahaga, oh laparrr
tolonggg tolonggggg
hahahhaa
minum jap... makan jap....

then kami balik
masa blk tu
ya allah... ramainya makhluk
rebut2 naik putra
sib baik ada satu uncle encem ni kasi
tempat duduk
nampaknya
orang Malaysia sudah perihatin
bagus... caya lah malaysia!!!

dan, paling mencabar adalah masa naik komuter
kami dah berjaya membolos diri ke dalam komuter
tapi duk kena himpit2
tolak2
ya allah...
tolong makkk tolongg!!! aniq tersepit
so aku terpaksa la kendong si aniq ni haa
kesian wei dia
kang duk celah2 kaki orang
lemas kepanasan ke hapa
aduhhh nazak betul lah

lama jugak lah berdiri tu
dah lepas stesen Jalan Templer baru dapat duduk
aduss kesian
tapi aniq ceria2 je lah kan
sesambil makan2 biskut tiger
hahahhahahha

dah duduk tu
sekejap je aniq bebel2
terus zzzzzz
lena anakku
keletihan gamaknya
hehehhe

sesampainya kat stesen komuter tu
hujan lebat lak
abe dah amik akid
so memang x leh datang amik kami
uwaaaa kena balik ngan teksi lak
adoihhhhhh

kesimpulannya
tajuk entry kali ni
sepatutnya
'travell with public transport'
hahahhahahha

11 comments:

neezareef said...

sungguh la semangat ha ko naik public transport jln2 bwk budak lg...

x puas aniq mandi...ko x baik..ahahahah

ains said...

sesak napas bc entry na.... mcm sumer kena cepat² hahahhaa... aniq ja kan yg mandi... na x mandi kan.... baik ngaku... kuikuikui

p-na mama oja said...

ensem aniq pic yg tangkap basah tu...macho sungguh!

amboi syoknya jalan2...jeles aku!

miezrina said...

za ~ wahhahaha kena pegi lg la neh hahahhaa...

ain ~ huakhuak... bygkan manusia2 yg memegang watak pd hr itu... sesak napas ke x sesak wakakkakaka

chik ~ huhuhu... aku x sbr nak wat famili photo ni weh... ejas la torai itu canon ubai.... fes customer... mau?? wakakkaka

atty's said...

na..bila ko g klcc..
aku tingat citer ko..pasai..adeh takleh nak story..gelak guling2..wahhahahaha

miezrina said...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa agak dah ni... kompem.... hahhahaha

jika mau tau..... di tempat gua posing ngan aniq itu lah...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaa.... tp kan kty... dah cetek tau airnya...

na nengok dah paras betis dah

x mcm dulu... hahahahhahahha

ct rahani said...

amboi k.na.. jalan sakan ha..

miezrina said...

huhuhu... iya lah..... sesekali

release tensen kan ekekkeke

k.nurul said...

wahahahah..mncabar jugak ko bwk anak naik public tranport tu na...
mujurla ade assistant 2 org tu...

uik..memori ape lak kt klcc tu dulu2?
mesti kes jatuh kolam ke hape nie...hiks..

qiqin said...

Heylo dear,

if interested with replica designer handbags (good quality and an affordable price) feel free to visit

http://qiqinz.webs.com

ade LV, Anya Hindmarch, Coach etc.

=)

Anonymous said...

I drop a leave a response whenever I especially enjoy a post on a
website or I have something to valuable to contribute
to the discussion. It's a result of the passion displayed in the
article I read. And on this post "bawa adik-adik jalan-jalan".

I was actually moved enough to drop a thought ;) I actually do have a couple of questions for you if it's okay.
Is it just me or does it look like like a few of
the comments appear as if they are coming from brain dead
individuals? :-P And, if you are writing on additional places, I
would like to keep up with you. Would you list every one of your public sites like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?


Look at my website: Honda CBR Parts