Uh!! Follow me?

Thursday, April 2, 2009

2 perkara

sebenarnya tak rancang pun nak update blog
x tau pun hari ni akan free seharian
atau memang malas nak buat kerja ke hapa
hahahahhahaha

ada 2 perkara
berkaitan atau tidak x tau lah
tapi nak story 2 perkara ni

perkara 1:
kadang2 menda nak jadi
kita x perasan
sudah ada bibit2 petunjuk yang Dia berikan
tapi kita x sedar
atau jenis x ambil peduli
aku memang begitu
bermula malam tadi
sampai lah pagi ni
hati tidak keruan
sedih benar
bila dapat tahu
memory card
yang menyimpan gambar2
aku dan keluarga
pada weekend yang lalu
dah hilang
setakat ni aku tafsirkan hilang lah
sebab memang x der
semalam dah ku geledah apa yang ada
henbeg dan beg laptop
tapi memory card tu x di jumpai
masa di rumah
hati kuat mengatakan aku mungkin tertinggal kat office
malam tadi pejam mata rapat2
dengan harapan dapat lelap cepat
dengan harapan siang menjelma cepat
pagi ni
perkara pertama di lakukan
menggeledah meja ku
segala laci yang ada ku telanjangkan
mencari memory card itu
tidak juga berjumpa
kat mana agaknya
hilang!

perkara 2:
seperti yang ku catatkan di ruamh
'blog news'
abe outstation
dan akan pulang jumaat nanti
tapi ntah macam mana arragement
dia tetiba pulang pagi tadi
pagi pukul 5 pagi
dia sampai ke rumah
sedang enak ku lena
(nyenyak la jugak tido malam tadi)
tetiba menerima kucupan rakus
eh ini bukan blog lucah 18sg ke hapa
wakakkakak saja je selit skit
perkataan yang luar biasa yang jarang di guna
dalam blog ku yang biasa-biasa saja ni
*
tersentak aku
terus terjaga
hati bergetar
mujur lah tidak spontan keluar langkah silat
silat gayung main hentam ke hapa
nyaris abe mendapat tendangan maut aku
gila laaahhh
kalo nak surprise sekalipun
jangan la begitu
fikirku
ada perogol bersiri ke
orang minyak ke
menyelinap masuk ke rumah ku
pagi2 buta pulak tu

oppssss
jangan pikir lebih
jangan lebih2
x der adengan project godaan kasih sayang ke hapa ye
bendera jepun di kibarkan
gitu
wakakkakakak

itu je nak cerita

"abang.. maaf lah
sepatutnya na buat2 happy teruja pagi tadi
tapi
hati gundah gulana
x dapat nak berlakon macam tu
sorry
cuba lagi ye bang"



4 comments:

neezareef said...

wehhh....
hehehehe alahaiii...
seb baik x kena penyepak 3 penjuru
kalo x sia2 je

atty's said...

wahahhaha..na..patutnya ko buek le happy lepas tu dan-dan ko terlompat ke dalam pangkuan mie
nak tgk larat ke idak cik abe mu dukung ..wakakkakakka

achik mama oja said...

wah.. abg mie dah pandai wat surprise gitu.. ada kemajuan..hehe!!

ko harus suka tu meq, utk julung2 kalinya..

~ilang memory card?? uishh.. xlena tido tu klu aku.. godek2 la tenet cari2 kot2 ada save pic2 lama leh copy balik~;)

miezrina said...

wahahhahahhaha

za ~ itu la dia... sib baik aku dulu taekuando pun takat belt hijau kalo idak kahkahkah

kak ty ~ iya lah pttnya buat gitu kan... mau abe leper kalo na lompat kahkahkah

chik ~ wakakkakak byk dah kemajuan weh..... malu nak cerita je... wakakakkakaka

gambo lama sudah selamat tersemat... la ni duk frust gambo weekend yg lepas.... mak aku ada... kami g wet world lah.. g pulapol bahau.. nilai 3... adeg.. sayang sayang....