Uh!! Follow me?

Tuesday, March 31, 2009

trip ke penang

selesai je makan2 di majlis si angah tu
kami bergegas ke hentian rehat di hiway
nak ke penang tu
apa nama hiway ntah la kan

sampai je hentian tu
masing-masing tanpa ragu
tukar pakaian masing2 **bertukar!**
kepada pakaian yang agak sesuai untuk bersantai
dah gaya pelajar sekolah menengah ponteng sekolah
masuk tandas shopping mall
tukar daripada pakaian seragam sekolah
kepada pakaian outing
kan
wakakakakkak
insaf lah!
huhu

sebenarnya
macam2 plan muncul di benak kepala aku ni
dari subuh pukul 6.30 pg
lokasi masih di rumah achik
aku duk melilau mengeluarkan idea bernas tahi kucing
yang kadang x leh di terima akal
nak g langkawi lah
nak stay sana 1 nite lah
wakakkakaka
sabo je lah

tapi akhirnya
kami akhirnya kami bersepakatan
ke bukit bendera (nyesal!)
dan 'pasar malam' kat batu feringgi sahaja

ke seberang
pasti menaiki ferri lah kan
apa guna ke penang
kalo bukan untuk merasa
naik kereta naik ferri lah
eh pelik pulak ayat tu
x per abaikan

tapi aku nyesal naik ferri tu
kesian si bujangku aniq
mabuk laut rupanya anak itu
mood dia jadi terbang melayang
x der feel cuti-cuti malaysia langsung
sepanjang di penang
aku kira.. pasti angkara ferri lah
kesiannn
lain kali kita x payah naik ferri ye sayang
kesiannn kami+terganggu+dek+mood+aniq hihi

ke puncak bukit bendera
sudah pasti naik train gerabak senget benget
meyeramkan
macam menunggu mahu terjunam ke bawah
eiiiiii nazubillah
dah la jauh tinggi ke atas puncak bukit
siap ada transit pulak di tengah2 bukit ish
nama pun bukit bendera
kalo gunung bendera
x tahu la berapa lama kena sanggup naik train tu kan
plus.. aniq duk meragam
kesiannn

view di puncak
kami bertuah
sesampai je di puncak
terlihat sebuah rainbow indah
tapi susah nak capture
ater kamera belum dslr sempurna
hahahahha

sudah tentu lah ada gambar di mercu tanda
bukti kenangan tu haha
dan
membeli belah
itu memang aku lah
x boleh di pisahkan
kenapa banyak sangat gambar aku
dan tidak seperti gambar snap sendiri
atau taruk timer dan letak kamera atas batu
(sebab tripod x beli lagi)
huhuhu
thanks to ierah (adik achik)
sudi jadi photographer x bergaji aku
hahaha... bertuah

pulangnya kami
juga naik train senget benget
sungguh lepas ni x mahu kembali lagi
tapi jikalau memang di takdirkan
kami sampai lagi ke bukit bendera
aku redha
pengalaman menunggu turn train
lebih lama dari masa merayau2 di atas puncak bukit
memang memeritkan
penat+letih+fedup!

dan malamnya
ke pasar malam batu ferenggi (rasa cam dah 2 kali eja.. salah)
x shoping pun
kecuali satu beg serba guna
boleh sandang+galas+pegang
jalan2 sekadar mengenali pasar malam
yang amat panjang
menjual hampir sama je item jualan
macam hanya ada 10 tokei
1 tokei bukak 15 gerai
hahahahhahahahha

setelah penat dan kelaparan

menyinggah di salah sebuah
restoran yang kehabisan limau
sebab banyak sangat order air limau
hahahahha
tapi best and santai
restoran betul-betul di gigi pantai
*tepi laut lah makna dia.. pantai x der gigi... istilah je.. tahu?*
aduhhh
aku dah merapu
sebab apa? sebab sekarang sudah pukul 2 pagi
entry ni aku buat untuk auto publish esok
hahahhaha
kes ketagih nak berblog jugak

*********************************************************

esoknya kami pulang ke pangkal jalan
balik ke shah alam
konvoi ngan achik
ana dah jalan dulu pagi tu
sebab
bimbang kepenatan untuk bertugas esoknya
aku penat jugak
tapi berjalan dan makan punya pasal
sanggup tunggu
untuk bertandang ke kenduri sedara achik
hahhahahhahaha

bergambar sebelum pulang

*opsss baju kurung hang, aku x pulang lagi weh*
**sedang menunggu gambar2
dari kamera dslr abang bai
mana? mana? mana?**


9 comments:

neezareef said...

wehhh..sian anak bujang mabok laut upenye..alahaiiii
x ganas arrr

Lina said...

na..ku ingatkan kau menerjah queensbay,pulau jerjak resort spa ke...sunshine ke...adehhh org tak ramai senarnya gi Bkt bendera tu sbb train slalu probs...

syanis said...

huh.... mmg sakan berjalan na eh..... huhuhu... bukit bendera bes per.... cuma ketapi.... menakut kan sket

miezrina said...

za ~ wahahahhaa itu la dia... hari tersebut baru tau... mabuk laut adeh


lina ~ time tu dah lewat... kalo g pulau jerjak kot x dan nak patah balik ihiks


ains ~ huhu sekali sekala... nak btl2 ada time nak berjln.. mmg berjanggut la tunggu haha

miezrina said...

psl bkt bendera... ms kami g... RAMAI sangat org.. pack yang amat!

Anie said...

wah bestnya...
anie tak pernah sampai penang lagi..
memang teringgin..hari tu ada gak bersuara dgn hubby..dia ckp masukkan dlm agenda cuti2 thn depan..sbb thn nih dah ada agendanya...

thn depan harus ku tuntut nih..

miezrina said...

boleh la cuba ke penang anie...

sekali try... n nilai sendiri

cuti cuti malaysia....

achik mama oja said...

sian hg..sori la weh.. bukit bendera tu idea aku ek?? isk isk...
masa kita p tu musim cuti sekolah patut la ramai...

sian feri di persalahkan merosakan mood... tp aku rasa ok pe anak kiter2.. bwk budak kecik pnya ramai, xder la meragam teruk guling2.. sumernya baik2 belaka...skit2 tu biasa la... sumer ank mcm mak bapak dia kaki jalan..hehe!!

thanks meq blanja makan di tepi pantai nan indah itu, lupa nk ckp..
~klu ikut nk bwk p bangkok tomyam, tp jauh laks nk balik nnti~sori ye, lain kali kita p lg, cari cuti panjang skit~
~ trips yg mmg full pack!! hehe~

miezrina said...

wakakakakakkaa... salah hang ker... bukit bendera tu idea hang ker? ntah aku x tau.. hahahha

tp btl lah aniq tu mabuk laut.... tp sbb dia mmg baik je perangai... x penah mengamuk guling2.... so dia x tau nak guling2 mcm mn... cuba kalo dia mmg jenis guling2... habis lah... hahahahaha

AT LEAST KENANGAN KE BKT BENDERA TETAP TERSEMAT DLM BLOG INDAH AKU.. kan...