Uh!! Follow me?

Thursday, April 16, 2009

rindu kawan lama

**postpone dulu entry kampungan ku**



masa cuti kat kampung ari tu
blackberry ku berkelip2 lampu merah
menandakan ada agenda berlaku
sama ada miss call
atau sms
atau pun email

jadi aku bergegas buka lock fon itu
and tengok
ada mesej masuk kat inbox yahoo mail aku
lantas buka
ohhh! email dari rakan lamaaaa
rakan cyber
oh rinduuuuu bangattt

setahun juga tidak dengar khabar berita kan
alhamdulillah persahabatan kita
masih mendapat restu
masih boleh berhubung
masih ingat lagi akak kat na yang kerdil ini
ihikssssss

kami berbalas email 3 4 kali
dan ahad lepas
kak ruby menghantar gambar mereka sekeluarga
ohhhhh!!!! rindu sungguh
sudah besar anak2 akak yer

(setelah mendapat kebenaran boleh la tempek)
adehai.... nak recall memori skit nih

akak ruby ni aku kenal masa berforum di mesra.net
tahun 2004 macam tu kenal
and
aku menghilang
x masuk lagi dah mesra.net tu
sampai la tahun 2005
hujung tahun gitu lah
baru aku join balik mesra.net
masa tu mencari2 balik rakan2 lama
dan salah satu yang ada dalam inbox pm aku
nama kak ruby ni lah
dekat dalam tu ada no telefon
terus malam tu aku buat call
alhamdulillah
akak ruby masih pakai no itu
terus ku pakat
aktif balik dalam mesra.net
masa tu aku mengandungkan si aniq
wahhh seronok betul
antara rakan2 lain
neeza (sembonia), kak tie (attylong), ain (ain82),
kak faiza (umi_aliesha), lina (lina), lynn (mystery_gurl)
and bd (babydear)
itu antara yang rapat lah
yang sekepala
adusssssss kenangan tu

x sangka betul
rakan2 di alam cyber pun
boleh jadi rakan karib
dari alam cyber
jadi alam realiti
(kecuali lina n lynn yg aku x jumpa lagi.. bila nak jumpa nih?)

sekarang ni kak ruby dah pindah ke terengganu
ohhh amat payah nak berjumpa di alam cyber lagi
sudah tidak berpeluang nak chatting macam dulu
bergossip macam dulu
berforum macam dulu
alahaiiiiii rindu betul

aku harap
kami semua masih boleh
membina persahabtan ini
kekal sampai bila2
insya'allah

ini antara koleksi ekslusif
yang x penah di tayang di blog aku
gambar visit yang terakhir dari kak ruby

tengok lah anak bujang ku
kecil2 lagi gatal sungguh
kiss anak dara orang wakakkaka

kami menghabiskan masa 2 hari 1 malam
serasa macam x puas
tapi perpisahan x boleh nak elak jugak
kak ruby membuat keputusan
berhijrah ke kampung halaman
x apa la
walau di mana berada sekali pun
selagi hayat di kandung badan
ingat lah persahabatan kita
ada yang tersilap terkasar bahasa
jangan di simpan di dalam hati
mana tahu
anak kau terbekenan kat anak aku
anak aku.. cinta anak kau
kita berjumpa lagi nanti kan
x gitu besen ihikssss

7 comments:

ain said...

herm........ mkn cun kak ruby

neezareef said...

makin kurus la k.ruby..lawo puteh melepak lak tuh..
ada pn da bosa..anis pn dah bosa..abg dah kurus skit..ehhehehe

tu la na..

kenangan kan geng2 moms yang lama...yg sekepala..yg leh share suka duka..

yg paham memahami antara satu sama lain.. x gitu na

miezrina said...

hermm itu la ain... cun betul



za ~ huhu... makin kurus tu yg jeles tuh adeh

iya lah za.... kwn2 yg dah paham isi hati... boleh berkongsi suka duka... tidak menyakitkan.... sempoi n senada... ihiks

Lina said...

rindu juga....

atty's said...

tu ler ruby makin kuyus..
aku pun rindu giler kat dia..huhuhu..

dulu dia ler palin rajin layan aku berym...skrg ade le sorg...harap kan na..sokmo bz..huhuhuh....

bahagia betul kita time tuh kan..ingat lagi na banjer satay

miezrina said...

lina ~ :)

kak tie ~ ahaksss... dah jd trademark ke na ni.. asal geder je bawak satay... wakakkakaka

rindu kan.... huhuhu

Anie said...

ada gak dpt pic tu...

rindu dgn sis