Uh!! Follow me?

Tuesday, April 28, 2009

parah!

herm
baru pulang dari mesyuarat di uitm td
2 jam yang penuh makna....

hah title?
oh, x der apa maksud pun
saja kasi hits naik...
wakakakkaka





parah?
selsema + batuk ku bertambah parah
tambahan panas pula cuaca
ishhh
x larat betul
kena banyak minum isotonik drink
supaya x pitam
dek kerana panas yang melampau2
menyesal x support kempen
Earth hour baru2 ini

opssssss
ngeeee

o.k lupakan!


perkara berbangkit
antara senarai entry yang bakal basi
maka semerbak bau masam keluar dari blog aku
akan aku publish juga
walaupun bukan hari ini
atau mungkin jugak x muncul minggu ini
hermmm
tapi lambat atau cepat pasti menyusul juga kelak
janji

koleksi cerita sekitar
10.04.09 - 14.04.09

1. cerita kenduri x di sangka
pulang ke kampung halaman
semata mahu mengambil balik
myvi yang bapak teringin drive balik kampung
seminggu juga myvi di kampung
alih2 mak buat kenduri arwah
berhimpun sebahagian orang kampung dan segelintir saudara mara
seronok!

2. sebab bapa drive myvi balik kampung
maka genap kiraan kilometer maka tiba masa untuk di service
atau sebenarnya bukan saja genap..
malah terlebih kilometer
sudah 1549 km perjalanan
so terpaksa cari perodua service di kampung halaman orang
yakni kota bharu
bukan x mahu mengaku saya kelahiran kelantan
saya mengaku!
tapi bukan lahir di kota bharu
jadi itu tetap kampung halaman orang lain
haha
kampung saya bachok... tu dia.... ihiksss


3. agak tidak patut
dan tiada tujuan melawat KB mall
tapi tidak tahu nak buat apa di situ
lalu selepas 1 jam menyinggah
dan merembeskan sedikit bekalan kewangan di situ
tanpa niat
sungguh memang x berniat
kalo ada niat bukan 1 jam
kami tidak lama kerana
ramai betul manusia
anak2 sahaja yang enjoy
kerana pertama kali naik troli berkereta
atau kereta bertroli
pilihlah yang mana anda suka
haha



4. cerita tetang makan kah?
mencari Pantai Cinta Berahi (PCB)
macam dah ada nama lain untuk pantai ini
apa yer?

tapi tidak ketemuan
lalu sesat di kampung halaman orang
hilang punca ke pangkal jalan
kelaparan memaksa
singgah sahaja restoran yang kelihatan
nasib begitu baik
terserempak (mcm x kena je perkataan ni)
dengan restoran indah permai
menghargai alam
sedap pulak tu masakan dia
kalau mak ke adik ke ajak ke restoran itu lagi
agak2 keliru juga
mungkin kena sesat lagi
baru berjumpa... hihi



5. lagi, cerita adik ipar kahwin tiba2
sudah tidak boleh tunggu kakak dia
hahahahha
asal mendapat restu
apa ada kisah
asal sah
mak bapak pun tidak mendapat susah
ada hikmah juga
orang tua yang hampir tidak berdaya
sekurang-kurangkan ada menantu baru yang jaga
kami x boleh balik selalu kan











7. atau tiba tiba
ada contest teka gambar
cuba teka gambar apa ini?
senang bangat
cuba cuba
soalan kacang ni
dah rupa aku ni banyak duit terlebih
saja nak kasi hadiah kat korang
so teka
teka lah! *paksa*

10 comments:

neezareef said...

na aku nk teka..
teh tarik kaww..wakakakka...

nk gak tu teka jugak...kekekeke

yg dok diri dlm troli tu akid ke ..cam beso sgt dahh gaya

ains said...

pantai cinta berahi.... atau nama lain.. pantai cahaya bulan... adeh..... org perak yg tau nama ni na... camner...

aiseh.... ain nak teka gak.... tapi neza dah teka teh tarik... ain teka nescafe tarik... hahhahahaha

atty's said...

loh..sama..pulak.baru nak teka teh tarik..

takpun air coke..tp ko tak minum kan air coke..

atty's said...

na..mana gambo myvi masa service..nak bukti oooi

miezrina said...

hahahahha.... bagus korang respon.... hahahahhaha

di sbbkan za menang... aku kira hadiah Olay tu dah termasuk hadiah utk teka teh tarik lah

wakakkakakakka... gila ngelat penteka teki wakakakakka




oh sudah ada permintaan nmpknya

o.k sekejap lagi... cerita service myvi...

miezrina said...

ha'ah la ain... pantai cahaya bulan wakahkahkahkaha

itu la na cakap.... ku tidak habis mengenali kelantan lagi

love kelantan.... hahaha

miezrina said...

ha'ah za akid ler tu.... nampak cam beso... dia melebar za... x memanjang wahahha

la ni duk galak bljr bertatih... huhu barap2 sblm genap 1 year dah boleh jalan... kn gigih la hahaha

atty's said...

wakakkaka..na..sekali arung je diahnya..

kira aci ar..wakakkaka

miezrina said...

hahhahaha marah kang za kak ti oi

alaaaaa na tau za bkn zalim utk gila diah ngan na kan kan... za kan....

ct rahani said...

penah sekali je gi pcb tuh.. ms kecik2 dulu.. skrg msti dh byk berubahkan kak..