Uh!! Follow me?

Wednesday, April 29, 2009

pertama kali servis


ada permintaan
kisah servis kereta nampaknya
wahhhh macam kereta hebat
padahal myvi jer
ohhhh kenapa ari tu aku x beli caldina oh kenapa?
eh tetiba pulak
wakakakkakaka

o.k teruskan cerita

seperti sudah di terangkan di episod entry yang sebelum ini
myvi ku di bawa pulang oleh bapaku
teringin katanya
ihihihi

jadi bila sudah melalui lebuh raya
hutan belantara
merentasi beberapa negeri pantai timur
ye... memang beberapa
sebab 2 negeri pantai timur mereka rempuh
1.... pahang, sebab derang nak
singgah rumah abang long aku dulu
di kuantan
dan ke 2, negeri terengganu la kan
ater umah kampung ku di besut kan
berapa kilometer ye
dari kl - kuantan - bukit besi - setiu - besut
ohhhh beberapa ratus la agaknya yer
dari bacaan kilometer 800 lebih tu
bila time aku balik 10 hb apr lalu
dah jadi 1549
ohhh itu plus bapak aku
asik duk bawa myvi je ke hulur ke hilir round kampung
maka tersidai la wira kesayangan sebelum nampak myvi ni
hahahhahaha
bengang je mak aku
hangin satu badan nengok gaya bapak aku
wakakkakakak
x per la mak.... teringin katanya
hihi

so nak x nak...
sebab myvi baru kan
kalo lama
aku x resah nak servis ke hapa ke
terus langsung bawa balik shah alam
servis je lah kat shah alam
kannnnn
tapi itu la dia
menjerit2 agent dia
call aku
tanya dah service ker?
kena berapa rats?
bagus perkhidmatan en mazli ni
boleh di rekemen kepada rakan2
hingga urusan servis kereta pun dia gegar kita
bagus!

so maka itu
terjadi lah episod
mencari pusat service di kampung halaman orang
perodua Kota Bharu
maka saksikanlah gambar2 berkenaan

ada 7 lot servis
kiranya 7 kereta sekali masuk
cepat la kerjanya
masa kami sampai tu
ngam ngam derang baru je lepas rehat tengah hari
rezeki la
risau budak2 kebosanan
anak2 aku mungkin o.k
tapi anak2 abang ngah aku
wuiiiiii derang jenis x boleh stay lelama
kang mengajak balik je la kejenya

nasib baik lah
ada tempat menunggu
yang best
siap ada playground area
kami je bawa anak2
so kami lah konker area tu
hahaha

bahan bacaan untuk pelanggan

tempat menunggu
yang siap di hidang kuih muih weii
ohhhhaiiii bagus tau
al maklum lah aku ni jakun
festime servis kete kat perodua katanya
huhuhuhu
aku rasa kek yang di hidang
hanya di makan oleh kami anak beranak je
lapo kan
belum makan tengah hari lagi
wahahahhaha
mesti perodua heran
dari mana la datangnya
keluarga pelahap ni
udah la angkut adik beradik
menghabiskan kek pulak
hahahha

itu myvi ku
derang ada marathon 1 jam
maknanya
servis 1 jam untuk satu buah kereta
tapi dah siap2 cakap kat kami
1 jam setengah
ye la
aku tidak la sampai kejam nau nak sharp2 siap 1 jam
walaupun syaratnya kata
kalo lebih dari 1 jam
maka service tu percuma gitu kan
aku paham la masalah mesin hidroulik tu
terkedek2 menaikkan kete kan
lagipulak
derang nak pasang cover bonet
so o.k la.... 1 jam setengah
kami pun x dan puas duduk lepak makan kek kat situ
x sempat pun nak buat teh
eh dah siap pulak
huhuhuhu

berapa kena?
RM201.80

next servis di jangka july ini
atau bila genap 5000km
jumpa lagi perodua
good service!
i like!

18 comments:

mersi said...

ain cukup seriau.. tgk keta di angkat tinggi² gtu.... huhuhu.... kira terpikir... buatnyer skru tercabut... ker apa ker.. keta tergelincir.... pastu jatuh hempap.. kita... ish... x ke ngeri....

amboi ain... kemain pnjang komen... ko ingt blog ko ker!

ains said...

adeh//// na mersi tu ain na... tertaip.... word verification kat ruang... name plak.... sepak kang.....

atty's said...

na..caiyork..sungguh pantas kamu menghapdet..ehehehhe

atty's said...

tengok dr gambau2 tu..canggih jugak perodua kt kampung kan na..

miezrina said...

oh terkujat gua... igt kwn baru... hahahah

log in la ain... br x yah masuk verification huhu mudah....

kalo kete tu jatuh... ku mintak ganti.... sebijik myvi baru hahahha




kak ty ~ menda dah ada kak ty... tambah skit2... goreng skit2.. terus publish huhu

udah ku bilang itu bkn kampungku.... malu nak ngaku sbb ku sesat dlm kota bharu wahahhaha
na org bachok kak ty...

na rasa perodua mana2 gitu kot kak ty... hermm

miezrina said...

oh kak ty dah servis itu BLM ker??

ains said...

na...... saja mls nak log in..... hehehheheh... dtg mls... blog sndiri x buka.... blog org sibuk dijelajah

miezrina said...

ooooo x per kalo gitu ain... erat silaturahim kan...

ini sibuk kat blog sendiri je... kwn2 dia x dulik... tag ke award ke... buat derkkkk jerk... (na la tu) waakkakakka

atty's said...

na..blm itu sdh 2 kaliservis..nie sabtu sudah mau kena service lagi..

lankapo said...

ct, servis kat produa mana?
bagus tk?

neezareef said...

wah bleh tahan gak service skali 200+..

miezrina said...

kak ty ~ oh ya lah.... byk jln thn ni kan kty... melaka je dah bapa kali trip ek....

lan... oi oi... x baca habis ke oitttt!!!! perodua KB la... bagus betul... tip top!

za.... hah itu la penangan service kat centre... aku ni sbb baru fes time.... kalo dah 10 kali sok... mesti ke makanik biasa gaknya hakhakhak

atty's said...

tak jauh pun pegi na..palin jauh..perak je..

miezrina said...

oooooo perak x jauh la...
na pun plg jauh balik kg je la

ct rahani said...

bagus ek servis kt perodua.. layanan 1st class tue.. hehehe..

Anonymous said...

[url=http://sunkomutors.net/][img]http://sunkomutors.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]software shopping, [url=http://sunkomutors.net/]buy microsoft word 2003 software[/url]
[url=http://sunkomutors.net/][/url] microsoft software applications best oem software
how to purchase a software [url=http://sunkomutors.net/]adobe music software[/url] discount game software
[url=http://sunkomutors.net/]academic software office[/url] cheap oem org software
[url=http://sunkomutors.net/]nero 7[/url] & software store
discount on adobe software [url=http://sunkomutors.net/]where to buy photoshop software[/b]

Anonymous said...

[url=http://murudobaros.net/][img]http://murudobaros.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]is academic software, [url=http://murudobaros.net/]little software shop[/url]
[url=http://murudobaros.net/]chiropractic office software[/url] how to purchase software filemaker pro and omniform
buy cheap software coupon [url=http://murudobaros.net/]software of ms office[/url] best substitute for photoshop using mac intel
[url=http://murudobaros.net/]filemaker pro web publishing[/url] academic discounts on software
[url=http://murudobaros.net/]8 Mac Retail Price[/url] educational software tools
university student software discount [url=http://murudobaros.net/]shop building software[/b]

Anonymous said...

kredyt dla kazdego
tania pożyczki pozabankowe kalkulator
pożyczki pozabankowe
kredyty bez zaświadczeń forum
http://kredytbezbiku.edu.pl
pozyczkibezbik24.org.pl
pożyczki bez bik