Uh!! Follow me?

Tuesday, May 12, 2009

peritnya lah

akibat dari obses mekap
akhir akhir ini
aku jadi terlupa bibir ini sensitif giler
hahahahhaa

aku dari sejak azali mungkin
memiliki bibir yang amat sensitif
dari liptik base 'gila2 remaja'
lipice ke.. maybeline ke
lip gloss dari brand mana sekalipun
pasti akan meninggalkan kesan
kekeringan
kerengsaan
yang amat di luar keselesaan
aduhhh

jari jemari pun mula la menggatal nak
usik2 rekahan2 di bibir itu
mula la nak kopek2
sampai luka
pedih
dan makin teruk kesannya

teruk x?

gambar di ambil lebih kurang 10 hari yang lepas
gambar kalo hari ni
makin teruk lah kan
adeh
perit oooo

dan
macam2 lip balm dah aku guna
dari sebasic yang ada di pasaran
ke yang herbal dan sebagainya
masih x sembuh
memang begini
bibir aku

ini antara lip treatment yang paling mahal aku sedang guna
memang best je
cepat absorb
tapi bibir lak jadi tegang
nganga luas skit je kulit aku crack!
ye betul crack
luka weiii
so sekarang sudah tidak boleh gelak besar besar
memang sedang bz
gelak pulak x boleh
jadi
"amboih siti, banyak keje je jadi masam, jadi pendiam"
hahahahha itu GM aku cakap
wakakkakakaka
nasib la kau
aku sakit bibir weh
huhuhuhu

:gmbr agak kecil:
sbb dari henfon hantar ke email
dari email save ke pc hahahah

penah suatu ketika
di sebabkan macam macam
lip treatment aku guna
akhirnya
seperti 1 ketumbuhan pulak
wujud di bibir belah kiri aku
besar pulak tu
ya allah
sakit dah satu hal
pedih bila makan
dan besar pulak tu
annoying giler ahh
(hang ingat dak chik?)

aduiiii
last last g klinik
sebab masa tu dah luka teruk kan
so doctor potong!!
arrrghhhhhh nasib baik kau doctor
uwaaaaaaaaaa
berair mata beb
tahan jer la kan

and lepas tu terbeli
lip butter dari the body shop

lebih kurang macam ni bendanya


aku pun x ingat samada
masa tu beli perisa coconut atau apa
ekekekke
:gambar dari ebay:

so misi hari ini mungkin
mencari lip butter
sebab bersekali mencari barang skit kat SACC mall tengah hari nanti
huhuhuhuhu






:hepi birthday to me!:
dapat kegembiraan tidak terhingga
nanti next entry aku cerita
mungkin esok hahaha

18 comments:

sweetfiza said...

bibir fiza ni pun leh tahan gak sensitifnya ...
tapi rsanya x ler seteruk bibir na tu ...
tp mmg risau gak la ...
ada org ckp, maybe coz x minum air masak...tp dah berbotol2 minum pun bibir ni camtu gak ...huhhh...

achik mama oja said...

Aloo.. Eppie BEHDAY to u my Prenz!!
Harap2 sihat sejahtera & dimurahkan rezeki hendaknya!!

bibir tu mmg dah dari dlu dah..makeup natural je la, x yah pakai lipstik, skrg mmg trend camtu pe, pakai lipstik cam x pakai pun..huhhu!

cuba hg try sapu madu kot2 ok...

miezrina said...

iya lah fiza... sama la.... na pun banyak minum air dah... naik kembung rsnya... tetap mcm tu gak.... sedihnya jd org mcm kita.... huhu



chik... tq frenz

itu lah dr dulu kan....
mmg natural la chik kononnya... pakai gloss je... sekali alamakkkkkk enggak bisa....
liptik avon yg stik hijau je aku leh pakai... sejukkkk je rasa... tp kak nana dah x jual avon... aku mls btl nak pegi avon sendiri... walaupun ahli hahaha

ains said...

alahai na./////// apa kata letak planta.... kihkihkih... mana la tau kan... kering beno dah tu

ains said...

eh na... x payah la tggu esok... hapdet arini juga... x kira

lie_nurulz said...

firstly,happy birthday kak..
yg ke bape eh..??

tgk bibir akak tu,risau lak nurul..

kalo nurul guna lip balm vit.E dr bodyshop oke terus..

yg penting ada vitamin e..

neezareef said...

na,
keringnya na...aku pn dulu penah kena cam tuh...sejak tu msti nk pkai base sblm berlipstik

dulu masa aku kena tu aku bubuh VASELINE..mmg ngam..cpt gila baik..

now aku pkai yg nivea..pn ok...

ade dulu arif blikan kt mekah pn elok gak lipbalm tuh...tp abis dah..

ko dah try lom VASELINE..petroleum gel gitu namanye..baek trus insyaAllah..kot2 la serasyi sama cam besen gitu kan..

btw..

HAPPY BESDAYYYYYYYYYYY..

aku dah wish offline kan..hiks!

ct rahani said...

k.na.. happy besday k.. semoga pnjg umo n murah rezeki.. dan semoga bahagia selalu dismping kuarga tercinta...

ct rahani said...

opsss.. x buat besday party ker kak.. hehehe..

ct rahani said...

lor.. 1 entry rupanya psl bibir kering tuh.. sy penah dgr ader org bitau klu bibir merekah letak madu asli pun bagus.. jgn kne hurung dek semut dah lah.. hehehe..

atty's said...

na..sama ar ngn kty..bibir kty pun alergi..nanti gatal+merekah

atty's said...

happy besday na..semoga murah rejeki..selalu..

miezrina said...

thank all.... yg wish online n offline... thankssss sgt2... aku tau korang obses ngan aku kah kah kah

belagak pulak... haha

pasal tips korang tu pun thanks... semua dah try... kecuali madu tu..

mmg x pnh try... nak kena pakai madu asli ek... hermmm kalo madu yg kita beli kat pasaran tu kira madu asli la bukan?
erkkk konfius!

ains said...

abah ain kata... klu madu yg dijual takut dah campo air... kesimpulan nyer klu nak madu asli... hehheheh g utan cr sarang lebah.... kahkahkah

atty's said...

ko jgn kopek2 tau na.,.

miezrina said...

oh ye ain ek... hermm... bila la nak jumpa madu asli ni weh...



kak ty... na pun konfius... bibir gatal atau tangan gatal... suka je jalan sendiri... kopek kulit bibir... sampai darah... suka tau mcm tu... ish tangan nih!!!

ct rahani said...

k.na.. biasa kt pasar malam ader org jual madu yg siap tunjuk lebah idup tu lg.. konpom madu asli tuh..

miezrina said...

belum pernah jumpa lg di sini... mungkin pasar tani sek 13 ada jual... tp x perasan kot...