Uh!! Follow me?

Friday, May 15, 2009

fasa pemulihan


ha'ah
memang dalam peroses pemulihan
pemulihan bibir haha
perit sangat x tahan kan
memang kena cari benda yang boleh cure
sebab nak makan pun siksa
bagus juga.. x yah paksa nak diet bagai kan
tapi... masalah
bila lama2 dalam office *aircond*
crack... kering kontang weh..
sabar je lah

tengah hari yang seperti di jangkakan
aku ke SACC mall
terus masuk ke butik the body shop
butik ker?
hermm ntah la

so gedebuk gedebak
dapat explaination skit kan
akhirnya
aku amik product seperti yang di saran kan


1 lip butter perisa guarana
buah apa x tahu lah
tapi aku tgk cam buah peach je bentuknya
cuma berwarna merah
1 lip scrub - wah bibir pun ada scrub ooo
utk buang sisa2 chemical
kot ada melekat sebati pada kulit bibir kan
and buang kulit mati di situ
hope that kulit yang kering merekah
semua tu will gone
and terjebak terbeli 1 liptik
natural - none chemical punya
harap boleh pakai
tu x serik yer
hahaha


semalam bawa lip butter datang ke office...
lepas solat, pakai
sekali ayu tegur
"bau apa ni kak na... sedapnya..."
yes! bau dia sedap
yummy yummy
macam chewing gum
haha
tapi musykil
sampai ke bilik ayu pun boleh bau ker?
wahhh kuat bau dia hihihi

yang scrub tu
o.k je
x der la kena scrub like sental macam hapa kan
just letak je kat bibir
tebal skit
biarkan seminit
n gosok dalam bulatan kecil2
jangan tekan
just oles lembut gitu je lah
then amik kapas/ tisu basah
lap buang lapisan scrub tu
n pakai lip butter
and tido
maksud dia
scrub waktu malam lah
hehehe

2 hari dah pakai
benda ni
macam best je
hari ni start pakai liptik dia pulak
melekat long lasting betul
x lekat di cawan
dan x pudar walaupun
baru menghabiskan nasi kerabu sebungkus

tengok petang kang
jadi apa lak bibir ku
kalo o.k liptik ni
mau borong semua warna kang
hahahaha

Update:
ni permintaan khas
mahu tahu harga pemulihan bibir
+ lipstik di the bodyshop tempohari ekekkeke
aku kasi price + code item
dengan harapan senang anda nak membelinya
suatu hari nanti ekekeke

pelembap bibir adalah
lip butter guarana RM26.00 (code:57270)
scrub bibir pula
lip scuff RM35.00 (code:11720)
and lipstik natural
lip colour RM42.00 (code:59352)

tambahan yang sempat di usha
bedak compact yang design bekas dia
amat menerujakan
leh buat cermin cun cun
RM70.00
memula tempek macam krim
bila dah tempek jadi bedak
wahhh!

glowing cream
RM46.00
untuk campur ngan foundation
muka jd nampak glowing
and muda belia
ekekekekkeke

sebenarnya masa beli hari tu
point aku dah cukup, so
aku dapat redeem RM35
tapi boleh redeem selepas 3 hari dari tarikh pembelian
maksudhnya bermula 16hb dah boleh redeem
tapi x pegi redeem lagi
x dan weh
sib baik tarikh luputnya 18.10.09
lamaaa lagi ekekkeke

minggu ni pula
ada members day
alahaiiii
harap dapat pergi
walaupun membeli secara berlari
wahahahahahhaha

22 comments:

~~ciklinn~~ said...

aduyaii byk nyer benda nak kena tepek kat bibir tu yer.... huhuhuh tapi takperlah nak baik kan...

walau lambat tetap nak wish selamat hari ibu....

rina keje kat ner yerk?

atty's said...

mana gambo bibir pakai lipstik tuh

miezrina said...

hai cik lin... tq tq.... utk ciklin juga yer...

itu la... tambah remeh la lepas ni... jaga bibir lak.. haha

keje kat sect 9, shah alam. mahu ngedate ker? hihihi


kak ty.... akan ku tempek... nanti ek... 2 3 hari lg... tggu btl2 baik huhu

ains said...

perghh..... maintenance tuk bibir jer dah bnyak tu... belum lelain lagi.... hakhakhakhak

ains said...

na tu klu dah ok paki lipstik tu..... jangan gatai² nka tukar lipstik lain eh... kang jadi lagi ingat!!!!!(ikut nada upinipin)

miezrina said...

hohohoho... baik baikkk errkkk ini upin ipin ke kak ros... garang betul haha

Anie said...

bd lipp gloss pakai Estee Lauder...Pure Pops nyer..memang bagus..suka sangat

Umi_Aliesha said...

minum air sama yer na...kdg dalam badan pun kurang air..

sweetfiza said...

fiza prnah beli gak scrub tuk bibir ni ..

tapi sprti biasa, diriku ini kurang kerajinan ...huhuuh...

tp klu dah teruk sgt, mmg terpaksa merajinkan diri la kannn....heheheh

Mr PenyuBiru said...

laa..ingatkan burger kat dalam tu.hehe

miezrina said...

anie ~ ayu pun ada ckp este lauder o.k... nnt next time blh try lah

kak umi ~ itu la dia kak... mmg kan main byk minum air... naik kembung hah... tp udah nak jd... gitu la rupa dia... buruk..

fiza... mula2 ni daku rajin lg lah... tgk lama2 sok... terbengkalai gaknya ekekkeke

mr. penyu.... amboihh igt makan ajo yer....

achik mama oja said...

wah2..sgt meriah.. berscrub bagai..kikiki...

aku scrub badan pun klu ingat je, inikan pula scrub bibir..hihihi

ains said...

ceq meq molek... awat x hapdet..hapdet

yong ibu chem said...

mcm2 kena truk kat bibir tu..takpe..nak bagi baik kan...

miezrina said...

chik... sbb sakit tu la wei.... kalo idak tidak lah rajin aku nak berscrub hohoho


ain... ayat kamu seperti boss ku.. smlm haha... sedihnya x der ms nak update huhu

yong.. itu lah... nasib badan... lps ni kn strict dlm mememilih lipstik haha

neezareef said...

wah..pomot arr lebih2 sket tang lipstik tu..

neezareef said...

ko btau harga siap2 tau..nnti aku nk cr gak
bgs tu x lekat kt cwn mkn n.kerabu sepinggan pn tade effct

Fauzieah said...

Dasat arr..bibir pun ader scrub rupanyer..baru ku tau..
na..mu allergic ker aper..daku pun kalo lipstick pakai maybelline ker..loreal ker..body shop..okey laa..avon jek tak leh..jadik kering bibir..
beli gak satu stick cocoa butter tuh..ku pakaikan kat faris..sbb bibir dia pun selalu kering..lipstick bodyshop okey la utk bibir yg kering..

miezrina said...

za... haaa ko igt apa.... udah la pakai natural material... tiada chemical weh... usah risau bibir jd kering ke hapa

tp make sure kena scrub buang kulit rosak dulu... nnt kang.. claim lipstik ni yg buat makin teruk lak ekekkeke

:jap g aku update price kat entry ek...:


zie ~ itu la dia... berscrub bagai hahaha.... beli yg mcm na beli ni paling o.k... buah guarana... sedap... yummm yummm

pasal lipstik.... byk jenis jugak lipstik bodyshop... kulit sensitif kalu... hanya yg ini sj sesuai... boleh la sama2 kumpul yg ni ek zie

ct rahani said...

k.na.. byknya alat utk fasa pemulihan.. x pe la yg penting berkesan.. betul x..

ct rahani said...

opss.. camner bibir akak.. dh sembuh k.. nti hapdet k..

miezrina said...

ha'ah... yg penting... hidupku tidak lg seperti beruk... tergaru2 teraba2 bibir tiap masa... ekekekke

beruk? wakakakkaka

dah elok dah ct