Uh!! Follow me?

Monday, May 25, 2009

malam semalam

ntah apa kena dengan aku
apa yang best sangat
rancangan 'jangan lupa lirik'
apa yang sangat menarik perhatian aku di situ
hinggakan
terabai kebajikan anak
kesian aniq

gigih dia nak membaca
gigih dia nak main padankan rajah
dalam buku favorite dia
aku boleh tidak mempedulikan
sibuk sangat ngan tv
apa yang best sangat aku x tau
marah betul hati ni
pada diri sendiri
marah!!

sudah begitu
tidak perasan bahawa anak sedang kecik ati
bila anak sudah tertido
merengek2
baru 'ting' otak terdetik
"eh.. td aniq nak membaca sama2 dengan aku"
"eh aku x layan dia tadi rasanya"
"ya allah... kesian aniq.."
terus benda yang sama bermain di benak
memang x boleh tido
terkenang2
ya allah
sedihnya
apa jadaahnya aku
seorang ibu
tidak pedulik anak sendiri
astarafirullah
apa nak jadi
*
*
*
*
kelam...
*
*
*
*
*

esok pagi (ahad)
aniq terjaga dari tido agak
lewat
sedang si akid sudah selesai mandi
layan camwhore sekejap
niat mahu mencuri hati si anak
tidak mahu dia merasa terbiar
waduhhhh
hati aku masih rasa kecewa
pada sikap sendiri

"tunjuk gelang baru aniq"
dia mengikut

"bergambar dengan adik lak"
dia turuti juga
"bagus anak mami"

seketika kemudian
kami berlepakan di hall
mahu menebus kesilapan semalam
mencari2 buku yang aniq tersangat cinta
ketika ini
tapi x jumpa
"mana aniq letak book semalam?"
diam
mata melilau2 mencari
"aniq simpan kat mana?"
.
.
.
tiba-tiba
"aniq buang.."
selamba dia jawab
aduhhhh
kecewa rasa hati
aniq protes dalam diam
ya allah
apa aku buat
kesian anak aku
aduh

tapi tidak la dia buang
masa bibik kemas2 semalam
bibik terjumpa buku tu
kat bawah sofa
adusss
sampai ke hari ini
aku masih terasa
marah sangat pada diri sendiri

"sorry sayang.. sorry :("

layan aniq buat split konon2

"mami... aniq buat macam akim (af7) mami"
"ye ke..? bukan yazid ker?"
"takkk akim.. akim hensem..."
"oh ok ok..."
niat tidak mahu mengecewakan anak lagi
huhuhuhu



**oh entry aniq sudah botak belum ku publish**
** lain kali ku publishkan okek...**
**daku lupa**

21 comments:

Gieyana said...

betui kan...kadang2 kiter asyik wat keja sendiri jer n tak pedulikan anak...kesian kat diorang kan!

ains said...

hurmmm...... ain pun selalu terleka gini........ tapi sakng tidak lagi..... huhuhuhu.... sebolehnyer... layan juga apa yg dier nak ajak buat sesama

ains said...

herm.... na ... nasib baik buang bawah sofa... klu dibuang renyuk renyuk koyak koyak dlm tong sampah... naya....

Jiey^Mien said...

Na!! Mana rambut cantik Aniq??? Huhuhu.. Sedey tgk rambut baru Aniq.. Nape botak??

P/s - Terror aniq protes, siak tohok buku.. :P

miezrina said...

giena... itu lah dia.. kadang2 memang begitu

ain.. huhuhu... insya'allah lps ni tidak lagi

jiey... wakakkakakakak itu lah dia... herm... dulu kami nak potong dia x mo... tp tempohari dia yg mintak

nak botak mcm upin ipin... so... botak lah... ekkekeke
sayang kan... hermmm

sweetfiza said...

tu ler mcm pasan na tak ltk lg gmbar baru aniq ni ....
tetiba plak nampak dah botak ...
sayang ek ...

miezrina said...

hehehhe itu la fiza... lupo lah nak update... padahal perkara besar tu ekekekkeke

Lina said...

shuffle ke?hehe...

miezrina said...

x tau la hapa... split kot...

tp dah pandai shuffle jugak...
slide mcm aril pun pandai....

ains said...

uit... aniq botak habis kah na... ingat kan botak sipi sipi.. adeh... tau la tema upin dan ipin... huhuhu

miezrina said...

tau x per ain... ekkekeke

atty's said...

kdg kita gtu ler kan na,penat,leka tgk tv, sgt..sampai lupa kt anak2..

atty's said...

baru pasan aniq dah ptg rambut ye

ains said...

betul tu kak ty... kadang time penat..... mula la... sana sini x kena... anak pun mls nak layan

miezrina said...

huhu... kesian dia kan...

neezareef said...

mmg la na
kdg kita syok nengok tv
bkn kita leka..tp kdg kita nk skit ruang utk diri sndiri..
kbtln time tu la anak tu nk rapat ngn kita...

pstt..apesal la aku tgk skang ruang komen ko ni dh mcm ruang chatting

miezrina said...

itu lah za.... kdg ruang yg kita nak tu... juga ruang yg anak2 kita nak... bz selalu kan.... aku rasa jauh lagi perjalanan utk aku jd superwomen... melakukan segalanya dgn hebat.... ishhh

atty's said...

nanti kalo abg fir dtg leh join shufle ngn aniq ye

miezrina said...

boleh boleh... hihih

p-na mama oja said...

wah..aniq sudah botak.. tol2 tema upin& ipin nie..hehehe

~aniq, aunty pn suka akim... ensem~ dlu x ensem, tranform jd ensem!

miezrina said...

hari ni mak aku dah ada kat umah... igt nak botakkan si akid lak.. masuk tema kan... udahnya mak aku x bagi uwaaaaaa.... dlm fasa pemujukan ni