Uh!! Follow me?

Thursday, May 14, 2009

happy oh blackberry

macam mana nak mulakan cerita ni
hahaha sampai x tahu dah
happy katanya kan
begini...
subuh 12may2009
mendapat panggilan dari adik tercinta
korang mesti ingat adik aku
yang keje belayar tu kan
he sound happy je skang ni
ancaman lanun di teluk aden
sudah mula terkawal skit lah
so dia sangat happy
aku pun happy jugak
tapi sekarang dia di china
telefon aku pagi2 buta
masa dia tgh duty
tetiba ada line katanya
call mak aku
mak aku layan kejap
tapi tgh bz
mak tgh prepare buka kedai
so teringat pulak birthday aku kan
terus call
aku dalam mamai2 lagi
bukan time bangun lagi benonya kahkahakh
tapi sebab adik tercinta
so layan jugak
kang kecil lak hati yer
ihihihi
bersembang perkara biasa je lah
banyak berkisar tentang kehidupan je
general betul topik kami
dan beralih kepada perihal birthday aku
dan sedikit menceritakan tentang birthday anak2 aku
mana tahu kalo time tu dia boleh balik
tapi belum lagi rasanya
so dia cakap
"kak ngah amik la rm1k dari akaun adik,
buat beli hadiah birthday kak ngah ngan anak2.."
info: aku adalah pemegang mohor di raja
financial controller untuk adik aku
what????
hahahhahaha
ingat aku x happy?
wakakakkakakka
seronok wehhhh
i love u adik hahahhahaha
semoga bertambah2 rezeki mu
amin
masih fikir nak beli apa yer?
hahahahha
kenapa 1k je dik... kenapa x 5k
kak ngah nak henbeg uwaaaaaaaaa
opssss over!
ingat! 1k share ngan anak2
ingat tu...
haha
orait...
apa kes tajuk lain cerita lain ni?
hermmm
cerita blackberry pula
o.k begini
bulan 4 yang lalu
ada seorang teman
yang sudah lama membuat loan ngan kitaorg
wahhhhh
agensi credit x berlesen pulak dah
hahahhaa
bukan bukan
sebagai manusia yang mengenang budi
ya saya mengenang budi ya
bila teman itu
dalam kesempitan
aku tahu
capability dia
commitment dia
di mana
dia mesti bayar balik
so kami ada bagi pinjam wang kepada beliau
ooooo lamaaaa juga
walaupun tempoh bayar balik sudah tamat
tapi kami x kenakan interest ke hapa kan
so bulan 4 yang indah
dia telah bayar balik
kesemuanya!
and tiba tiba abe cakap dia tengah kaya
oooo apa2 je lah abang
ha'ah duit tu kami bahagi 2
sbb asalnya pun begitu
aku pun tidak tanya apa abe akan buat
ngan duit dia
biarlah
duit tu lain skit
so tidak harus aku menyibuk
so apa kaitan dengan cerita blackberyy?
begini
di meja mekap tumpangan aku
kenapa tumpangan?
sebab
meja tu sebenornya meja workstation aku
tapi aku jadikan console table
n letak di bawah cermin lebar di area dining
di sebabkan banyak sangat ruang
aku tumpang letak barang mekap di situ
puas menilik muka di cermin besar begitu hahaha
jadi
pagi 13 may
aku terperasan
ada kotak blackberry
eh
apsal kotak fon aku di sini lak
serasa aku
kotaknya ku x penah bawa balik
rasanya kotak tu ada kat ofis
wahhhhh magik kah?
hermmm tanpa berlengah aku buka
wwwhhoopppppssss
blackberry storm???
siapa punya
siapa???
hoho
tanpa berlengah
aku call abe
ini merupakan perkara pelik
hahahhahaha
terima kasih abang
x sangka abang paham obsesnya na ngan blackberry
ye betul abang ingat na cakap dulu
curve hanya berkelajuan edge
tapi storm guna 3G
tapi abe lupa ke na cakap
storm x best sebab
touch screen yang aduiiiii
daku x reti la abang
hoho
tapi sebab abang beli
na sudi la terima
sudilah hegeh2 belajo kecikkan ibu jariku
walaupun abang godeh semalam sampai
semua no di dalam fon book telah ghaib
x apa la abang
na suka abang tahu minat na
terima kasih abang
tapi kenapa abang x bagi je cash kat na... bolehlah na combine semua duit.. dan beli henbeg idaman.... kenapa abang?
kawan kawan
sila sms no anda semua
mahu ku simpan dalam buku telefon
terima kasih

-end-




13 comments:

ains said...

wahahahhahahahaha..... best seh.......... hp canggih yg baru..... syiioiioookkkk uuuuuuuuuu

ains said...

na nnt senang ajo nuffnang nyer iklan... smlm ain dah try buat... x jadi.... sy budak br belajau

atty's said...

wah beshnya na..

atty's said...

kalo taknak bak sini..hehehehe

ains said...

hah tu la kan kak ty... klu x nak bak sini juga..... ekekekekkeke

miezrina said...

wahahhaha na ni utg tau... kalo x nak satu2 benda tu x membazir... sbb asik ada je org yg sudi terima wakakakkakaka

adehai....

okeh ain... nnt2... x tau bila free... nnt yer

ains said...

yer x pa xpa... bukan skang... esok lusa pun x pa na........

miezrina said...

na free ari ni ain.... hehehe

atty's said...

semlm kty ade g shah alam..
ingat nak call..tp tak dan ar..

ct rahani said...

wah k.na.. beshnya dpt hp yg canggih gitu.. huhuhu...

ct rahani said...

opsss.. k.na, yg lama x nk tolak murah2 ker.. ekekeke..

Umi_Aliesha said...

berapa hp mu dah na utk thn ni? hahahaha

atty's said...

wah besh na nya prsent..