Uh!! Follow me?

Tuesday, May 12, 2009

Happy Mothers day!

macam mana celebration tahun ni?
hermmm...
as for me
alhamdulillah
sekali lagi rasa seperti di hargai sangat2
thanks abang!

kisah bermula dari
last 2 weeks
aku ada blogwalking ntah sampai ke mana2 blog aku jejak
akhirnya
sampai di blog gee ryder
opssss
lom berkenalan lg ngan dia ni
hahaha
di blog dia
dia ada menceritakan tentang dinner
hebat beliau di look out point
di bukit ampang
ooohhh! sangat menerujakan
lantas aku memasang hasrat untuk ke sana juga
suatu hari nanti
balik rumah je terus story kat abe
nak pergi nak pergi!
haha

x sangka hasrat tertunai secepat ini
kebetulan pula
ada jemputan harijadi
jemputan dari amazing mama
first birthday bash for little miracle baby
walaupun x dapat hadir pada hari majlis
sabtu 9 may 2009
aku tetap meminta kebenaran
untuk singgah pada keesokan hari nya
alhamdulillah
mendapat keizinan dari tuan rumah
jiey,

:bersama 'budak kuat senyum':
Rayyan, hepi besday!!!

so bila dah alang di area ampang tu kan
tambahan pula jiey cakap
look out point tu dekat je ngan rumah dia
wah! teruja
pasang jerangkap x berapa samar
buat ayat supaya abe agak tersepit dan berserah
kahkahkah

alhamdulillah
berkat kedegilan dan umpan 'hari ibu'
aku berjaya buat abe
dengan rela drive up the hill
up up away!
eh over lak
haha

walau pun ada sedikit cerita cemas
di mana jalan sangat jammed
di kecuraman bukit 65 darjah kot
kereta depan kami tiba2 stop
ya allah
apakan tenaga myvi ku
terlalu kecil
tidak dapat bertahan comel di kecuraman agak ngeri itu
istifar banyak2
sib baik aku je yang gelabah
abe rileks je
walaupun posisi kami
sudah separuh baring
ya allah
serasa macam kereta bakal meluncur
turun bukit balik!
ohhhhh
suspen woh

alhamdulillah dapat naik ke puncak
dengan jaya juga akhirnya
tapi nasib tidak menyebelahi
hari ahad bukan hari ke look out point
hahaha
pack giler
parking bersimpang siur
hampeh punya jockie
banyak parking di block lepas tu
dengan selamba cakap kat kami
"parking penuh bang, parking penuh!"
woittt kau x tahukah kami hampir menggelungsor
di lereng bukit tadi
semata mahu lihat tempat indah kamu ini
woit woitttt
aku tetap nak lepak makan, celebrate kat di sini
woittttt!!! GERAM!!!

abe pun dengan rela
drop aku di situ
sementara dia turun balik
park di basement
oh salah.... err 'kaki bukit'
terima kasih abang!

so terlaksanalah hasrat
huhuhu
penuh kesayuan
penuh cemas
dan indah
celebration this year
ekekekkkekek

kepada anda semua
selamat hari ibu
semoga kita akan terus menjadi ibu yang lebih baik
kepada penyambung generasi
yang lebih hebat

P/s: sesekali berkunjung ke bukit yang indah spt look out point
sangat memberi makna, tidak salah jika anda ke sana
sekali, merasai keindahan melihat matahari terbenam
secara tidak sempat mengeluarkan kamera kerana anak sedang enak
lena di bahu kiri
syok giler!!!
tapi pastikan tidak di hari minggu
atau special occassion
kerana ramai rakyat malaysia telah pandai menghargai
hidup mereka! berpusu2 ke situ untuk lepak, makan dan meraikan
oh! makanan juga sedap dan murah
percayalah... kami makan sampai 'full'
tapi bill x sampai 100

"abang, balance duit ada 7 henggit 3 posen lagi kan?"
"x per lah, bagi tips je.. murah je bill haa, biarlah!"

waaahhhh cik abe berjaya menempelak isterinya yang sedikit kedekut malam itu
aku lah tu.... hahahhaha


nahhh gambar sunset
dari henpon saja





11 comments:

ains said...

wah,,,, best la na..... ain x celeb apa2 pun........ sedih.////

achik mama oja said...

behnya.. ciap celebt lg.. takat2 wish jer..huhu (zaman dh berubah..kekekek klu masa bercinta bkn main lg..huhu)

dah lama teringgin gak nak p c2.. asyik x jd jer.. kebetulan dekat umah abg mail.. asal p je ingat nk singah borak pnjang trus xjd..huhuh

neezareef said...

na..view menarik..tp adventure tul ko na...

asal muke ko lain

atty's said...

na..nasib takde apa2..

atty's said...

napa tak snap gambo food na..nak tgk..gambo makanan nie.

ct rahani said...

Alhamdulillah kak x der aper2.. klu sy mau menangis dah klu kena situasi cam akak.. huhuhu..

ct rahani said...

opsss.. cantik gambo sunset tuh..

ains said...

herm.... na ain udah curi gambo sunset itu.... nnt leh jadi wallpaper.....

ains said...

huh br perasan.... ada gambo klcc rupanyer

miezrina said...

best la jugak... baru 2 mggu lps menyumbangkan hasrat ekekkeke


chik... huhuhu... aku pun lanjur pegi situ.... udah dekat kan... nak harap dari SA ni g situ semata nak dating2... oh jauh panggang dari api... so alang dah dekat... amik kesempatan lorrrr

za ~ aku pun rasa muka aku lain... over bedak ke... tebal foundation ke hapa... x tahu lah ekekekkeke.. tp ms tgk live mcm x pelik sgt/// dlm gambo jd over lak ihihi

kak ty... ha'ah nasib x der apa2.. ngeri... x der snap kot kak ty... guna dslr pun x der rsnya huhu

vender... iya vender... aduiiii... gugur jantung weh... sbenarnya menitis air mata jugak... tp x mahu kantoi 'gelabah over' hahaha

ain ~ haaaa.. amik amik.... nnt nak tempek hasil dr dslr lak ek... bila tu x tau la lg... tp insya'allah akan letak nanti.. huhu

lie_nurulz said...

belum terlewat,selamat hari ibu kak na..

cantik banget gambo sunset tu walau diamik dr hp cmera..