Uh!! Follow me?

Tuesday, May 12, 2009

kabinet kena seal!!!

wahahahha
apa ingat kabinet aku kena lelong
kena seal bagai
hahahahha

orang kata
bila ada anak kecil
rumah x boleh melawa
rumah x boleh ada perhiasan
rumah tidak indah tersusun

dulu masa aniq kecil
and aniq sorang je
dapat la aku pantau
aku kawal
didik dia
'don't touch this.. don't play this...'
'no no... this is not a toy'
hermmm
macam2 lagi...

tapi sekarang
sudah dua
satu anak besar
yang mendorong anak kecil
melakukan bencana agak besar
pernah jug, cawan
pinggan
buku
microfon
home theater
menjadi permainan
menjadi bahan ujian
terburai
pecah berkecai dan sebagainya
dek keranan pakatan anak2 ku

aduhhhhhai anak
sayang ibu sampai ke syurga
eh tetiba
hahaha

akid
suka sangat main home theater
dia pandai buka pintu kabinet
jenis slide tu
mudah je tengok dia buka pintu kabinet aku
tau tau je
'ddoommm' bunyi home theater aku
mula la dia lintang pukang
mencanak cari tempat sembunyi
terkejut la kan
tiba2 je bunyi kuat
hahahha
kelakar je
kami suka la sergah dia
tidap kali dia terkejut tu
apa lagi
makin cepat la dia merangkak
cari kaki aku
menyorok terus ekekkeke
kelakar

oh yang nak cerita pasal kabinet
kenapa aku seal?
hoho
aku x suka hobi dia main hme theater tu
jadi aku amik tindakan
switch off kan plug tu
bila perlu baru aku switch on
jadi
seharian lah akid membelek telek
apahal tidak berbunyi pulak
meleleh la air liur anak itu
puas godeh
x boleh juga

aku membiarkan aja
nak tengok apa saja akal budak ini kan
sekali
pop! screen tv jadi blue
keluar la statement
'service is unavaible'
something like that la kan
yang hanya muncul kalau ribut melanda
so line astro macam x baper nak ada tu kan
kuar la statement tu
atau bila akaun astro kena suspen kan
so kuar la statment tu
uiksss
cek keluar rumah
elok je cuaca
tapi sebab malam
so x berapa nampak lah
berangin ke kat luar
x der pulak angin sepoi2 masuk ke rumah
eh... x kan la bill kena suspended kan
belum penah ada history tunggakan bill
hermmm musyhkil
godeh sana sini
pun x dapat juga
so aku pun call la astro
gedebuk gedebak
sembang
dia cakap line o.k
bla bla
hermmm
di suruhnya aku tarik keluar smart card
pehtu masuk balik
standby mood la hapa lah kan
hampir 15 min jugak minah tu bantu aku
thanks minah opsss
hihihi memang nama cust service tu
aminah o.k

akhirnya
dia masukkan aku dalam kes pending dia
jika esok pagi belum pulih juga keadaan
technician dia akan datang
o.k o.k

tahu x masa tu aku tengah tengok cerita apa?
hhuhuhu
koleksi diary AF!!!! sepanjang minggu
ulangan hari sabtu sebelum konsert kan
(oh tahun ni blog aku x cerita pasal AF lagi yer.. lain kali ek)
tension sangat aku
aduhhh
abe godeh punya godeh punya godeh
oooo rupanya wayar astro
belakang decoder tu tercabut
hermmm akid usik sikit je
benda tu memang longgar agaknya
fikir kami haha

then 2 3 hari lepas kejadian
tengah asyik tengok tv juga
tiba2 keluar lak statement
'please insert your smart card'
wohooooooo
"akid! what have u done?"
mementang la mami x penah
block that area
makin menjadi2 pula dia yer
aduhhhaiiii anak

so itu la punca
kabinet kena seal
hahahahha


:sealed:

:kawasan bebas kuak lentang:
:telah menjadi restricted area:

hahaha

13 comments:

ains said...

huhuhuhuhu... adeh la akid... mau godeh apa tu nak ooiiii

ct rahani said...

budak ngah membesar ader je akalnya kan k.na..

ct rahani said...

nanti x lama lg akid tau lak bukak seal tuh.. ekekeke..

neezareef said...

klako la baca n3 nie...

tau lak takotsssss

lari bwh kaki mommy

neezareef said...

eh aniq x jd cikgu ke dlm agenda nie..kata pakatan kan..

atty's said...

wakakkaka..akid..lebih advance..gtu

atty's said...

nanti akid mesti leh bukakkannya na..

ains said...

betol tu kengkawan... hahhaha.... dapat akal br nnt siap la... x di herannyer seal ker idak..... mesti leh lps nyer....

ains said...

na... sila amik award n tag kat blog ain

miezrina said...

oitttt korang apsal komen 2 3 kali neh.... ohoooo x per x per aku suka... meriah ekkekekke

rindunya kat semua2... bz woh x dan nak jenguk langsung kahkah

jumaat kita dating online yah? ekekekke


aniq cuba mengajar dia kopek tu... tapi siang2 ku dah warning... jangan aniq... jangan....
hahaha

lie_nurulz said...

hehe..kan dah kena sealed ngan mamanya..
bebudak nak membesar gitule ragamnya ek..
kena banyak sabau la mamanya..heee

atty's said...

na.kty dah dpt diah..tu tau..thanks..byk2..

miezrina said...

ha'ah nurul itu lah dia... rasanya aniq kecil lg mudah di kawal

si cilik ni kan main dia... sabau je lah



kak ty ~ ha'ah tgk dah entry tu ekekkeke