Uh!! Follow me?

Tuesday, March 17, 2009

loceng

akhir bln febuari lepas
aku balik kg abe
sebab bapak mertua ku sakit kan
so bila dia dha keluar hospital hr ahad tu
dia teringin makan bubur caca
so kami pun bergegas lah ke bandar gua musang
eh bandar ker??
ke pekan ek..
belasah la kan

kat pasar gua musang tu
banyak betul kuih muih tradisional
macam2 aku teringin beli
ikutkan nafsu serakah
eh bukan bukan
nafsu makan haha
semua aku nak bedal
semua aku nak beli
adehhh
sib baik ada umat yg menghalang
segala niat x sihat aku tu

last2 kan
aku ternampak
loceng atau nama lainya
sate ikan

korang penah makan x ni
adeh
sedapnya ya'allah
x leh cakap i tell u

dulu masa sekolah rendah
balik dr sekolah hari2 melantak ni
mesti wajib beli

"kuahnya campur manis pedas yer pakcik"
aku berkata
itu pesanan hari2 aku
kpd pakcik penjaja loceng tu

sekarang ni
yang berniaga loceng ni
bukan lagi pakcik2 tua berbasikal
tapi abang2 muda bermotor
bagus lah
ada jugak generasi muda yang menyambung
tradisi loceng nih
sesuka aku je
TRADISI

wakakakkakakak

7 comments:

neezareef said...

mmg namanye loceng ke ko yg gelar loceng...

saje je nk goda

ayat kuah manis pedas..uhhuhuu

miezrina said...

za mmg kami kecik2 pggl loceng

mungkin dpt nama dr loceng yg peniaga tu guna kan.. goncang2 loceng cam loceng ais krim tu ler
ihiks

achik mama oja said...

awat la gmbaq dia cam malu2 nk tunjuk tuh?? aduss...

aku rasa cm tau,dia ala2 fishball kecik2 tu kan?? masa mudo2 aku penah makan...

Izan said...

salam singgah...tompang baca kat sini =)

Zanna_MamaBatrice said...

ya....mmg sedap pun
coz' dah pernah makan masa ke rantau panjang last year...

memula tu beli sikit jer
pastu...boleh ulang beli lagi..
mmg sedap ler...mcm2 ada kan....ha ha ha...

bila ler merasa nak makan loceng tu lagi erk...

Anie said...

bd pernah makan..balik kelantan mesti cari menda nih gn atok...

sedap...sapa tak pernah maka cubalah makan...sekali cuba mesti nak lagi..

miezrina said...

chik ~ gambaq malu sbb aku pun x tau abe snap...
cek dlm folder eh ada gambo loceng lak
buat entry la apa lg wakakkaka

rsnya rata2 org pnh mkn ni....

aihhh sampai hr ni terigt2 rsnya sedapppp dap dap

hai izan... singgah la selalu