Uh!! Follow me?

Wednesday, March 18, 2009

cerita makan

satu lagi entry untuk trip kuantan
wahhh cam gempak sangat kan
padahal selalu je blk kuantan tuh
wakkakakakak

x per lah
aku kan selalu over skit
entry kuantan pun nak sampai 2 3 ekekekekke

bagi yang belum tahu
abang long aku kan nelayan
nelayan pukat jerut/ laut dalam
so ikan yg dia dapat biasanya
mewah mewah skit lah

aku memang lah
selalu kalo nak bak kuantan je
aim masa abang long aku balik
so time tu dapat la habuan ikan2 best
hahahaha

this time pun as usual
terkena hari abang aku balik
wahhh
makan busat lah kan

abang aku dah plan dah
nak bawa ikan rare
ke kedai tom yam
yang biasa kami santap tuh
kiranya upah derang masak je
dalam RM10 utk setiap masakan
x kisah la masak apa pun

so kami order stim bawang jeruk
untuk ikan kerapu bara nih

aku lak suh abang aku bawa ketam skit
3 ekor je
besar2 sizenya
penuh pinggan weh

ketam sambal


itu lah aktiviti kekeluargaan yang seronok sangat
memang moment yang susah nak lupa
makan besar tapi murah
dan paling bangga abang aku lah
boleh jamu keluarga ngan
hasil tangkapan beliau

salah satu hasilnya

ikan barat barat
korang penah makan
wahahhaha
itu la mewahnya nelayan
kalo nak tahu ekkekek

**sayang aku kat abang aku..**

9 comments:

atty's said...

adeh..disaat aku demam..tgk ikan..besau..sedap..huaaahhh..

p-na mama oja said...

aku ikan barat xpenah mkn lg..slalu dok makan ikan timur jerkk..heheh!!

Izan said...

terliurnya.. tak leh tgk lama2 ni. =)

neezareef said...

ewah koo..saje la tu menggodazzzzz...blink2 mata aku tgk

Anie said...

terliur tgk ketam tu....

suka sgt..makan ketamm

ains said...

huh ikan barat barat.,... fes time dengor... n pelik.... apatah lagi nak mkn... huh

miezrina said...

wakakkaka....

kty ~ sabar ek... dah ada selera nnt... mkn apa2 pun sedap... o.k

achik ~ nama je ikan barat tp ada kat laut belah timur ni je... haha

izan ~ alahai kesian org yg jauh...

za ~ wahahahha tp ni aku goda ngan mknn sihat.. stim what.. sihat kan?

anie ~ sama ngan abe lah.. suka ketam haihh

ains ~ wahahhaha... rasa sekali termimpi2 tau... haha

ct rahani said...

sedapnya lauk2 tuh sumer.. k.na.. vender penah makan ikan barat2 tue.. susah oo nak mancing.. penah la ikut ayah mancing kt laut.. dpt sekor jer.. isinya mmg sedap.. tingat2 lg nih.. hehehe..

miezrina said...

haaaa... sedap kan vender
ada gak org pnh rasa