Uh!! Follow me?

Monday, March 23, 2009

moshi moshi

bila cakap moshi2
sure dah tau dah butir bicara
mesti tentang jepun kan
aku akan berbicara tentang makanan jepun
aku + makanan jepun = selalunya tidak seiring
hahahahhahahaha

tapi kan
tetiba je mengidam
wahhh statement mengidam tu
amat bahaya
adeh

tapi betul la...
seleraku untuk makanan jepun
membuak2 bila tengok
menu di eza@cafe sabtu yang lalu
sampai hari ni
masih terasa keenakan raw salmon
adehai
sedap rupanya yer

aku x igt apa nama menu ni
yang pasti ada perkataan ..'shashimi'
hahhaha jepun sungguh bunyinya
adehai

dan dan
rezeki datang bergolek tau
ahad malam
abe di seru oleh seorang kawan lama
kawannya itu kerja di restoran jepun
di sebuah hotel di shah alam ni
lama tidak berjumpa...
plus tidak tahu tinggal di adun yang sama
iaitu shah alam
so bila dah tahu
amik peluang berjumpa

hengeh2 kami anak beranak
berjumpanya di restoran nite circle
x sangka kawan abe ni
membawa buah tangan
jangan terkejut
buah tangannya
makanan jepun yer
aku pernah lihat gambar makanan yang sama
di blog hanis haizi
lama dulu

x sangka berpeluang merasanya
kalo nak harap kami anak beranak
masuk ke restoran jepun hanya untuk menjamah makanan negara itu
oh! tidak mungkin sama sekali

itu lah
peluang berharga
x mahu lepaskannya bukan?

hermmmm
sebenarnya aku tidak tahu cara makannya
cicah pes hijau tu...
n dia punya sos
ngap masuk mulut
betul la kan
cara makan
mesti masuk mulut kan
ekekekkkekek

yang ini tidak pernah ku tengok
kepala sotong tu
seperti rasa madu
ishhh

bila la mau abis itu food
sesungguhnya
bg lah aku kekuatan
aiyrakkkkk


6 comments:

neezareef said...

ni kalo hubby aku dpt nih..harus dia mkn sorang je..
sbb aku x suke kan..heheheh
fav dia ni japanese food

miezrina said...

hermmmm ko harus cuba2 mkn za

healty food kan.... haha..

achik mama oja said...

aku ala kadar jer..xminat sgt..aku western dimana2..hehe!! hidup bigplate!!heheh

Anie said...

fv food kita org laki bini nih...

dulu mcm nak berani nak cuba..masa kerja hotel 2001 first time cuba..masa tu makan free sebb tu nak cuba..sejak makan tu memang suka bangat..kenal lak hubby yg memang suka..apa lagi bertambah lah sukaa..suka..dan suka..he..he..

Izan said...

saya dr dulu tak berkenan sushi ni. tak boleh nak telan la.. tak lalu. =)
tp org selalu kata sushi ni kelas...

miezrina said...

chik... big x sah cerita... syokkk oooo


anie ~ ho ho... suka ker?.. ada lg tu kat umah.. meh la perabih kan.. x leh masuk dah tekak ni haha


izan ~ huhu... sama lah.. dr dulu x leh masuk... yg bergoreng2 o.k lg... tu pun x lahap sgt... muak kan... la ni br belajar makan... terpaksa telan skit2... boleh la