Uh!! Follow me?

Tuesday, January 6, 2009

botol baru lagi

kisah aniq x habis2
kata nak stop kan minum guna botol
tapi maknya gila botol susu
x leh tgk yang baru
sure nak merembat
wakakakkakakka

udahnya dari nak stop
makin menjadi2 lak
aniq menyusu adoiyaiii

x per.... bak kata mak ku
dan pengasuh anak2
"kesian aniq... kecik lagi tu.. x yah la stopkan lagi..."

okeh botol yang aku beli ni
2nd step, utk ajar anak minum scr cawan
hermmmm
dan dlm tu dah siap2 ada kepala

utk 3rd step
maybe hbs bln ni
bolehla guna kepala yg ketiga tu kan

slow2...
insya'allah by age 3
dia leh minum tru cawan
atau kalo payah sangat
stop terus la
ganti ngan makan makan lak la
kan...

pakej yang aku beli ni
ada dpt free
container susu yang cute

apa kelebihan botol ni?

ada flexible silbottle
yang bertindak seperti breast
bila anak2 suck the bottle
silbottle tu akan mengempis
sama seperti sistem breast ibu2
x akan ada udara sesat yang akan masuk dalam silbottle
dan jamin 100% yang masuk dlm perut bayi adalah susu semata
x der la mslh colic ke hapa kan

rasanya
botol ni juga penyelesaian
kepada bayi2
yang nak belajar minum susu tru botol
ye lah biasanya
kita ada masalah nak ajar
bayi minum susu tru botol
selepas tempoh berpantang kita kan
atau bila kita nak kembali bekerja
payah untuk baby tu nak adapt
minum susu tru botol
ye lah
kan ke best minum direct dr breast
wahhahahahha

apa yang aku merapu
okeh tu jer nak cerita
bye!

8 comments:

neezareef said...

yela tu na...
jd duta btl susu hehehe

na x silap brand tollijoy kot
ade kuar btl susu khas utk ajar anak minum susu tanpa btl susu mcm baby

tp aku lom ushar lg

atty's said...

cantek2 & unik botol2 skrg,.dah lama tak berbaby.lama dah tak beli botol..

tunggu na dpt baby baru kot baru beli..nya

syanis said...

lawa ler botol tu... tp ku x mau tny rege... tapi apasal eh kat sini ain x pernah jumpa otolpelik² cenggitu

aNgeL pUTiH said...

pontel pun ada botol susu baru.. warna pink lagikk :D

miezrina said...

za ~ awawawhahahha... ye lah... duta... kuang3x... tolijoy yer... weken ni nak g JJ... leh ler ku tlg usha kan yer

kak ty ~ ye la kty.. mcm2 pesen dah skrg

ain ! melampo ko x mo tny rege wakakakakakaa

angel ~ amboih pontel.. kan main hah.. pink karerrrr huhu..

Lina said...

hariznyer puting camtu...slow2 la nk ajar dia...ain...xmo tnya rega na...meh lina bgtau rega hariz punya...9.90..BPA free tapi pureen punya...hehehe..jgn marah na...

Anie said...

keh...keh...maknya yg gile beli botol yer....
sama lah tu dgn bd...dulu dah pernah ajar qiesha, dah samapi step ke 3, qiesha pun dah ok...tp bila tgk botol susu yg cung sikit mesti nak beli, lepas tu tak jadi apa lah...bagi balik puting biasa tu...

Tp betul lah na awal lgi, kakak db pun ckp awal lagi..kesian kat dorang.
Bd cuma risau nanti makin lama makin payah lak dorang nak tukar.
Qiesha skrg tak kisah berapa step puting pun dia ok janji ada muncung kalau cawan jer memang dia tak mau lah

miezrina said...

lina ~ huhu... pureen yaa.... ekekeke....

bd ~ itu lah... dah tambah payah pulak... and bertambah kemaruk kan