Uh!! Follow me?

Saturday, January 3, 2009

2 things done!!

hurayyy hurayyy
ihiksss...
o.k la...
kalo korang tengok sekarang ni
kat widgets aku tu
ada aku letak wish list aku utk thn 2009

sebenarnya banyak lg yg aku inginkan
hahhaha gila tamak haloba kan
x per... yang lain kira sampingan lah yer
alhamdulillah...
seawal permulaan 2009 ni
aku dah memiliki 2 yang aku inginkan sgt2
dan entry ini
adalah menggunakan salah satu drpnya
iaitu my new lappy, mini
apa akan terjadi ngan lappy lama
yang x berapa lama tu
adik aku akan guna
sebab lappy dia
LCD pecah huhuh

o.k la
ceritanya begini
pada mulanya sblm aku beli lappy lama tu
benQ, aku mmg berkenan EEPC Asus
tp bila tgk specnya
alahai slow melow kang
pehtu display screennya..
alahai cinonet
terus cancel
x jd amik
then baru2 ni tgk blog kak red
aku mmg teringin sangat2
Maxis Mini Dell tu
terkagum ngan kak red kita la kan
dia duk citer2 psl Mini Dell
waduh ku teringin
tapi bila tolak tambah campur
dan aku mmg dah lama langgan
celcom broadband
akhirnya HP mini jd pilihan



sebab, specnya dan harganya
jauh lbh murah dari Mini Dell
tapi x leh jadikan tu sbg bandingan lah
sbb Mini Dell tu di lengkapi
subscribe Maxis broadband kan
installment pulak tu, jimat la kiranya kan
dan kenapa bukan Mini vaio?
sebab, mahal gila
brandnya yang mahal
performance lappy lbh kurang je
ahaksss


suka2 je aku komen2
ntah betul ntah tidak kan?
hehehe... lantak la kan
aku cuma explain blk apa yang
budak kat kedai com tu ckp
jika dia salah, maka salah la aku kan
wahhahahahah

screen kecik je kan??
comel2 je tulisannya ha

ni part yang aku suka
keyboard ni
size nya sama je ngan lappy 14'
so x yah gusar jari terpeleot
masa nak taip laju2 kan ekekek


ini antara foc item yg aku dpt

o.k bila dah setel beli lappy
hati terpaut pulak ngan xperia
alah tipu... hahahha
aku memang dah berniat
nak beli xperia X1 tu
wahhahahahah

belek2 tilik2.. o.k aku suka haha


okeh itu je setakat ni

lalalallalalalalla ku gembira

13 comments:

aNgeL pUTiH said...

hikhik.. bila la angel nak soping sakan cmni :p

** psstt.. bape harga lappy ngan xperia tu kak? :D

neezareef said...

ya Allah ni bkn gumbira lg nehhh...

mau lompat cecah siling nih

miezrina said...

angel ~ wah kat sini pun ado haaa.. ekekke... boley tu yang... insya'allah hhihi


za ~ astarafirullah hal azim.... wahakahkakah

syanis said...

HUHUHU......X TAU NAK KOMEN APA DAH....... TAPI BAGUS AR NA.... 2 DR AZAM NA DAH TERCAPAI... BESTBESTBEST

k.nurul said...

cumel je..cinonet...
nmpak ke skrin kocik gitu na?
aduii kalo akak makin kerabunan lah pkai mini lappy cenggini...

btw..congrats dgn trcapainya brg2 idaman na..;)

miezrina said...

ain ~ alhamdulillah

kak nurul ~ nmpk... buat view beso skit

tp jenuh nak scroll2 hahahaha

thanks2

aNgeL pUTiH said...

soalan ku masih tak berjawab.. huhuhu.. sedey =(

miezrina said...

lorrrr wakakakkaka

o.k.... lappy tu Rm1850

X1 tu RM2500

puas ati ke adehhh....

Wanita Anggun said...

org tnya rege takpe ko jwb na..
jgn org tktnya ko dh kabo..
tu riak bongkak namonye...wahahahah...

atty's said...

beh..na...aku..pun gumbira..

miezrina said...

kak nurul ~ iyo lah kak.... na riso jerk... mintak jauhkan amin

hihi... jom bergumbira kty

Umi_Aliesha said...

awat umi br nampak erk...comei la lappy tuh....umi pki opis punyer jer la..skrin beso..hiks..takleh komen byk2 sebab free...huhuhuhu

ct rahani said...

bagus la k.na.. permulaan tahun baru yg baik.. arap2 sumer wish list akak jd kenyataan.. InsyaAllah..