Uh!! Follow me?

Tuesday, February 17, 2009

kolam air panas hulu tamu

hari ni email company bengong lak
asik error je dari tadi
o.k x per
nak kasi can aku update blog yer
mengulor la kita wakkakaka

ni nak cerita pasal
aktiviti ahad malam
sebetulnya pagi ahad tu ada sesuatu
yang buatkan aku sesentap
ekekekekke
ada hal sentap skit la ngan cik abe
sesutu yang x dapek den nak bongkarkan di sini
tapi ada lerrr... sesuatu kan

o.k lupakan
cerita bahagia lak
hari ahad tu
kami sekeluarga
ke rumah abg ngah aku
kat batang kali

lepak2 makan.. makan2 lepak
x der keje lain kan
udah malam
macam keboringan lak
yang abe mengantuk lak awal2 udah ketidoran
so kami yang duk buntang mato lagi ni
merancang suatu aktiviti yang x di plan
langsung

kolam air panas hulu tamu
yeaaa udah beratus kali aku ajak abg aku ke sana
dia x mahu
katanya jalan gelap liku2
jauh ke dalam lak tu tempatnya
tapi tetiba malam ahad tu
x perlu aku memujuk rayu
sebut je terus dia bersetuju
dia risaukan si kecik cinonet je
takut nampak apa2 yang misteri nusantara gitu kan
ater tempatnya sunyi amat

tapi aku decide tinggalkan si akid
sebab daddynya memang x mo pegi
tido lebih enak katanya
ekekekkekek
pucuk di cita ulam mendatang gitu
"TQ abang tlg jagakan akid" eceh

kami pun bergegas la bertolak

memang jalannya menyeram kan
kami langsung x berselisih pun
ngan mana2 kenderaan lain
wahhhh
abangku cakap
"kalo x der orang kita balik ler yer..."
wakakakkakakka kami penakut ekkekeke

alih2 bila kami sampai kat sana
wahhhh banyak juga kete
ramai je orang
aduuuuuhhh
ingat kot sunyi sepi jalan
x der orang datang

yang x bestnya
malam tu hanya 1 kolam je bukak
and kolam tu adalah panas
o.k memang kolam air panas
tapi kat situ x der di sediakan kolam2 lain
yang tahap kepanasannya lite2
untuk kanak2 mandi manda
contoh

kolam yang kami masuk ni kna
ramai lelaki je
uwaaaaaa
malu la nak mandi
so rendam2 kaki je lah



ni lak kolam yang di tutup
sebab derang nak cuci
tapi bila tengok kapasiti
orang yang agak ramai
derang bukak balik airnya
kami pun konon beriya la nak tunggu ni penuh
tapi alahai
air yang masuk
kecik cinonet je
mau pagi esok baru penuh
ekekkekekekke


so kami pun beransur dulu lah
lenkali datang lagi


4 comments:

atty's said...

sonoknya g kolam air panas

miezrina said...

jom aaa kty...
len kali kita g sesama
tp nak best g kat Gadik lah
sana bestttt

Anonymous said...

saya nak tanye....kolam air panas ni buka dari pkul bape ke pkul bape ye??

Anonymous said...

saya nak tanye....kolam air panas ni buka dari pkul bape ke pkul bape ye??