Uh!! Follow me?

Monday, February 23, 2009

cerita sedih

dari jumaat sampai ahad semalam
abe n the gang
ada trip to utara
more specific is Alor Star
dan
aku ada meminta dia
mengambil gambar2
sepanjang dia berada di sana

trip ni special bagi dia
sebab dia n the gang
di amanatkan
untuk menguji lari
eh betul ke term yang aku guna nih
aku nak cakap 'test-ride'
motor baru pak polisi
Kawasaki Belius
sebelum derang nak serahkan motor tu
kepada pegawai2 yang bakal mendapat
mandat n amanat untuk mejaga motor itu
derang sepasukan seramai 18 orang pegawai harus
memastikan perjalanan motor tersebut
mencecah 1000km paling kurang

the trip was so success
abe n the gang pergi n pulang dengan begitu selamat dan Gumbira
walaupun perjalanan pergi n pulang
di irigi hujan yang agak lebat
o.k alhamdulillah

tapi kepulangan abe
membawa berita yang agak syahdu
kamera Olympus
kesayangan ku
(walau sudah hampir reban ku lanyak, ku gasak)
TELAH HILANG
ya tuhan
kenapakah???

yes kengkawan
kamera itu...
hilang sudah
aduuuuhhhhhhhhhhhhhhh
menangis meratap pun x der guna
huuuawaaaaaaa
tapi nak nangis jugak
huuuuuawaaaaa

6 comments:

atty's said...

adoi2 na..mmg ar sedih.
ko beli jr dsrl lak lepas ni.

neezareef said...

alor na...
abe mu ilangkan ya
mintak dsrl cam kty ckp tu
hahaha

achik mama oja said...

lor..siannya... awat x roger aku,pokleh bju je jual Canon dia yg power itu, 1.5K jee...bru pakai 2 bln..syg...isk isk...

achik mama oja said...

eh..salah taip..bju laks..baru jual...
dia angkat dslr dh...

miezrina said...

huhuh sedehhhhhhh

tgk la mcm mn nnt

apa yg ada ku grab je lah

maybe kali ni

tercapai lah

nak beli SLR huaaaaaa

Lina said...

pendapatku sama ngan k.ty...tak sangka ayat pertama terdetik dalam ati-"na...maybe rezeki ko nk dapat DLSR pulak"...