Uh!! Follow me?

Wednesday, September 24, 2008

uncle K kopitiam, SACC

sepatutnya aku masak hari ni
yes! mmg aku dah janji akan masak
sebab ayam ada sekor lg dlm peti es
x berusik pun
nak blk bercuti raya dah ni
adehai... kena clear kan peti es tu
alamak...
tapi ku x jadi tunai janji
sebab.. on the way balik dari kerja
(x drive lagi hari ni)
abe: smlm na cakap apa lagi yang x beli??
aku: banyak lagi... sipor abe, sandal na, kasut anak2, samping songkok abe.. bla bla bla...
abe: nak beli kat mana?
aku: ntah.. ole- ole kot... ke SACC ke... ntah.. ngaper??
abe: amik anak2 terus siap2 ke SACC la kita... lepas tu nak g umah Ja (adik dia, kat pandan)
aku: okeh.... (laju je hehhehe..)
itu yang x jadi masak2 tu
haiii... macam mana nak perabih stok ni


*********************************************


sampai SACC dalam pukul 6 gitu kan...
abe cakap... x yah makan nasi la...
"Ja na belanja nasi kukus Power!"
huikkksss kan main POWER
hiks
so ronda2 cari tempat makan alas2 la dulu kan
kebanyakan tempat dah fully booked
ye lah kul 6 petang kan..
cari punya cari....
nasib baik la ada uncle k kopitiam
yang belum penuh..
so kami terus di beri meja
alhamdulillah

then aku order2... siap
jenguk stroller... akid dah terlena
wahhhhh bagus anak mummy hehhee
pantas aku beransur keluar sengsorang
ada 40 min sebelum berbuka kan
so harus la aku ronda2 tengok barang
kalo x sambar pun
main chop chop dulu pun o.k la kan
hahahhahahha

termasuk lak kedai paling dekat
GUESS!
cari cari henbeg putih
yes henbeg putih udah enggak ada
satu rosak, satu mak ku rembat
so terpaksa la ganti baru kan
eh bukan terpaksa tapi sukarela o.k
malang pulak x der henbeg yang betul2 putih
hermmmm
cari lagi tanpa tewas
tengok jam adeiii dah dekat waktu ni
hermmm
akhirnya x der gak pilihan putih
SA tu kenen new arrival punya
kaler off white
hermmmm pikir dengan pantas
akhirnya... ye lah...
amik je... walaupun x der less
x per la.... raya kan... hehhehe
siap bayar tu.. jalan laju2
takut terlepas nak snap gambo makanan lak
hahahahha sempat lagi tu pikir
hehehhehe


***********************************************


tapi rupanya makanan belum sampai
ish ish lambat betul derang ni
tetiba abe belek paper bag
wahhhhhhhhh henbeg lagi
berapa banyak daaaaa :P


chit chat chit chat
azan sudah
tapi makanan x sampai lagi
even air pun belum ketibaan
pehtu baru la derang bagi kurma n tembikai
o.k la makan kurma dulu
then satu per satu pesanan kami tiba

air roselle, kurma+tembikai, capucino blanded, banana split, cendol

kata ringan, mee hoon goreng + kuey teow sahaja

aniq siap bawa bekal... 'mainan'

akid yang amat2 memahami, sopan je

mummy hepi!

hahahha.... dah kul 9.15 gitu abe ajak balik daaa

hermmmm..... JOMMM!!!!

p/s: gambar di hasilkan menggunakan henfon yea, bateri camera tertinggal dalam charger daaaaa, hampesh tul..... nyanyukkk!!!

6 comments:

atty's said...

na..pass satu beg tu kat kty

miezrina said...

huakhuakhuak
boleh je kak ty..
beg adidas la yek...
sbb adik cashier tu kasik sampai 2
beg je la ye..
isi dlm na amik dulu
wahahhahahahhaha

neezareef said...

nk 1 beg jugak..paperbag je pn jd ler..wahahah..

p/s : sama ada salah teknik snap gambo atau salah camera phone atau mmg mu mcm berisi skit mehhh...ihik ihik

Anie said...

banyak shopping na..

miezrina said...

uwaaaaaaaaaaaaaaa... sb!
kajian mengatakan.. kita akan nmpk 20% bigger bila dlm gambar
rasanya btl lah
yg ni ni nmpk melampau sbb
abe snap x pandai... wahhh sempat slhkan menda lain wakakakka

tp btl la... sil ckp kna nmpk kurus
huaaa... sb nakal... kt ku gomokkkk




ani~ beli musim raya... leh pakai bila2 lak nnt... lg pun mcm lama dah x membeli ihikss

lynn said...

ku rs setuju ngn pandangan sb ler...uhuhuuhuh