Uh!! Follow me?

Sunday, September 21, 2008

Tag a.k.a homework

di terima dari achee

7 THINGS BOUT U.

This is the rules :

* Each blogger must post these rules first
* Each blogger starts with *seven* random facts/habits about themselves.
* Bloggers that are tagged need to write on their own blog about their
*seven* things and post these rules.
* At the end of your blog, you need to choose *seven* people to get tagged and list their names.
* Don’t forget to leave them a comment telling them they’ve been tagged, and to read your blog


macam susah jugek wei
alahai
pikir2 tilik2 kaji2
naaahhhh
ni je yang aku dapat huhu

1. seorang yang suka berkawan
aku kalo bab berkawan ni kan... lelaki ke pompuan ke, jenis yang terus nak serius (tambah kawan baik). ni aku maksudkan kawan2 biasa la yea. bukan ber'kawan' macam boypren2 tu tau. sebab tu la aku ramai kawan baik... nak cakap "ni la kawan aku yang paling baik"... ooooo susah! sebab ramai la yang baik huhuhu.... aku ni jenis yang x leh idup kalo x der kawan. kalo kenal baru2 pun kan... aku jenis akan cuba keep in touch.. seboleh2nya... memang jenis yang bukan hai hai hoi hoi then blah... jaranngggg la sangat aku kenal orang and aku lupakan terus.. memang jarang...
p/s: situasi di atas terjadi di alam realiti je o.k... alam cyber bergini kalo aku wat perangai ni jugak... jenuh la aku x yah wat keje.... keje berkawan je lah kan wahahahha

2. aku seorang yang banyak cakap
huuuiiiii kalo korang jenis terlinga gajah.. maksud aku leh je mendahhhh apa yang aku nak ngomelkan... bagi la aku selama berapa jam sekali pun... aku leh je mengisi setiap minit masa korang tu dengan cerita.. baik fakta atau merapu... sampai serak2 suara weh... layan je... aku x leh diam walau 5 minit.... masa study kat uitm, aku ber'geng' ngan 9 org lelaki dan aku berdua je ngan yan yang pompuan. kami 11 org ni pi ke hulur ke hilir lepak lentok2 bersama2 ye... ingat satu kisah.. kawan aku nama ali penah cabar aku diam untuk 5 minit... pening dgr aku ngomel manjang kan... dan... experiment dia fail... memang dia x berjaya buat aku diam walaupun di cabar wahahhahaha.... kalo naik bas ke kan... memang aku ni peramah sgt2 ngan orang sebelah... aku x leh la naik bas je terus lena di buai mimpi... waaahhhh so not me... perangai macam ni leh wat orang jengkil kan? huhuhu... alhamdulillah aku sikit berubah dah sekarang... makin bertambah umur maka makin matang dan makin control cun la kan.. wahahhaha

3. PR aku bagus
herrmmm... mesti la kan... kalo x sio-sio la aku study mass comm ihiks... tapi sekali sekala je lah aku berpeluang guna PR aku ni... ate ku bukan keje di bidang yang sepatutnya skang ni kan.. boss biasanya suka 'gunakan' aku.. hihihi... kalo nak chase payment ke.. atau nak delay payment ke... aku adalah calon pertama yang di fikir... dia yakin kat aku lebih dari orang lain kat opis aku.... hermmm... even dia penah ofer aku buat marketing... huaaaa.... NO NO. dan... kawan2 aku selalu kagum... aku bercerita mengenai sesuatu menda kan... cth product la... depa selalu ckp... aku ni bagus kalo masuk MLM... hahahha.... bleh wat duit katanya... hehhe
 
4. jenis direct spoken
wahhhhhhhhhh ini boleh juga di tafsir sebagai jujur.. wahhhh jujur tu ekekkeke... ini memang x leh di nafikan.. malas nak cerita panjang lebar yea... tapi nak di nasihati di sini... jangan berani cabar2 yea... kang merana ekekkekeke

5. pemarah ***bertempat*** :P
mak aku berkali2 ulang nasihat... kontrol skit sikap yang satu itu... susah la korang... jenis hati meruntun gegar2 memang x leh nak pretend dah kalo aku rasa x puas ati ke... atau aku di sakiti ke... wahhhh memang duss duss duss kuar mcam machine gun o.k... wahahahha... kalo x leh kuar aku jadi gigil2... n pernah sekali tu... the worst la aku rasa... aku demam sebab x leh marah orang waaaahhhhh melampau yea... ***tragedi terjadi semasa aku x leh marah boss aku!!***

6. kampung girl (sama cam hang ler chik)
minah selebet, selekeh.. huhu... satu lagi kisah masa study... aku jenis yang pakai baby t.. so masa uitm kan x leh pakai baju lengan pendek n jenis ikut shape badan ni kan... so aku cover pakai kemeja petak2 yang nenek (arwah dah skang) aku bagi.. size gabak XL o.k.. tapi suka aku la kan... masa zaman tu.. aku mana tau pasal cardigen seme ni kan... yang aku tau jeket ngan kemeja je la kan... **kemeja tu macam kemeja mat bangla yea..wahaha** gila nak pakai jeket... tgh hr berdiri macam tu... dah la aku kena berjalan jauh gila nak ke kelas... so no choice.. kemeja itu jugak la aku hangkut hari2 huhuhu.... so aku memang selamba.. x kisah la orang nak pandang pelik ke kan... maka di suatu hari tu.. di tgh hari yang agak hangat jugek.. aku sdg menuruni anak tangga.. baru abis kelas kan... tetiba aku dengar dengan jelas 
minah: sapa ek budak kelas u yang pakai kemeja hijau petak2 tu... selekehnya... tomboy ke hapa... 
tasya: mana satu ni... aku x perasan lak...
minah: alaaaa.... yang pakai kemeja hijau suar putih kasut sport tu ler... hermmm dressing giler kampung hahahhahahhahahhahha
sib baik cuping tinga aku ni bukan guna gam buatan manusia.. kalo idak mau tertanggal kot tinga aku dgr cemuhan org kan... apa lagi... perangai aku yang no.3 n no. 4 pun muncul la... sepantas! hehhe..... ni kot kot la kan... minah yang aku dah x igt nama dia.... atau tasya... classmate aku... yang baik... ha'ah memang dia baik ler.. x kutuk aku pun.... kalo la terbaca kan.... leh ler contact aku.... moh ler kita clearkan menda ni.... aku pun dah dressing LAWA skang ni... branded2 lagi o.k.... wakakakakkakakakkakakakakkaka

7. selalu terlambat
kalo berjanji nak jumpa ke... set kata pukul 4 ke kan... aku dah kuar awal la ni kan... mmg leh la kata akan sampai di waktu yang di janjikan... tapi malangnya... tak... selalu lambat... bukan aku suka2 nak lambat... ada sebab la biasanya... salah satu.. kalo tempat yang nak g tu aku x baper familiar kan.... sure tersesat... kompem punya akn terlepas jalan ke... ishh... memang x leh elak... selalu sangat jadi... ni rakan2 mesra.net memang tau bangat dah... aku biasanya akan sampai paling last... huaaaaa.... datang keje pun kan... aku dah siap awal tapi... ntah apa aku buat... last2 kul 10... 11 pagi gak baru aku sampai opis.... adehai.. sib baik la aku ni flexible time... kalo tidak jenuh la merah punch card aku huaaaa... kena ubah ni.... please take note!! pesan kat diri sendiri

fuuhhhh selosai...

nak tag;

sila la sila buat yea...

6 comments:

neezareef said...

alor susah nye lor..
kena kajislidik diri dulu br leh jwb nih..soalan exam paling susah penah aku dpt nih..wahahahha

miezrina said...

hahhahahah
kena buat jugak
x kira.. wah paksa
hahahhaha

mamaREDZHA @ achik said...

hahhaahha...okes...pueh ati le penyelesan hg.. tp sumer tu aku dh tau... ape yg aku x tau ttg hg kn??
hehehhe!!

branded jgn x branded..skrg dh lain le, tp dlu mmg sempoi kn...beh la teringat zaman2 uitm tuh...kelakar sgt...heh!!
ingat x ada 1 mlm tu, kita naik scoot, ingatkn sumer org hon, lambai2 nk ngorat..upernya lampu motor dh padam (trbakar)..kakakka!! lwk tol!!

tol le... lama x dgr citer geng mamat hg tu... pe citer yer..sumer dh kawen ke agaknya..ehhh!! pe ek nama mamat ensen tu....lupers la...hehe!! (gatei lg tuh...dh kawen pung!!)

miezrina said...

wahahhahha chik... igt2 sumer kes aku igt adehai...
punya poyo igt kn ngorats ekekekke
almaklum la.. shah alam bandar bercahaya... cerah je di mana2 ekekkeke

yg hg minat aku rs... man... kan ada 2 man.. satu man keramat.. satu man tahi lalat.. hg suka man tahi lalat tu kan... ekekekke... tu dah kwn.. oyie dah selesai... hermm zul pun dah kawin tp blm ada anak.. pesot dah kawin gak... aku rs ali, amad, agus ngan yan je x kawin lg... eee rindu depa sumer.... hermm

Y@ZeD@ said...

awk.. nti sy buat ekk..
tungguuuuu...

adehh, kena pk panjang nihh dolu!!
huhuuu

miezrina said...

boleh je tggu ihiksss
x lari blog aida di kejar kahkahkah