Uh!! Follow me?

Wednesday, September 16, 2009

tag persiapan raya

aku x der lah di tag sesapa
pasal persiapan raya ni
maka aku dengan tanpa izin
telah cilok tag ni dari blog
kak atty kita
hahahhaha
boleh macam tu?
hahahhaha
udah memang kebetulan aku
nak buat entry pasal ni kan
terus la copy tag
at least
tidak lah perlu mengarang panjang lebor
ke hapa kan
ehhehehehehe


Baju raya
;

tema tahun ni :


purple
first time ni raya rumah mertua
ada tema tema
biasanya main hentam jerk
rumah sendiri ye
memang ada tema tetiap tahun


Kasut raya :
sudah ada.... anak anak n bapaknya
sedondon design lebih kurang sama
ala ala kasut cowboy atau boot
maknya saja lain skit
hahahahha
x kan la aku pun nak pakai boots jugak kan
hahahahhaha

-picture will be insert later-

Family aku :

aku punya
haaa tu nampak?
seluar trek raya
apalah sangat suar trek raya ye
ater baju dalam suar dalam raya pun
ada cukup complete set
hahahhaha

abe punya
juga ada suar trek haha

anak anak
x banyak nih
ada lagi satu batch
shopping awal2 dulu
kira2 semua dalam 10 pasang
genap pakai sepuluh hari raya
hahahhahahahha

untuk anak anak along

untuk anak anak abg ngah

dah siap siap hantar kat diaorang
al maklumlah raya kedua baru berjumpa

Family Mertua :

keseluruh ahli keluarga


Kuih raya :
ada yang basic saja

nanti petang ni baru collect
lagi 4 jenis biskut
dan kek2
kek banyak tahun ni
sampai 4 jenis wahahhaha

Rumah Baru :
ha'ah rumah baru
tapi buruk
ruma sewa saja
belum ada rezeki tahun ni
loan dah maximum huhuhuhu

Langsir baru :
lepas raya baru amik...
tahun ni raya kat ruma sewa baru
lepas raya pindah
kalo ada rezeki lebih
akan buat makan2 raya skit

Duit raya :
oh tahun ini jenuh menukar duit
ater beraya kat 3 buah kampung kan
memula kampung abe
pehtu kampung aku
pehtu kampung arwah atuk



Bonus :

dapat cash lagi


Balik kampung :
malam ni balik kampung
cuti bermula 17hb hingga 27hb
cuti puas puas...
(boss x nak sign borang cuti...
tapi aku nak derhaka juga tahun ni)
ada bawa mercun skit2
kasi meriah suasana saja
malam raya ke dua tu
insya'allah akan terus balik besut
x sabar nak jumpa adik beradik
adik paling bungsu saja yang x der
x per la
doa supaya tahun hadapan dia ada bersama



protected: bling bling

8 comments:

sI tEDI said...

rasa nak curik je TAG ni. tapi apakan daya.. baju raya x de.. kasut raya x de... ekekekekekeek

neezareef said...

perghh x h ingat ko ya beraya sakan ha..skali 3kg

meriah

bebaik ko bwk blk mercun..hahah...xpe keta polis kan

syanis said...

huhuhuhu..... meriah meriah... purple yer... cun la... rayo thn ni....

atty's said...

wah na..beshnya ..dpt bonus..bertimbun ar..
jgn lupa tau simpan kan tuk anak2 aku ..

hati2 ye main mercun ..

ariena said...

wahhh...na...banyaknyer shopping...
best..best...
baju akid n aniq pon banyak yang sama pattern..
aku jugak yg tak dapek nak beli baju sama untuk syafiq n syamer...takder saiz..huhu..

neezareef said...

waduh2....mummy2 myra nk duit raya...

miezrina said...

Hai semua, sekali harung jawab lah, susah noo nak tembus sini jwb komen, komen korang sumer memang direct moderat kat email ku, mmg senantiasa alert ngan komen pun.
Alhamdulillah masih ada rezeki utk anak2 thn ni, meriah tetap meriah, lg pulak cuti pjg.. So, mmg x terkata lah

Alahai myra, nak duit raya ye, ajak mak dtg umah mummy neh okeh. Ajak jgn x ajak

miezrina said...

Hai semua, sekali harung jawab lah, susah noo nak tembus sini jwb komen, komen korang sumer memang direct moderat kat email ku, mmg senantiasa alert ngan komen pun.
Alhamdulillah masih ada rezeki utk anak2 thn ni, meriah tetap meriah, lg pulak cuti pjg.. So, mmg x terkata lah

Alahai myra, nak duit raya ye, ajak mak dtg umah mummy neh okeh. Ajak jgn x ajak