Uh!! Follow me?

Wednesday, September 9, 2009

satu kisah seribu teladan

aku tgh sedih lg ni...... suami aku buat perangai ari tu..... dia ada pompuan kat luar..... main sms siap bersyg2 lg... sedangkan ngan aku, perkataan syg tu merupakan yg terakhir akan keluar dr mulutnya...... lg tepat kalo aku kata.... perkataan syg tu sebln sekali pun x terdengar dek telinga aku.... biarla.... aku x penah kisah selama ni... sbb aku kenal dia pun, bknnya romantic person.... aku akur.....

tp dlm kes pompuan ni aku mmg sakit sesgt..... sakit yg teramat..... sampai hati dia buat aku mcm ni..... dgn keadaan aku mcm ni... x terpk kah dia????? plg2 pun kalo dah x igt kat aku.... igt la baby kat dlm perut ni... kami fes time nak dpt baby ni.... x xcited kah dia....??? sampai dia sanggup ada pompuan lain di luar.... dah tu umah pompuan tu x jauh dr umah kami..... satu jln je.... cuma lain lorong... setiap kali nak g amik pompuan tu mesti dia akan lalu jln ke umah kami.... so x pernah ke dia terpk kalo pegi dpn skit dah sampai umah kami..... aku sedih......

ms baby dah masuk 4 bln..... baby slalu gerak2... bila aku citer dia mcm sronok sgt.... so mmg aku x penah syak kat dia.... dia mmg nampak mcm ske sgt aku dah pegnen.... setiap kali blk keje pkul 2 3 pg... dia akan usap2 perut aku.... aku mmg sedar ms tu... tp aku x larat nak bgn... so dlm lali2 tu aku tertido blk.... mcm tu la kebiasaannya..... mana nak taruh syak.... dia mmg baik terhadap aku..... rupanya setiap kali dia blk keje dia akan singgah umah pompuan tu.... sembang2, kuar minum, dating sumer.... pas2 baru blk umah.... nmpk aku lena kepenatan.... timbul rs kesian.... tu yg dia beria2 mengusap2 perut ni.... aku mmg x tau muslihat dia.... bodohnya......

pasal hanphone lak.... mmg terasa kebodohan..... rs mcm nak maki diri sendiri.... ye la.... kata wife kan... xkan nak taruh rs syak wasangka kat suami kan.... penah beberapa kali aku terjumpa hp nokia model 2300 dlm poket seluar dia... tp sbb dia ckp hp ni kawan dia punya..... aku pun percaya la..... BODOH kan??? bila nampak hp ni kat laci, kat meja solek ke, aku x penah nak on... tgk apa yg ada kat dlm hp tu..... asik bertutup je.... dr bln 10 lg dia 'tlg simpan' kwn dia punya hp tu.... x penah aku nak syak..... biar la dia.... percaya 100%..... berdosa ke aku?

tp ALLAh tu maha adil.... utk dijadikan kes.... lepas kami sama2 pegi ke klinik.... monthly check-up mcm biasa la.... so far pagi tu mmg nothing wrong.... tp lps jumpa doctor tu.... aku nak pinjam hp dia... nak call opis... nak ckp... aku akan masuk opis dlm tgh hari... nak pegi lunch dulu.... dgn x semena2 dia mengeluarkan hp nokia 2300 (yg sama penah aku nampak beberapa kali, yg dia kata dia tlg simpankan kawan punya).... aku tersenyum je masa tu... tp dia yg menggelabah katak... sampai jatuh2 tepon tu... punya la gelabah tarik blk dr tangan aku.... dgn pantas tgn aku capai blk tepon tu.... pengang kuat2... hati dah berdegup kencang.... tgn dah terketar2.... mulut jadi diam membisu.... dirayunya spy aku pulangkan blk.... "jgn nak tgk tepon tu... msg dlm tu pelik2" katanya.... aku mmg terkejut dgr dia ckp mcm tu.... mmg ada yg x kena la kan...... x kan la sampai sudah aku nak jd bodoh... peluang dah ada... so, aku pun tgk la segala2 yg ada kat hp tu... dialled no., received call, missed call.... msg apatah lg..... sakit hati ni..... ye la berat mata memandang berat lg bahu yg memikul.... kalo aku nak citer msg2 'syg' yg ada kat dlm inbox ngan sent msg tu..... mmg sakit..... air mata aku ni semcm x reti nak kering......

aku pk jugak... baby kat dlm perut ni.... x elok aku jd mcm ni... menangis je... tp mmg tetiap kali aku pk pasal ni... aku jd x menentu.... sedih sesgt.... x penah ke walau sedetik dia pk pasal kami (aku ngan baby dlm perut)?..... sekurang2 bg la peluang baby aku merasa ketengan sewaktu proses dia nak mengenali dunia ni..... besar sgt dugaan yg suami aku bg kat baby kami ni..... aku rs aku dah cukup kuat utk menghadapi segala2nya... tp bila pk pasal keadaan aku skang ni.... aku kesian kat baby aku..... dia x penah bersalah.... sedih........

peluang...... ya mmg... aku bg peluang kat dia.... umur perkahwinan kami pun belum sampai setahun... nak citer kat org pun malu...... blm apa2 dah jadi mcm ni.... org lain.... berkahwin.... setahun honeymoon.... aku ni.... x merasa semua tu.... baru setengah tahun dah ada masalah mcm ni..... besar rsnya kesalahan dia pd aku..... rs2nya... berdosa tak kalo suami curang mcm ni...... ????


saja nak share kisah tegar ini
harap kalian semua boleh jadikan ia
sebagai teladan

kisah lama
3 tahun usia kisah ini
dan watak dalam kisah ini
sudah mencapai bahagia yang sepatutnya
hanya doa mampu ku iringi
watak dalam kisah ini

sama sama menuju kebahagiaan
rumahtangga
hingga hujung nyawa
insya'allah

original link

oh kepada sesiapa yang rasa
mengenali watak ini
sila jangan heboh
sekadar satu kisah
yang aku terpanggil untuk ungkitkan
kembali
dalam blog aku
pedoman untuk semua
o.k

peace!

5 comments:

Anie said...

menda yg paling menakutkan..

atieya said...

hmm .. mmg ada sesetengah lelaki ni kalau wife dia hamil dorang wat perangani.

atty's said...

tp kalo dah jodoh ..tk ke mana kan ..gaduh lah camne pun..hari2 ke...kalo masih ade jodoh ..tuhan tentukan..

cuma itu lah ..benda camnie..jgn lah buat ..menyakitkan ati je..

miezrina said...

herm... itu lah

manje said...

sedihnya kalau jadi kat i =(
i hope the girl dalam cite di atas dah hidup bahagia sekarang.
lelaki.
susah nak faham.