Uh!! Follow me?

Thursday, October 8, 2009

kesihatan dan mistik

mahu menceritakan sebuah kisah
kesihatan ahli keluargaku
kondisi aku ketika ini
tidak demam tidak selsema
tapi menghidap batuk kering sejak semalam
dan sakit tekak sejak jumaat lalu
hari ini masih batuk dan sakit tekak
semalam adalah pencapaian sakit tekak tahap maksima
sehingga aku tidak dapat mengeluarkan suara
kelakar gila
kerana itu aku dapat memaksa doktor bagi MC
sebanyak satu hari (semalam)
tapi semalam ramai pulak yang menelifon aku
jenuh weh
bercakap separuh berbisik
adoiiiii kelakar

ada hikmah jugak dapat MC semalam
selain dapat mengemas serba sedikit barang
dan setelkan bilik aniq nan sebuah
adalah sesuatu yang harus di banggakan
oh! mungkin rumah baru itu
akan menerima kunjungan dari keluarga mertua
oh! teruja! wakakkakaka
ok sambung ayat di atas
dapat juga menjaga akid yang
demam apa ntah
sekejap panas badan dia
sekejap sejuk dan aktif
malam pulak merengek2
tengok ke arah pintu utama rumah
(kami masih tidur di hall
kerana keadaan bilik masih
ada sisa 'letupan')
lalu di perdengarkan
bacaan surah yaasin dan al-qursi
tiba tiba tengok dia dah lena
alhamdulillah
tapi lena hanya sejam
sambung teriak balik
macam nampak 'daddy' pulang ke hapa ntah
mula la mummy pun seram sejuk
takut uiiiiiii

x per x per
'benda' tu takut ALLAH
masakan dia berani kacau
umat yang di kasihi ALLAH seperti kami
amin

ya allah kau lindungilah
keluarga ku, isi rumah ku, anak-anakku
dan juga diri aku sendiri
daripada gangguan yang tidak harus ada sepatutnya
walaupun aku tersilap perkiraan
dengan membawa anak2 ke taman permaian
kusangka baru jam 6 petang
rupa-rupanya waktu yang tertera pada jam tersebut
adalah salah
dan tidak mengikut SIRIM (kenapa kena sebut SIRIM?)
maka bila kami tiba di taman
azan maghrib dari masjid negeri telah berkumandang
dan dek kerana aniq meronta2 nak juga rasa main buai walau sekejap
maka kami di taman sehingga selesai azan maghrib itu
Ya Allah Ya Rahim Ya Rahman
LINDUNGILAH KAMI

sabtu nanti igt nak bawa akid cek darah lah
kemungkinan dia kena
viral fever kot
hermmmm???
kawan2 ada pengalaman x?

5 comments:

atty's said...

kalo tak elok gak .kena mintak air ngn ustaz..

syanis said...

betui kata kak ty tu na... ain dulu masa masuk umah baru... buat air yasin... n sembur kan ke setiap dinding keliling umah..... guna... botol penyembur tu la... ala.. kn klu nak basuh kencing baby tu kan ada botol picit² tu... na tau kot...


ALHAMDULILLAH.... dr fes nite ain tdo umah tu... x da apa apa. la...

miezrina said...

itu lah kak ty.... hermmm hrp2 ok lah tu... abe esok mlm br sampai... aduiii lamanya rasa


ain... bkn mslh rumah... kami dah start tido rmh tu dr khamis mlm... selasa mlm br ni je ada mslh ngan akid sejurus slps bw g taman.... menyesal pun x guna.....

Anie said...

ada menda ngikut kot na..
qiesha dulu kecik2 selalu sgt dgn menda mcm nih...kuar mlm pun boleh kena..qiesha nih mcm mama dia lemah semangat..selalu anie bawa dia pergi harun din kalau kat sini..

na cari lah org ustaz2 yg pandai ubat2 kan budak2 gini..

deena awanis said...

baru pindah umah gak after my wedding..master bedroom je dalam keadaan terkawal..lagi 2 bilik masih dalam keadaan "tsunami"..hahha