Uh!! Follow me?

Wednesday, October 19, 2011

presenting my new baby boy


ewah ewah
kan main ye...
diam membisu sekian lama
alih2 tambah anggota pulak ye
hiks

owh aku yakin ramai yg dah tahu
al maklumlah
kawan2 blog adalah kawan2 fb
dan kawan2 fb majoritynya tahu pasal blog ni jugak
tapi apa salahnya
aku nak juga skali lagi announcekan
kat blog indah ku
my new baby
yes it a boy
.....again
ngeh

-masa ni lebih kurang setengah jam selepas di lahirkan-

putera ketiga ni di anugerahkan nama

Atif Nujaid bin Osmi

(penyayang, keberanian, bantuan)


-ni masa majlis cukur jambul dia-




ini gambar terbarunya


setakat ni bab-bab pilih nama ni

memang aku konker 100% la

paling2 mesti maknanya baik-baik

macam2 buku jugak aku refer

iya lah

orang kata

dari nama tu boleh jadi doa

kalo hari-hari kita sebut

dan dalam hati duk ulang la maksud nama tu

insya'Allah

apa yang kita hajatkan masa memberi nama dia tu

akan sikit sebanyak terikut juga

lagi-lagi kalo mak sendiri yang sebut (doakan)

kita dah buat yang terbaik, Allah pasti ada bersama2 kita kan

owh ya.... sekarang jarang dengar nama pelik2 kan

gabung2 nama bapak n mak la bagai

dah x berada ada dah sekarang ni kan

alhamdulillah

moga semua anak2 kita

di kurniakan hati yang bersih

dan kehidupan yang cemerlang gemilang terbilang

amin


note: Aniq Naufal (yang kacak lagi menawan hati, pemurah, dermawan)

Akid Nifail (yang kuat, teguh mantap, pemberian, hadiah, kelebihan)




3 comments:

Neeza.Areef said...

aah btl tu..xde gabungan2 nama..maybe ade yg buat..tp x ramai..
tp aku tgk nama2 bb2 skang pn pelik2 gak..asal ada makna dah la kan

atty's said...

betul tu na..nama mainkan peranan paling penting

hensem gak si atif nie..

miezrina said...

za... ha'ah... kalo kat kg na ni kan.. mmg majority nama indah2 di dgr... x der yg 'tak ketahuan' sgt la


kty... kan.... tq kty
(camno nak link blog post ke note d fb cam dedolu? hehe